*

Jyrki J.J. Kasvi Jyrki J.J. Kasvi (vihreät, Espoo)

Kaikki blogit puheenaiheesta Arabikevät

Miten kristinusko etenee muslimimaailmassa – kolme esimerkkiä

Hiljakseen se siellä etenee. Askel kerrassaan.

Pohjois-Afrikassa on koettu vapauden tunnetta arabikevään jälkeen. Tämä on näkynyt myös alkavana herätyksenä näissä maissa – ainakin Marokossa, mahdollisesti myös Egyptissä. Näihin maihin on alettu myös lähettää kristillistä tv-ohjelmaa satelliitin välityksellä.

Syyriassa Aleppossa paikalliset kristityt kiertävät ovelta ovelle kertomassa ilosanomaa Jeesuksesta. Ilmapiiri on ollut vastaanottavainen kaupungin kovien koettelemusten jälkeen.

Voi presidenttitentti, näki miten hukassa on johtajuus!

Rajavalvonnan tarkoitus on kontrolloida ja päästää maahan vain sellaiset, joilla on matkustusasiakirjat kunnossa.

 

Presidentti Niinistö paljasti osaamattomuutensa, kun meni söpöilyyn. Kertoili tarinaa miten rajavartiolaitoksen päällikkö olisi sanonut, mutta eihän se niin mene. Valtion johto antaa toimintatavat ja eduskunta tekee lait minkä mukaan rajavartiolaitos toimii. Rajavartiolaitos toimii sisäministerin alaisuudessa.  Rajavartiolaitos ja poliisi toimii kuten lait ja ohjeistus sanovat.

 

AEP-virus

Oletko koskaan kaivannut olla maassa, missä et ole koskaan ollut? Oletko kokenut selittämätön ikävän, joka polttaa sydämessäsi ja kuiskaa korvaan; matkusta sinne.  Oletko koskaan halunnut olla maassa ja ihmisten seurassa, jotka rakastavat sinua, kunnioittavat sinua ja haluavat sinun parastasi.  Se on surullinen tosiasia, että useimmat ihmiset eivät ole tyytyväisiä Suomessakaan,  keitä he ovat, missä he ovat ja mitä he tekevät päivittäin.  Monet eivät tiedä, miksi he ovat olemassa tai mikä on heidän tarkoitus tässä elämässä.

Miksi nyt ei Kallion kirkkoherra soittele kellojaan?

Nyt Mosulissa hyökätään ja siviilit vaarassa ja kuolee. Nyt on USA tekemässä pommituksia yhdessä Irakin kanssa. Miksi nyt ei Kallion kirkkoherra soittele kellojaan? Miksei Mosulin uhrit ole yhtä hyviä kuin Aleppon? Mitä sanoo YK, tarvitaanko päätöslauselmia ja tulitaukoja? Mitä eroa on näissä kahdessa pommituksessa? Venäjä pommitti Alepossa ja silloin kaikki oli huolissaan, mutta nyt USA:n pommittaessa Mosulissa ei olla huolissaan; miksi näin?
Miksi länsimaissa ja mediassa on niin erilainen näkökulma jos mukana on Venäjä tai USA?

Obama, tuo kaunopuheinen hirviö

Uskoin viimeiseen saakka Hillaryn voittavan. Näin ei kutenkaan käynyt ja nyt meidän kaikkien on vain hyväksyttävä totuus. Ainakin seuraavan neljän vuoden ajan Yhdysvaltoja – ja vanhan sanonnan mukaan koko vapaata maailmaa – tulee johtamaan Donald Trump. 

Tunteeni ovat vieläkin hieman sekavat. Päällimmäisenä ovat pelko ja epävarmuus, ja tiedän, etten ole tässä yksin. Pakko on kuitenkin kysyä: mikä meitä oikeasti pelottaa?

Syyrian kansannousun syistä - totta vai tarua?

Jyrki Kasvi esittää, että Syyrian sota olisi ensimmäinen ilmastonmuutossota. 2011 alkaneen sodan osasyynä olisi ollut Venäjän 2010 kuivuuden nostama viljan hinta. Samoin väitetään, että Syyriassa kärsittiin poikkeuksellisesta kuivuudesta, mutta mitä kertovat viralliset tilastot?

 

Arabisyksyn sateet ovat tulossa

Siinä vaiheessa kun Yhdysvallat synnyttivät arabikevään, se oli enemmänkin elitistinen operaatio. Se ei saanut kansan syvien rivien tukea. Ihmiset eivät hyväksyneet silloin ja siinä maailmankuvassaan näitä operaatioita.

Ilmastosotien aika on alkanut

Syyrian sisällissotaa kutsutaan maailman ensimmäiseksi ilmastosodaksi.

Syyriaa 2000- ja 2010-luvuilla koetelleet lämpöaallot ja kuivuus olivat merkittävä tekijä Syyrian sisällissotaan johtaneen epävakauden taustalla. Sisällissotaa edeltävinä vuosina 85% karjasta oli kuollut, 75% maatiloista oli hylätty, ja 1,5 miljoonaa syyrialaista oli joutunut muuttamaan pois asuinkelvottomaksi muuttuneilta alueilta.

Syyrian kuivuus on pahin ainakin 900 vuoteen!

Mikä meitä vaivaa? Oikeasti

Haluatko estää verilöylyä ja kärsimystä? Lopeta tukemasta niitä, jotka näitä tekevät. Haluatko edistää tasa-arvoa ihmisten keskuudessa? Kohtele ensin omia tasa-arvoisesti. Haluatko kritisoida muiden maiden sisäpolitiikkaa, vaikka omat asiasi eivät ole kunnossa? Hoida ensin ne kuntoon. Haluatko puhua muiden vioista, vaikka sinulla on omat vikasi? Osta peili ja katso sinne kunnolla. 

Viisi vuotta arabikevään jälkeen

Eilen tuli kuluneeksi viisi vuotta siitä, kun tunisialaiset syöksivät 25 vuotta virassa istuneen presidentti Zein al Abidine Ben Alin vallasta. Yksinvaltiaan kukistumisen myötä sekasorto ja kaaos saivat hetkellisesti otteen Tunisiasta. Diktaattorin jättämää valtatyhjiötä pyrkivät täyttämään uudistuksia vastustavat konservatiiviset puolueet sekä uskonnolliset ääriliikkeet. Kesti lähes kolme vuotta ennen kuin maa oli valmis poliittisten ja taloudellisten reformiensa kanssa, ja pystyi palauttamaan rauhan sen vilkkaille kaduille.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä