Jyrki J.J. Kasvi Jyrki J.J. Kasvi (vihreät, Espoo)

Työkykyni kansanedustajana

Vihreät avasivat eduskuntavaalikampanjansa tänä viikonloppuna. Siltä varalta, että vaaliohjelmani ei ole vielä osunut some-virrassa silmään, myös minä olen vaaleissa ehdolla, Uudenmaan vaalipiirissä, kuten ennenkin.

Moni on kysynyt, miten hyvin pystyn hoitamaan kansanedustajan tehtäviä sairauteni kanssa.

Olen tosiaan toistaiseksi hemodialyysihoidossa, koska munuaisaltaiseen levinnyt virtsarakon syöpä pakotti elokuussa poistamaan viimeisen munuaiseni. Pian saan kuitenkin dialyysikoneen kotiini, ja voin itse päättää, mihin aikoihin hoidan itseäni.

Ennen kuin päätin suostua ehdokkaaksi, keskustelin asiasta minua hoitavan lääkärin kanssa. Hän ei nähnyt estettä sille, ettenkö voisi kotidialyysihoidossa tehdä täysipainoisesti töitä. 

Vielä runsaan kuukauden ajan minua hoidetaan kolme kertaa viikossa sairaalassa, ja se vaikuttaa eduskuntatyöhön. Dialyysit vievät kalenteristani tiistain, torstain ja lauantain iltapäivät eli en pääse täysistuntoihin kuin keskiviikkoisin ja perjantaisin. Sen sijaan liikenne- ja viestintävaliokunnan kokouksiin pystyn osallistumaan normaalisti, koska ne päättyvät ennen dialyysien alkua.

Suurin haaste eduskuntatyölle ensi kaudella ovat työmatkat. Nykymaailmassa ei riitä, että istuu vain Arkadianmäellä. Vaaliohjelmassani kuvailemani Suomen haasteet ovat globaaleja, siksi myös niiden ratkaisut vaativat meiltä kansainvälistä yhteistyötä.

Suomi tekee kuitenkin yhteistyötä monien maiden terveydenhoidon kanssa, ja lomailevat ja työmatkailevat dialyysipotilaat voivat saada hoitoa monissa matkakohteissa. Olen nähnyt täälläkin ulkomaalaisia matkailijoita hoidossa. Kirjoitan tätä siis dialyysihoidon aikana. Matkaohjelman täytyy vaan olla tiedossa riittävän hyvissä ajoin, jotta hoitopaikat ja –aikataulut ehditään sopia.

Olen siis tosissani lähdössä ensi kevään eduskuntavaaleihin. Maailma ei ole vielä valmis. Vaaliteemoihini voit tutustua nettisivuillani. Jos haluat auttaa vaalikampanjassani, tukiryhmässänion tilaa. Voit tukea vaalityötäni myös pienlahjoituksella vaalikassaani

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Todella loistava juttu, että olet yhä sitkeästi mukana! Kokemustasi ja asiantuntemustasi arvostetaan ja tarvitaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Kasvi on yksi viimeisiä tunnettuja varsin järkeviä vihreitä. Kaikesta ei voi olla samaa mieltä, mutta toivon sairauksien selättämistä ja pitkää ikää - ja terveen järjen löytävän vihreisiin enemmässä määrin.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Tsemppiä vaaleihin. Sinä olet niitä harvoja kansanedustajia, joita tämä maa oikeasti tarvitsee. Tuo tietotekniikan tunteminen on hävyttömän heikolla tasolla eduskunnassa. Sinä edustat oikeaa järjeä.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Eduskunthan Jyrki, ei se siellä muita tyrki! (En voi itse äänestää Jyrkiä, lainsäädäntö kieltää, mutta muutoin lykkyä.)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset