Jyrki J.J. Kasvi Jyrki J.J. Kasvi (vihreät, Espoo)

Kaikki blogit puheenaiheesta Moottoripyörävero

Korvausehdotus vene- ja moottoripyöräveroille

Aiemmin tällä viikolla hallitus päätti luopua kaavailemistaan vene- ja moottoripyöräveroista. Veroehdotukset eivät ehtineet edes eduskuntaan asti, mutta kansan tietoisuuteen ne upposivat sitäkin paremmin.

Puhutaan populismia

Hallitus luopui pitkän väännön jälkeen suunnittelemistaan vene- ja moottoripyöräveroista. Päätös oli erityisen vaikea perussuomalaisille, jotka olivat hallitusohjelmaneuvotteluiden jälkeen hehkuttaneet huvikuunareiden ja juppiskoottereiden joutuvan nyt verolle.

Soini ja ”juppikootterit” – Erikoinen farssi Sipilän hallitukselta

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) niittasi tänään asian, joka hallituspuolueita on viime päivinä puhuttanut: moottoripyörien ja veneiden verotus. Sipilä ilmoitti nyt, ettei kumpaakaan veroa tule.

Siis jälleen uusi perumispäätös hallitukselta, siinä ei ole mitään uutta. Erikoinen piirre asiassa on ollut hallituspuolueiden julkisuudessa käymä riita aiheesta.

Jyrkkä ei uusille kateusveroille - Vlog

Pitkään valmisteilla ollut uusi vero moottoripyörille ja veneille lähti joulukuussa lausuntokierrokselle. Kritiikki julkisuudessa on ollut varsin murskaavaa monestakin hyvästä syystä. Ihan perimmäisenä syynä tietysti se, ettemme tarvitse enää ainuttakaan ostovoimaa laskevaa veroa kurittamaan tätä riistoverotuksen raiskaamaa kansantalouttamme.

Käytetään joukkovoimaa, estetään moottoripyörien ajoneuvovero!

Maailma on ollut täynnä viisaita ihmisiä ennen meitä. Yksi viisaimmista on ehdottomasti ollut Winston Churchill. Hän on sanonut paljon sellaista, joka on jäänyt elämään, kuten: ”The pessimist sees difficulty in every opportunity. The optimist sees the opportunity in every difficulty.” tai ”I am an optimist. It does not seem too much use being anything else.” sekä ”Never, never, never give up.” ja lopulta ”Attitude is a little thing that makes a big difference.

 

Moottoripyöräverossa vähintään remontoitavaa

Valtiovarainministeriö on lähettänyt lausuntokierrokselle luonnoksen veneverosta ja kevyiden moottoriajoneuvojen verosta. Tämä on herättänyt paljon kysymyksiä ja tuottanut poikkeuksellisen paljon palautetta. Onhan kyse maksusta, joka suurelta osin kohdistuu yhteiskuntaamme veroja jo ennestään maksaviin ja lisäarvoa tuottaviin kansalaisiin, joiden verorasitus on nytkin maailman raskaimpia.

Laitettaiskos pitsinnypläystyynyillekin vuosivero?

... niin tai kangaspuille, laskettelusuksille, soittimille tai ratsuhevosille?

Otsikosta huolimatta tämä kirjoitus on kannanotto valtiovallan suunnittelemaan moottoripyöräveroon. Puhutaan asioista oikeilla nimillä ja katsotaan mistä verossa on kysymys. Seuraava lainaus on lakiesityksestä:

Vene- ja moottoripyörävero vie väärään suuntaan

Kokoomuslainen kansanedustaja Harri Jaskari vetosi Facebookissa, että ihmiset vaikuttaisivat perussuomalaisiin, että antaisivat asian jo olla.

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/kansanedustajan-mitta-tayttyi-veneverost...

 

Olen samoilla linjoilla. Veron luonne on kaikin puolin huono. Kirjoitin asiasta kolme kommenttia ja jaan ne tähän:

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä