Jyrki J.J. Kasvi Jyrki J.J. Kasvi (vihreät, Espoo)

Haavanhoitotuotteet Kela-korvattaviksi

Vaaliblogi 2

Lääkärin määräämien lääkkeiden hinnasta saa 50€ vuosiomavastuun jälkeen 40%  Kela-korvauksen, ja kun 572€ lääkekatto on täynnä, lääkkeet ovat käytännössä ilmaisia. Erityiskorvattavilla lääkkeillä Kela-korvaus on korkeampi.

Monien sairauksien aiheuttamien haavojen ja leikkaushaavojen hoidossa tarvittavia haavanhoitotarvikkeita Kela-korvaus ei koske, ja ne ovat usein todella kalliita.

Haavan hoitoon käytettävät sidokset voivat maksaa yli kymmenen euroa kappale, ja ne on vaihdettava esimerkiksi kaksi kertaa päivässä. Moni suojaakin esimerkiksi suihkuun mennessä haavansa tai katetrinsa kastumiselta elmukelmulla ja jeesusteipillä, koska ei halua tai pysty maksaa yli kymppiä suihkussa käymisestä.

Asianmukainen, riittävän usein vaihdettu sidos on tärkeä osa asianmukaista haavanhoitoa. Sidoksista säästäminen kostautuu helposti infektioina ja iho-oireina, jotka haittaavat potilaan elämänlaatua ja aiheuttavat yhteiskunnalle turhia kustannuksia.

Siksi lääkärin määräämät haavanhoitotuotteet tulisi saada Kela-korvauksen piiriin lääkkeiden tavoin. Se olisi sekä haavapotilaiden että yhteiskunnan etu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Olipa hyvä, kun otit asian esille.
Äkkipäätä moni ajattelee, että " laastarit ovat halpoja".

Mutta kun on kerrankin joutunut suojaamaan riskihaavaa asianmukaisesti sadalla eurolla , rupeaa ihmettelemään, miksei näitä tuotteita lueta lääkekuluiksi .
Moni oikeasti takuulla joutuu ottamaan isoja riskejä, koska ei ole sitä sataa euroa - ja se sitten todella maksaa koko hoitosysteemille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset