Jyrki J.J. Kasvi Jyrki J.J. Kasvi (vihreät, Espoo)

Kaikki blogit puheenaiheesta Vaalitentit

Näennäisdemokratia on puhunut - pulinat voivat alkaa

 

Eduskuntavaalit on käyty ja näennäisdemokratia toimi odotetusti, ne puolueet jotka lähtivät vaaleihin valtavalta ja tavoittamattomalta etumatkalta valittiin ja demokratia ei toteutunut tavalla jolla sen tulisi toteutua.

MTV-3 vaalitentin analysointia

Täytyy myöntää heti näin aluksi, että tentti meni suht asiallisesti ja esille nousi paljon uusia näkemyksiä eri puolueiden kannoista ja puoluejohtajien henkilökohtaisista mielipiteistä.

Täytyy myös kiittää tentin juontajia siitä, ettei asiakysymyksissä puheenvuorojen myöntämisessä ollut mitenkään "ylikorostetusti" suosittu tentattavia. Kuitenkin hieman jäi hampaankoloon se, ettei Halla-aho päässyt vastaamaan häneen ja PerusSuomalaisiin kohdistettuihin kritiikkeihin.

Ehdokas! Teitkö kaikki vaalikoneet? Tarkista tästä!

Meidän eduskuntavaaliehdokkaiden kampanjaan kuuluu monenlaisten vaalikoneiden täyttäminen. Alun vaalikoneet ovat tärkeimmät. Niistä miljoonat äänestäjät etsivät itselleen sopivia ja sopimattomia ehdokkaita.

Tämän lisäksi on pienempiä ja erityisempiä vaalikoneita ja vaalikyselyjä lupauksineen. Koska missään en nähnyt kattavaa listaa itse täyttämistäni vaalikoneista, tein sen itse. Puuttuuko tästä jotain?

1. Keskisuomalainen

2. Helsingin Sanomat

3. Ilta-Sanomat

4. Yle

5. MTV3

6. Alma Media

7. Nuorten vaalikone

8. Uskonnonvapaus

YLE epäilee TV-katsojien kuullun ymmärtämistä

Yle on kutsunut vaalistudioon Matti Apusen ja toisen ilmeisesti vaihtuvan "asiantuntijan" selittämään kansalaisille, mitä kulloinenkin puoluejohtaja sanoo vaalitentissä.

Eiköhän TV:n katsoja osaa tehdä omat johtopäätökset kulloisenkin tentin katsottuaan. Mikähän kaikkitietävä tämä Apunen onkaan. Hänen puolueettomuskin taitaa olla kyseenalainen tuohon tehtävään.

Minä en ainakaan kaipaa noita selittäjiä. Osaan kuunnella ja katsoa omilla korvilla ja silmillä mitä sanomista puheenjohtajilla on.

 

Vaalikoneista lisää irti

Minulla on tässä neuvo miten vaalikoneista voi niin sanotusti saada lisää irti.

Vaalikoneita voi käyttää silläkin tavoin, että vastaa niihin päinvastoin,
kuin mitä mieltä asioista on ja katsoo sitten keitä vaalikone pitää sopimattomimpina ehdokkaina.
Heitä voi sitten verrata niihin ehdokkaisiin, joita kone pitää sopivimpina, kun sitä käyttää
niin kuin on tarkoitettu. Silloin voi selvitä toisia seikkoja ehdokkaista.  

Seuraavana on lista linkkejä vaalikoneisiin.

Onko "bitching" journalismia vai manipulaatiota?

Katselin tässä ihmeissäni Ylen kahta presidentinvaalitenttiä ja tuli aivan mieleen Moskovan näytösoikeudenkäynnit vuosina 1936-1938.

Näissä ns. "oikeudenkäynneissä" uhrit pakotettiin todistamaan itseään vastaan äärimäisen vihamielisen yleisön ja kuulustelijoiden edessä oma syyllisyytensä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä