Jyrki J.J. Kasvi Jyrki J.J. Kasvi (vihreät, Espoo)

Kaikki blogit puheenaiheesta Biodiesel

Ekologinen jätelaitos tuottaa biodieseliä ja aurinkopaneeleja

Kun olin ratkaissut mikrolevän kasvatuksen ongelmat, oli vain luonnollista siirtyä toisiin globaaleihin pulmiin.

Mikrolevää kun ei missään nimessä kannata kasvattaa biodieseliksi vaan ennenkaikkea osaksi maatalouden kiertoa: karjalle rehuksi ja pelloille lannoitteeksi, estämään mm. ravinnevalumia.

Toki mikrolevillä on marginaaliset markkinat myös ihmisten terveysruoaksi ja lääkinnälliseen käyttöön kuten anemia.

Uudenlainen jätelaitos voi vastaanottaa kaikkea jätettä biojätteestä tietokoneen romuihin.

Suomesta uusiutuvaa energiaa

Suomessa jokaista ehdotusta puun- ja turpeenkäytön suhteen punnitaan tarkkaan. Vaikka Suomella on puussa ja turpeessa enemmän energiavaroja kuin Norjalla tai Pohjanmeren öljyssä, olemme itse rajoittamassa energiavarojemme hyödyntämistä. Sen sijaan tarjolla on ulkomailla valmistettuja tuulivoimaloita, joista saatavaa energiaa ei voida käyttää vielä järkevästi hyödyksi, epätasaisen tuotannon vuoksi.

 

Kinkun rasvat

Kinkun rasvat.

Paljon on julkisuuteen mainostettu että yhden kinkun rasvalla ajetaan kolme kilometriä.

Muutamia lukuja, kinkku 6,020 kg valmiina 4,016 kg nestettä 1,250 kg paistaessa haihtunut 0,754 kg.

Vettä (suola)1,167 kg rasvaa 0,083 kg eli kinkusta tulleesta nesteestä oli vettä 93,35 % rasvaa 6,65 %.

Paistoaika 7 tuntia sisälämpötila 90 astetta C.

Itse olen tehnyt biodieseliä 70 % saannolla, nykyisillä hienoilla prosesseilla saanto on varmaankin parempi mutta 100 % se ei ole.

Suomi häviäisi sodan Venäjälle, kissaa ei kiinnosta

Kapteeni Obviousin tietotoimisto ilmoittaa,  että Suomi häviäisi Venäjälle aseellisessa konfliktissa.

Luonnollisesti jo materiaali- ja miesylivoiman massa riittää Venäjän voittoon, vaikka meillä olisikin parempia taktiikkoja. (Onko meillä?)

 

Vapaavuori jatkaa pomottamistaan

22.01.2014 Komissio julkisti esityksensä EUn ilmasto- ja energiapolitiikan vuoden 2030 tavoitteista ja päästökaupan kehittämisestä. Yllättäen EU ei aseta enää tavoitetta biopolttoaineiden määrälle; nykyinen tavoite on 10% bensasta 2020 mennessä. Puuttuva tavoite johtunee siitä, että (1) liian paljon ruokaviljaa on viety nälkäisten suusta ja muutettu autojen ruuaksi, ja siitä, että (2) etanolin tuotanto esim maissista tai vehnästä näyttää lopulta tuottavan yhtä paljon CO2 kuin fossiilinen öljy (tässä kannattaa muistaa, että etanolia kuluu 30% enemmän kuin bensaa).

Kokoomus & Kannabis

Hei Pirkanmaan kokoomusnuoret, otitte jäykästi kantaa kannabiksen laillistamista vastaan toissapäivänä. Perustelunne olivat seuraavanlaisia:

”Kannabiskeskustelussa tehdään se virhe, että sitä verrataan jatkuvasti alkoholiin. Keskustelusta tuntuu unohtuvan se, että kannabiksen polttamisella on myös samat haittavaikutukset kuin tupakoinnilla”

Onnittelut biotuotetehtaasta Äänekoski!

Äänekoskelle Keski-Suomeen, toivottavasti, tulossa oleva uusi biotuotetehdas on vuosikymmeniin suurin teollinen päätös Suomessa.  Viimeksi suuri metsäteollisuusinvestointi kotimaahan on tehty vuoden 1997 vaiheilla. 

Metsä Group on pohjimmiltaan metsänomistajien yhtiö. Metsänomistajat ovat terveen isänmaallisia. Edes valtionyhtiöt eivät ole vastaavia investointipäätöksiä euroaikana tehneet. Päinvastoin ne ovat ajaneet  Suomesta teollisuutta alas.

Metsä Groupin tuleva hanke on Keski-Suomen maakuntastrategiaa vahvasti edistävä ja toteuttava investointi.

Dieseliä puusta


Suomella ei ole suuressa mitassa mitään sellaista teknistä osaamista ja etumatkaa, jolla lyödä kampoihin esimerkiksi Kiinalle pidemmän ajan kuluessa ja tuudittautua Nokia-uneen. Meillä ei ole mitään mineraaleja tai metalleja merkittävässä määrin koko kansantalouden kannalta. Ei myöskään öljyä. Meillä on ainoastaan puuta ja vettä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä