*

Jyrki J.J. Kasvi Jyrki J.J. Kasvi (vihreät, Espoo)

Kaikki blogit puheenaiheesta Mediakriittisyys

Epilogi: 129 blogia ja 293 päivää Puheenvuorossa

Laskujeni mukaan 129 blogin ja 293 päivän jälkeen vetäydyn määrittelemättömälle tauolle Puheenvuorosta. Mietin päätökseni jälkeen häivynkö vähin äänin, mutta tuntui oikealta kirjoittaa vielä jotain. Tuolla tahdilla tulee blogi joka kolmas päivä tai vähän nopeammin, lisäksi kommentteja lienee satoja ellei tuhatkin niissä ylity.

Kuinka hukata laivasto-osasto kuudessa päivässä

Mediassa on ympäri maailmaa riemuittu uutisesta, jonka mukaan Trump hukkasi laivastonsa iskuosaston alle viikossa. Onko kyse Trumpin vai median typeryydestä, tällä kertaa kallistuisin median typeryyden kannalle. Medialta taisi jäädä tärkeimmät kysymykset tekemättä. 

Joka päivä uutisoidaan uusi Trumpin kuolema

"Vaihtoehtoisten faktojen" seurauksena George Orwellin 1984 nousi taas myyntilistoille. Kun lueskelin Roland Barthesin kirjoitusta "Tekijän kuolema" (1968), se tuntui vähintään yhtä ajankohtaiselta.

Donald Trumpin katkeruus mediaa kohtaan näyttäisi ainakin osaltaan juontuvan siitä, ettei hän ymmärrä omaa jokapäiväistä kuolevaisuuttaan.

Luin vain otsikon

Kuinka moni lukee uutisista vain pelkän otsikon? Tai vain uutisen alun- tai osia sieltä ja täältä...Kuinka moni uskoo lukemaansa? Oletko mediakriittinen?

Olen muuten sitä mieltä, että mitä mieltä olenkaan?

Laiska töitään luettelee. En siis siihen ryhdy, koska en ole ollut laiska wink 

Microsoft, työllisyysmäärärahat, turvapaikkakriisi, kotouttaminen, raiskaustapaukset, sakkoasiat,oikeustaju, jättityöttömyys.....

Vammaisten vai klikkausten asialla?

Tällainen uutisointityyli saa aina vähän surulliseksi siitä, mihin suuntaan etenkin verkkojulkaisut ovat viimevuosina menneet. Samalla se herättää huolen, millaisella mediakriittisyystaidoilla varustettuja kansalaiset ovat.

http://m.iltalehti.fi/uutiset/2015051419686140_uu.shtml

Vääristelläänkö raiskausuutisia tahallaan?

Iltalehti uutisoi perjantaina otsikolla: "13-vuotiaan vartalo "hyvin kehittynyt" - raiskaajalle vapauttava tuomio." Epäilty mies vapautettiin, koska tyttö näytti ikäistään vanhemmalta.

Aika järkyttävää. Kuinka näin voi käydä? Mihin on kadonnut oikeudenmukaisuus? Nappia otsaanhan tuollaisesta pitäisi tulla!

Elämää on somen ulkopuolellakin

Pidin viime viikonlopun molemmin puolin täystauon sosiaalisen median käytöstä.  Jo muutama päivä ilman Facebookkia ja Twitteriä sai pohtimaan näiden meillä Suomessa aktiivisesti käytettyjen sosiaalisen median työkalujen laajempaa vaikutusta nyky-yhteiskuntaamme. Somettaminen on viimeisen kuuden vuoden aikana kasvattanut suosiotaan niin, että sen vaikutukset tapaamme kommunikoida ovat selkeästi merkittäviä, vaikka aiheesta on toistaiseksi tehty ilmeisen vähän vakavasti otettavaa tutkimusta.

Hyvinvoidaan

 

    Jokinlainen kannanotto sunnuntain ratoksi, ei liian jäykkää ja vakavaa, mitä nyt sellaista. Tärkeämpihän on, että meillä olisi kivaa. Näin olen käsittänyt...

    Olen ollut työelämässä pitkään, niin sanotussa vakinaisessa työsuhteessa vuosia, aiemmin oli myös työttömyysaikoja, mutta ei mitään kovin pitkiä. En ole koskaan käyttänyt kulutusluottoja, harvoin edes osamaksua. Puoliso on viime aikoina ollut työtön tai opiskelijastatuksella.

Iltalehden pohjanoteeraus

Iltalehden nettisivulla oli tänään aamulla kaiken muun uutisvirran keskellä linkki, joka houkutteli katsomaan videota: ”Näin murisee rajuin Lexus V8 kautta aikojen”.  Linkin takaa löytyi valmistajan mainosvideo, jolle ei ole vaivauduttu tekemään mitään lisäarvoa. Kuinka paljon tunnetut mediat kestävät tällaista huijaamista?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä