Suomalaiset kuvittelevat olevansa helposti etevämpiä neuvomaan muita esim. metsänhoidossa tai ilmastoasioissa. Totuus on, että satumme asumaan sellaisella leveysasteella ja vyöhykkeellä, missä puu kasvaa ja olemme harvaanasuttu kansa, joten ilmasto on verrattain puhdasta, saamme harvoin Keski-Euroopan saasteita tänne?
Ilmastoasioissa taas ruoskimme itseämme vertaamalla itseämme Ruotsiin. Totuus on, että Ruotsilla on hurjasti enemmän päästötöntä vesivoimaa käytössä.
Ihmiset kun heille tapahtuu jotain erikoista, sanovat, että "tämä ei voi olla sattumaa". Esimerkiksi tapaa romanttisin ajatuksin henkilön, jolla osoittautuu olevan sama syntymäpäivä kuin sinulla. "Tämä ei voi olla sattumaa, tämä on johdatusta".
Seuraavan kerran kun tulee tällaisia hetkiä, niin suorita seuraava ajatusjumppa.
Selatessani Hesarin otsikoita vastaan tuli seuraavanlainen otsikko: "Huoli suomalaispojista kasvaa, mutta onko siihen aihetta? Tutkijat selvittävät, vaikenevatko pojat tunteistaan ja osaavatko he itkeä"
Siinä missä sininen pilleri edustaa valheellisuutta, turvallisuutta ja autuasta tietämättömyyttä niin punainen pilleri edustaa tietämystä, vapautta ja joskus kovin kivuliasta totuutta.
Voidaan puhua myös vaikkapa platonin luolavertauksesta. Missä varsinkin valtamedia maalailee välillä hyvin kummallisia varjoja luolan seinille, on nyt tullut aika astua ulos luolasta.
Onko luonnonhistoriaa mahdollista todistaa tieteellisesti? Ei ole, sillä menneitä tapahtumia on mahdotonta todistaa empiiristen menetelmien avulla. Luonnonhistorian tutkimuksessa, onkin kyse siitä, että eri alkuperämalleja käytetään luonnonhistorian tarkastelukehyksenä.
Kun Suomessa lehden toimittaja haluaa tietoa tuulivoimaloista, ensimmäisenä linkkinä tulee vastaan Suomen Tuulivoimayhdistys ry (STY), josta sitten sitä tietoa saa. Nyt tämän päivän Talouselämän verkkouutiset käsittelee uutta tutkimusta, jonka mukaan lintujen väitetään osaavan väistää tuulivoimalat ja osaavan lentää tuulivoimaloiden välistä tai ne kiertävät koko tuulivoimala- alueen.
Ruskeat tytöt -blogin kirjoittaja Koko Hubaran perinnöstä 50% on peräisin suomalaiselta naiselta ja 50% jemeninjuutalaiselta mieheltä. Mieheltä perityt geenit kuitenkin sattuvat tuottamaan pigmenttiä ja näkymään päältäpäin, toisin kuin naiselta perityt pigmenttiä tuottamattomat perintötekijät. Geenien periytymismekanismeja on ainakin lukiossa opiskeleville vuodesta vuoteen selitetty lyhyen bilsan kakkoskurssilla.
Kerrankin voin rehellisin mielin todeta, että luettuani psykiatri Cacilda Jethán ja psykologi Christopher Ryanin kirjan, Paritellen – Seksuaalikäyttäytymisen kehityshistoria, maailma ei ole enää näyttänyt entiseltään.
Kirja haastaa biologisiin ja antropologisiin todisteisiin vedoten ns. vakiotarinan ihmisen seksuaalisuudesta elinikäisiä parisuhteita muodostavana lajina. Se myös pakottaa pohtimaan, kuinka kulttuurisidonnaisia me oikein olemme?
Elintarviketurvallisuusvirasto Evira tiedotti eilen löytäneensä Aasianrunkojäärän kiinalaisesta pakkausmateriaalista. Havainto on erityisen tärkeä meille suomalaisille, sillä sitä voidaan pitää varoituksena metsiimme kohdistuvasta uhasta.