Jyrki J.J. Kasvi Jyrki J.J. Kasvi (vihreät, Espoo)

Kaikki blogit puheenaiheesta Venevero

Mielummin Rosalaan kuin Rhodokselle

 

Kauhea haloo nousi aiotussa moottoripyörä-/ venevero asiassa ja hyvä, että nousi. Onneksi järki voitti ja  nyt sitten verot peruttiin. Olin itsekin yhteydessä oman puolueeni isoihin ”pamppuihin” jo kuukausia sitten, kun ymmärsin, että vero tulisi olemaan toteutuessaan juuri sellainen, mitä Perussuomalaiset ovat aina vastustaneet. Tämän hetkisen tiedon varassa ihmettelen itsekin miksi Soini piti tästä verosta niinkin pitkään kiinni. Ehkä joskus tulevaisuudessa  asia aukenee tällaiselle tavallisillekin persulle, että kuka teki mitä ja ketä sanoi sitä.

Korvausehdotus vene- ja moottoripyöräveroille

Aiemmin tällä viikolla hallitus päätti luopua kaavailemistaan vene- ja moottoripyöräveroista. Veroehdotukset eivät ehtineet edes eduskuntaan asti, mutta kansan tietoisuuteen ne upposivat sitäkin paremmin.

Puhutaan populismia

Hallitus luopui pitkän väännön jälkeen suunnittelemistaan vene- ja moottoripyöräveroista. Päätös oli erityisen vaikea perussuomalaisille, jotka olivat hallitusohjelmaneuvotteluiden jälkeen hehkuttaneet huvikuunareiden ja juppiskoottereiden joutuvan nyt verolle.

Soini ja ”juppikootterit” – Erikoinen farssi Sipilän hallitukselta

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) niittasi tänään asian, joka hallituspuolueita on viime päivinä puhuttanut: moottoripyörien ja veneiden verotus. Sipilä ilmoitti nyt, ettei kumpaakaan veroa tule.

Siis jälleen uusi perumispäätös hallitukselta, siinä ei ole mitään uutta. Erikoinen piirre asiassa on ollut hallituspuolueiden julkisuudessa käymä riita aiheesta.

Jyrkkä ei uusille kateusveroille - Vlog

Pitkään valmisteilla ollut uusi vero moottoripyörille ja veneille lähti joulukuussa lausuntokierrokselle. Kritiikki julkisuudessa on ollut varsin murskaavaa monestakin hyvästä syystä. Ihan perimmäisenä syynä tietysti se, ettemme tarvitse enää ainuttakaan ostovoimaa laskevaa veroa kurittamaan tätä riistoverotuksen raiskaamaa kansantalouttamme.

Moottoripyöräverossa vähintään remontoitavaa

Valtiovarainministeriö on lähettänyt lausuntokierrokselle luonnoksen veneverosta ja kevyiden moottoriajoneuvojen verosta. Tämä on herättänyt paljon kysymyksiä ja tuottanut poikkeuksellisen paljon palautetta. Onhan kyse maksusta, joka suurelta osin kohdistuu yhteiskuntaamme veroja jo ennestään maksaviin ja lisäarvoa tuottaviin kansalaisiin, joiden verorasitus on nytkin maailman raskaimpia.

Venevero kohtelee alueita eriarvoisesti ja heikentää turvallisuutta

Valtionvarainministeriö lähetti lausuntokierrokselle viime perjantaina lakiluonnoksen, joka koskee veneveroa. Esityksen mukaan verolle joutuisi yli 38 kW:n (noin 52 hv) moottorilla varustetut ja yli 9 metriset veneet. Koneen tehosta riippuen vero on 100-300 euroa. Hallituksen tavoite oli kerätä tällä verolla noin 20 miljoonan euron verokertymä, joka luonnoksessa jäisi kuitenkin 17 miljoonaan euroon.

Vene- ja moottoripyörävero vie väärään suuntaan

Kokoomuslainen kansanedustaja Harri Jaskari vetosi Facebookissa, että ihmiset vaikuttaisivat perussuomalaisiin, että antaisivat asian jo olla.

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/kansanedustajan-mitta-tayttyi-veneverost...

 

Olen samoilla linjoilla. Veron luonne on kaikin puolin huono. Kirjoitin asiasta kolme kommenttia ja jaan ne tähän:

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä