Jyrki J.J. Kasvi Jyrki J.J. Kasvi (vihreät, Espoo)

Kaikki blogit puheenaiheesta IT-teknologia

Tekoälymystö ei heiluta ihmisyyttä ja sivistystä

 

Korkea-arvoinen brittiupseeri ennusti 1800-luvulla, että koska on keksitty niin hirvittävä ase, konekivääri, sodat tulevat mahdottomiksi käydä.

Vuonna 2000 tulevaisuudentutkija kertoi mediassa, että seuraavilla vuosikymmenillä töitä on eniten odontologeille, koska minikokoiset puhelimet asennetaan hampaisiin eikä tarvitse enää kantaa kännyköitä. Maailma näytti rakentuvan IT-buumin ja toisaalta puhelinteknologian varaan. Futuristit innostuivat.

Nyt intoillaan täsmälleen samalla tavalla, vaikka odontologit onkin haudattu ennusteista.

Näkymättömästä täytyy tehdä näkyvää - Naiset digitalisaation johtoon

Mikäli asia ei näy, sitä ei ole olemassakaan. Mikäli emme tiedä asian olemassaolosta tai emme pysty sitä mittaamaan, se jää todentamatta ja huomiotta.

IT-käyttäjän tolkuttomat pakko-opintovaatimukset

Toissapäivänä melkein koko päivä kului renkkaamalla läppärilleni ladattujen kuvankäsittelyohjelmien kanssa. Turhaan.

Yritin rajata  reunat pois muutamista skannamistani  maalauksiani esittävistä vanhoista valokuvista. Rajaustoiminto sinänsä oli jollakin ohjelmalla yksinkertainen, mutta sitten tuli stoppi, en löytänyt mitään valikkoa jolla tulos olisi voinut tallentaa. Toisesta ohjelmasta taasen en löytänyt mitään rajausmahdollisuutta. Kolmannessa ohjelmassa ilmeisesti oli joku vanhentunut päivitys kun se ei toiminut ollenkaan.

Luoja armahda meitä uudelta Nokialta!Suomi nousi 90-luvun lamasta pitkälti Nokian vetämänä. Kännykät kävivät kaupaksi ja yrityksen markkina-arvo ja brändi nousivat kohisten. Nokia teki monista tavallisista kansalaisista ja omista työntekijöistään miljonäärejä. Nokian johto halusi esittää yhtiön nousun syyn onnenkantamoisen sijaan vuosikymmenten pitkäkestoisella työllä. Nokialle haluttiin luoda historia.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä