Jyrki J.J. Kasvi Jyrki J.J. Kasvi (vihreät, Espoo)

Kannattavuus

Uusi Suomi kuin pyy maailmanlopun edellä - Mikä neuvoksi?

Jos oikein olen kävijämäärätilastoja tulkinnut niin Uudella Suomella menee huonosti. Kävijämäärät ovat tietysti vain yksi mittari, ja itse asiassa siihen mittariin tuijotetaan liikaa. Kävijämääriä suurempi mekitys on taloudellisella kannattavuudella. Suomessa on vain yksi uutissivusto, jonka ei tarvitse ajatella kannattavuutta, ja  se sivusto tietysti on Yle.

YLE kaupallisen median pahin riesa - Kilpailu mediakentässä vääristynyt

Yleisradiolla eli Ylellä on määritelty tehtävänsä suomalaisessa yhteiskunnassa ja mediakentässä. Pysyessään tehtävässään Yle on meille kaikille hyödyksi ja tarpeen. Mutta onko Yle pysynyt aisoissa? Ikävä kyllä ei alkuunkaan.

Kun media siirtyi verkkoon muuttui Ylen asema radikaalisti. Siitä tuli kilpailua vääristävä kummajainen, koska se ei toimi mainos- eikä levikkirahoitteisesti, mutta se ryhtyi alusta lähtien kilpailemaan klikeistä eli kävijämääristä sen median kanssa, joka on riippuvainen mainostuloista tai levikkituloista tai molemmista.

Vielä kerran Chempolisista - Intian kaupan yhtälö

Eilisen blogin yhteydessä tuli esille Chempolisin Intian kauppa, joten päätin ihmetellä muutamia itselleni avoimia kysymyksiä kaupasta ja yhtiön tulevaisuudesta. Samalla kun kauppa on toivottu ja epäilemättä tarpeellinen, kummastuttaa siinä tulevaisuuden kannalta muutama seikka. On hyvä ymmärtää, että käytännössä Fortum ja Chempolis eivät ole tässä myymässä tehdasta vaan menossa itse puoliksi omalla pääomalla rakentamaan sitä Intiaan ja tuotot tulevat vasta arvioidun 2020 tapahtuvan tehtaan valmistumisen jälkeen tuotannon myötä.

Tehtaan julkistettu rahoitus

Maatalouden investointituet ja vääristynyt kannattavuuslaskenta

Olen jonkin aikaa kummastellut LUKE:n tuottamia maatalouden kannattavuuteen liittyviä laskelmia, jotka eivät tunnu oikeastaan ottavan huomioon muuta kuin suoran tuotantotuen laskelmissaan. Maatilojen tilanne saadaan näyttämään vieläkin dramaattisemmilta, kun ei oteta huomioon sitä, että suuri osa investoinneista on tehty mittavilla investointituilla. Myöhemmin investointituet unohtuvat kannattavuuslaskennassa ja niistä tulee omaa rahaa esimerkiksi tuottovaatimuksissa.

Investointituen määrä navettarakennuksen laajentamiselle

Sote ja yrittäjyys

Aluehallintovirasto lähestyi minua 8.1.2018 päivätyllä kirjeellä muistuttaen terveydenhuollon itsenäistä ammatinharjoittajaa vuoden 2017 toimintakertomuksen antamisesta 28.2.2018 mennessä. Olen pitänyt lääkärin vastaanottoa vuodesta 1988 alkaen ja joudun joka vuosi raportoimaan hoitamani potilaat ja vielä ryhmiteltynä valvovan viranomaisen haluamalla tavalla. Ihan selvää minulle ei ole, mihin noita tietoja käytetään, mutta jos haluan ammattiani harjoittaa, on minun tehtävä viraston vaatimat vuosittaiset ilmoitukset.

Helsingin tilikauden liian hyvä tulos kannustaa törsäämiseen

Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksessa 21.6 äänestetään vuoden 2016 tilinpäätöksen hyväksymisestä:

"...hyväksyä vuoden 2016 tilinpäätöksen siten, että tilikauden tulos ennen varaus- ja rahastokirjauksia on 470 179 976,48 euroa"

Mitä puusta voidaan tehdä

Puunjalostusteollisuus elää nyt nousukautta Suomessa. Etenkin selluloosalle on löytynyt vientimahdollisuuksia, pääasiassa metsäteollisuuden omille tehtaille Kaukoitään. Mutta uusia tuoteideoita selluloosan jalostamiseksi kotimaassa haetaan jatkuvasti. Tuotekehitykseen satsataan nyt useassa kotimaan toimipisteessä. Kts. Hesarin kirjoitus asiasta. http://www.hs.fi/talous/art-2000005023014.html?share=5eaed23b69b104a20be... Tuoteideasta on vielä pitkä matka tuotteen valmistukseen. Hyviä ideoita joudutaan vielä karsimaan kannattamattomana.

Lypsykarjatilojen tulos parani 76 % seurantajaksolla

Näin suomennettuna Kauppalehden tuore uutinen kertoo. Mutta mitä moinen uutisointi perimmillään tarkoittaa tai mitä sillä tavoitellaan? Tämän päivän journalismi on mennyt aivan ala-arvoiseksi.

Kapitalismi on Suomessa hyväksytty, mutta sitä ei ole oivallettu.

Kukaan Suomessa ei oikeastaan haikaile minkään sosialistisen systeemin perään. Kapitalismi on hyväksytty taloudellisen järjestelmän perustaksi.

Toiset hyväksyvät kapitalismin iloisesti ja voitonriemuisesti, koska se on heidän ideologiansa, heidän maailmankuvansa, heidän käsityksensä oikeudenmukaisuudesta.

Onko Maatalous Yritystoimintaa vai Tukiruinaus-Bisnes?

Ei se ole yritystoimintaa joka ei pysy pystyssä ilman jatkuvaa tukemista ja tuen päälle tukemista ja vielä lisätukemista. 

Jos ei yritystoiminta kerran ole läheskään kannattavaa, eikä sitä saa kannattamaan ilman jatkuvaa toisten ihmisten rahojen ruinaamista, silloin pitää panna lappu luukulle. 

Nämä toisten rahoilla, tavallisilta ihmisiltä ja työtätekeviltä tukirahoja vuodesta toiseen ruinaavat pitävät sitä itsestään selvänä, että tietenkin muut maksavat heidän viulunsa.

Eivät osaa edes hävetä, ja vielä vähemmän kiittää.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä