Altian myynti pörssilistautumisen kautta on kummallinen idea. Sipilän hallitukselta se on normaalia, sillä osaavaa ja pitkäjänteistä politiikkaa se ei ole tehnyt.
Tällä hetkellä etsitään vaihtoehtoja junaliikenteen kilpailuttamiselle. Siihen liittyen on suunnitelmia VR-konsernin myymiseksi joko kokonaisena tai pilkkomisen jälkeen osien myynti yhdessä tai erikseen.
VR omistaa kiinteistöjä eripuolilla maata. Yritin nopealla haulla saada selville mitä ja missä. Löysin listan, missä on vuokrattavia asemarakennuksia. Tämä ei ole koko totuus. Esimerkiksi Helsingissä VR omistaa Vallilan konepaja alueen. VR:n omistus on hidastanut alueen hyötykäyttöä sekä kehittämistä.
# Ihmetyttää ja suorastaan oksettaa, kun taas seuraa yritysjohtajien velmuilua ja lurjustelua. He sanovat kansalle, että nyt pitäisi tehdä tiukkoja kikyjä ja nollasopimuksia ”isänmaan hyväksi” – ja junailevat tosilleen ökyeläkkeitä.
Valtiovarainministeri Petteri Orpo (Kok.) levittelee käsiään ja sanoo leipäjonolaisille ja taitetun eläkeindeksin vuodesta vuoteen yhä syvemmälle köyhdyttämille ”isänmaan talkoisiin” osallistuneille, että on tyydyttävä riutumaan, ”koska ei ole jakovaraa – vaan jakovaara”.
Eduskunnan välikysymys ei ole mikään tuunattu peliautomaatti, johon laitetaan kysymys sisään, vedetään kahvasta ja saadaan aina sama tulos: Kaikki oppositiopuolueiden kansanedustajat äänestävät hallituksen luottamusta vastaan ja päinvastoin.
Viikonloppuna meitä Vihreitä (ja RKP:a ja Kristillisdemokraatteja) on kurmuutettu siitä, ettemme viime perjantaina äänestäneet SDP:n ja Vasemmistoliiton rinnalla liikenne- ja viestintäministeri Bernerille epäluottamusta, vaan äänestimme pääasiassa tyhjää, yhden äänestäessä luottamuksen puolesta.
Tässä linkki Ylen uutiseen, jossa kerrotaan Fortumin pelastaneen Sipilän lasten osittain omistama yhtiö: http://yle.fi/uutiset/3-9395763
Pari huomiota Fortumin taivalta vuosia mielenkiinnolla seuranneena. Jutussa liehitellään ajatuspolulla: pääministeri Sipilä, omistajaohjaus, valtion pääomistama pörssiyhtiö Fortum, sijoitus Chempoliin, Sipilän sukulaisten omistaman yhtiön pelastaminen valtion rahoilla.
Hallitus julkaisi eilen Juha Sipilän johdolla valtion omistajaohjausta koskevia linjauksia. Linjauksissa ei ole mitään järisyttävää, eikä suuria muutoksia ole tulossa. Keskustajohtoinen hallitus haluaa edelleen, että valtio on Suomessa merkittävä sijoittaja ja omistaja, vaikka tämä tunnetusti karkottaa tehokkaasti markkinaehtoisen rahan. Joitain omistuksia hallitus on valmis keventämään, mutta rahat on suunniteltu sijoitettavan takaisin poliitikkojen suosimiin yrityksiin.
Valtionyhtiön Postin rajut henkilöstövähennykset ovat irvokkaita aikana, jolloin Suomessa yhteisesti koetetaan löytää kasvua ja työllisyyttä tukevia ratkaisuja. Postin toimenpiteet tekee erityisen oudoksi sen, että jakeluhäiriöitä on jo ennestään paljon johtuen liian vähäisestä henkilökunnan määrästä. Ihmisten luottamus Postiin on heikentynyt ja yhtiö näyttää pyrkivän korjaamaan tilannetta televisiomainosten ja kansalaisille jaettavan paperimainoksen avulla.
Valtiontalouden tarkastusvirasto on ilmoittanut ottavansa syyniin Finavian ja liikenneministeriön toimet selvittääkseen, miksi Finavia on luopunut hakemasta yhtiön entiseltä hallitukselta sekä tilintarkastajilta vahingonkorvausta 34 miljoonan tappioista, jotka riskipitoiset johdannaiskaupat yhtiölle ovat aiheuttaneet.