Jyrki J.J. Kasvi Jyrki J.J. Kasvi (vihreät, Espoo)

Kaikki blogit puheenaiheesta Voittaminen

Parhaat jutut tehdään yhdessä

Parhaat jutut syntyvät yhteisistä kokemuksista. Sanon näin, vaikka olen itsekin usein varsin yksinäinen puurtaja.

Kiekkoleijonien kulta saa varvaskarvatkin pystyyn, koska se tuli niin upealla tavalla. Leijonat raatelivat vastustajat kappaleiksi taistelemalla yhteisen asian ja toistensa eteen. Me oli tärkeämpi kuin minä.

Trumpin puhe kansakunnan tilasta

Iltamyöhällä minulle soitettiin Valkoisesta talosta. Näin ainakin luulen. Heiltä olivat presidentin puheiden kirjoittajat irtisanoutuneet, ja nyt tarvittiin joku, joka kirjoittaisi presidentti Trumpille kansakunnan tila -puheen. Olivat päättäneet kysyä minua siihen tehtävään. No minähän kirjoitin puheen. Tällainen siitä tuli. Koska luulen, etteivät he siellä suomen kieltä ymmärrä, kirjoitin puheen suomeksi ja englanniksi.

 

Hyvä Amerikan kansa!

Parhaat maanmieheni!

Suomen pitää tehdä Saara Aallot

En ole kykykilpailuiden ja tosi TV:n ystävä. Jokainen Suomessa näytettävä tosi TV ohjelma ja kykykilpailu saa minut vaihtamaan kanavaa tai poistumaan siitä huoneesta, missä muut sellaista katsovat.

Mutta se mitä Saara Aalto on tehnyt Britannian X Factor kilpailussa, on niin kiehtovaa, että minun oli pakko katsoa koko eilisiltainen suora lähetys. Saara on elävä esimerkki siitä, mitä asenteella saa aikaiseksi.

Voitot juovuttavat kansakuntaa - osa 2.

Suomen kansakunta odottaa nyt toisintoa Olympialaisista – mikä on Teemu Selänteen rooli ja kuinka hän toimii esikuvana nuoremmilleen. Alku on ollut legendalta lupaavaa – loistopelit esimerkiksi Granlundin kanssa! Ruotsalaiset luistelevat nyt vastaamme.

Kansakuntaa juovuttavat voitot luovat yhteishenkeä

Suomalaiset saivat makoisaa elämänlisuketta ja nuorista kiekkoilijoistaan sankareita – ruotsalaiset oli kaadettu. Suomi voitti jääkiekon nuorten Maailmanmestaruuden – Den Glider in 1]. Samaan aikaan suomalaiset urheilijat toivat menestyksen oraita muualtakin – kamppailujen maailmasta 2]. Tarvitseeko kansakunta sankareita? 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä