Jyrki J.J. Kasvi Jyrki J.J. Kasvi (vihreät, Espoo)

Kaikki blogit puheenaiheesta ISIL

Naiset ja lapset viimeiseksi

Viime päivinä on väitelty siitä, mitä meidän pitäisi tehdä Isilin (Islamic State of Iraq and the Levant) julistaman kalifaatin alueelle lähteneille suomalaisille naisille ja heidän lapsilleen, jotka ovat kalifaatin kaaduttua päätyneet al-Holin (al-Hawl) pakolaisleirille pohjois-Syyrian kurdialueella.

Miten jihadistisiin vierastaistelijoihin ja heidän paluuseensa tulee suhtautua?

Poikkeuksellisen kovaa kieltä käyttää tunnettu brittiläinen lähi-idän tuntija Rory Steward muutaman viikon takaisessa puheenvuorossaan, joka ainakin meikäläisessä mediassa näyttää sivuutetun harvinaisen vähäisellä huomiolla.  Onko niin, että kannanotto on  haluttu kuitata vaivautuneen hiljaisuuden keinoin, vai onko se sittenkin liian kipeä avoimesti käsiteltäväksi?

Ajatuksia Pariisista

Pariisin, Beirutin, Siinain, … terrori-iskut pysäyttivät miettimään. Mitä mieltä tässä maailmassa enää on, kun tällaista tapahtuu? Miten säilyttää uskonsa ihmiseen, kun ihmiset kykenevät tällaisiin tekoihin? Mitä minä, me, voimme tehdä terrorismin edessä?

CIA ja Venäjä sodassa keskenään Syyriassa?

 

Eräs tarkkailija totesi viikonvaihteessa, että ”Venäjä taistelee Syyriassa CIA:ia vastaan”.

*

Tulenarkoja kosketuskohtia

Hän viittasi nyt jo avoimesti kerrottuihin uutisiin, joiden mukaan Yhdysvaltain tiedustelu on kouluttanut Syyriassa kapinallisjoukkoja, jotka nyt ovat Venäjän ilma- ja ohjushyökkäysten kohtina.

Yhdysvallat: Venäjä iski CIA:n tukemien kapinallisten kimppuun”

Kalifaatista hyvää huomenta

Pilasin eilen päiväni katsomalla heti aamusta Venäjäksi tekstitettyä Irakin ja Levantin Islamistisen valtion tunnin pituista ja erinomaisesti tuotettua propagandaelokuvaa. Oli toki mielenkiintoista katsoa ISIL:n järjestestämää ripitystilaisuutta poliiseille ja puhetta, jossa tyyppi heristää viidakkoveistä ja lupaa väkijoukolle valtaavansa takaisin yli 500-vuotta sitten menetetyn Andalusian.

Kouluttiko Yhdysvallat ISIS-joukkoja Jordaniassa 2012?

Kouluttiko Yhdysvallat ISIS-joukkoja Jordaniassa 2012?

*

Presidentti Obamalla on ollut viime aikoina vaikeaa.  Hän on joutunut tasapainoilemaan Syyrian kriisin eri osapuolten kesken, ja nyt viime aikoina ISIS-voimien rynnäkkö on synnyttänyt vaikeasti ratkaistavan pulman: keiden kanssa aktiivisesti torjua hillittömien voimine etenemistä.  Kaiken kaikkiaan ”haastava tilanne” – kuten tavataan nykyään sanoa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä