*

Jyrki J.J. Kasvi Jyrki J.J. Kasvi (vihreät, Espoo)

Oikeus rakastaa

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen blogitus viime lauantain väkivaltaisesta hyökkäyksestä Pride-kulkuetta vastaan on hämmentävää luettavaa. Toisaalta Räsänen tuomitsee iskun, mutta toisaalta hän myös ymmärtää iskua vastareaktiona arvoliberalismille: ”Voiko Pride-kulkuetta vastaan tehdyn typerän hyökkäyksen tulkita myös vastareaktioksi poliittisen eliitin voimakkaalle arvoliberalistiselle kehitykselle? ”

Räsäsen ja kristillisdemokraattien asenne seksuaalivähemmistöjen oikeuksia kohtaan käy hyvin ilmi hänen edellisestä blogituksestaan: ”Kristillisdemokraattien tavoitteena on säilyttää avioliitto miehen ja naisen välisenä. Olemme valmiit taistelemaan tässä asiassa.”

Kannattaa varoa, millaisia taistelukehotuksia esittää, joku voi ottaa ne tosissaan.

Pohjat vetää kuitenkin perussuomalaisten puheenjohtajata Timo Soini, joka aamun Hesarissa rinnastaa lapsiin kohdistuvan väkivallan (nuorin kaasuiskun kohteeksi joutunut henkilö oli 11-kuukautta vanha) turkistarhaiskuihin (pahimmillaan eläinrääkkäystä) ja puoluekokoushäiriköintiin (rajoittaa kokoontumisvapautta).

Eivätkö Pride-iskun tekijät saati Päivi Räsäsen ja Timo Soinin kaltaiset kokeneet poliitikot ymmärrä, mitä heidän valitsemansa tien päässä on? Tänä vuonna pippurikaasua, ensi vuonna tiiliskiviä Baltian tapaan, 10 vuoden kuluttua marssijoiden hakkaamisestsa huolehtii poliisi Venäjän tapaan, ...

Ei tarvitse mennä 70 vuotta kauemmas historiaan, kun seksuaalivähemmistöjä tapettiin Euroopassa teollisesti. Pinkistä kolmiosta ei ole turhaan muodostunut homoseksuaalien kansalaisoikeuksien tunnus.

Haluavatko seksuaalivähemmistöjen yhdenvertaisia oikeuksia vastustavat arvokonservatiivit todella samaistua näihin esikuviin?

Jos jokin on oikeuksista tärkein, niin oikeus rakastaa. Jos me riistämme sen homoilta ja muilta seksuaalivähemmistöiltä, me riistämme sen samalla kaikilta muiltakin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (170 kommenttia)

Puolueeton (nimimerkki)

Komean olkiukon rakensit.

JK: "turkistarhaiskuihin (pahimmillaan eläinrääkkäystä)"

Eläinten tappaminen on siis pahimmillaan eläinrääkkäystä? Jos tuhansia kanoja kuolee näiden rikollisten toimien seurauksena. Hurjat on mielipiteet bloggaajalla. Tiedätkö itse mitä tiesi päässä odottaa?

Käyttäjän jyrkikasvi kuva
Jyrki Kasvi

#1 Niinpä, siksi en hyväksykään turkistarhaiskuja. On todella erikoista eläintensuojelua päästää esimerkiksi Suomen luontoon kuulumattomia pienpetoja vapaaksi. Iskijöiden toimet ja menetelmät ovat kuitenkin vaihdelleet, siksi tuo sana pahimmillaan.

Puolueeton (nimimerkki)

Minulta loppui ymmärrys viimeistään siinä kohdassa, kun tuhansia kanoja tapettiin ja tekoa kehdattiin puolustella.

Silurus (nimimerkki)

Selitäpä oikein, mikä Soinin lausunnossa mättää?

Turkistarhaiskut eivät ole "pahimmallaan eläinrääkkäystä", vaan ne loukkaavat turkistarhaajan oikeutta elinkeinoonsa ja toimeentuloon. Kokoontumis-, ja sananvapaus ovat myös tärkeitä; niiden avulla toteutetaan tai evätään oikeus elää vapaana ja toteuttaa itseään (jopa homoutta) vuosikymmenten aikaperspektiivillä.

Onko siis niin, että kunnioitat ihmisten subjektiivista oikeutta kehoonsa, mutta ilman sitä kontekstia, joka mahdollistaa tämän?

JST (nimimerkki)

Se että presidenttiä myöten alahuuli vapisten tullaan julkisuuteen harmittoman homojen savustuksen takia , ja jätetään kolmen viattoman raaka murha, vapautetun (kuka?) murhamiehen tekämnä viharikos, tuomitsematta on pöyristyttävää valtaeliitin rappiota.

Itsenäisyyspäivänä anarkistit heittelevät kivillä ja pulloilla sotaveteraaneja, mutta se ei presidenttiä eikä braxia hetkauta.

Turkistarhaiskut ja punavihreät anarkistit tekoineen ovat paljon huolestuttavampia kuin nämä harmittomat pippuripojat.

2011 vaaleissa Porvoon tapahtumat ja presidentin, braxin ja thoorsin käyttäytyminen ulosmitataan kannatuslukemissa!

njuu (nimimerkki)

#0: "Eivätkö Pride-iskun tekijät saati Päivi Räsäsen ja Timo Soinin kaltaiset kokeneet poliitikot ymmärrä, mitä heidän valitsemansa tien päässä on?"

Loistavaa väärinymmärtämistä Kasvilta. Räsänen ei sanallakaan kannattanut iskujen tekijöitä ja heidän temppujaan, pohdiskeli vain sitä miksi kyseinen isku tehtiin. Tätä ei muuta toiseksi se että Räsänen vastustaa homoparien oikeuksia.
Tohon Vihreyteen ilmeisesti kuuluu se että saa tahallaan ymmärtää väärin toisella tavalla ajattelevien juttuja, Kasvi? Ja te vissiin kutsutte itseänne "suvaitseviksi" suvaitsemalla suunilleen kaikkea paitsi niitä joilla on väärä mielipide...

tp (nimimerkki)

Miksi Vihreä liitto ei tuomitse Greenpeacen iskua Kokoomuksen puolue-
kokoukseen? Onko vaikeneminen myöntymisen merkki?
Oliko iskulla vihreiden siunaus?

Varjojen mies (nimimerkki)

Suhteellisuudentajua tässä kaivataan.

Kukaan ei nähdäkseni ole hyväksynyt nuorten typerää iskua homokulkuetta vastaan.

Jos isku koetaan Suomen sodanjälkeisen historian vaarallisimmaksi ja yhteiskuntajärjestystä eniten uhkaavaksi, jossain mättää ja pahasti.

edamjuusto (nimimerkki)

Hyvä kun pystyt nimeämään "äärioikeiston". Kiitos

Göran (nimimerkki)

Suomen ja Euroopan vaarallisimmat homovihaajat eivät tule äärioikeistosta vaan muslimeista. Pippurisuiheke tuskin kyseenalaistaa homojen oikeuksia. Mutta Tenstassa tai Rinkebyssä pride-kulkue tuottaisi ruumiita.

äänestäjäsi (nimimerkki)

Muutappas Kasvi nyt tuo " (nuorin kaasuiskun kohteeksi joutunut henkilö oli 11-kuukautta vanha) " vaikkapa muotoon: "nuorin kaasuiskun sivulliseksi uhriksi joutunut henkilö .......... " niin palvelee tarkoitusta enemmän ja on totuuden mukainen. Tuskin sinäkään haluat tahallasi valheita kertoa blogissasi, koska silläkin on pitkiä seurauksia, sekä leimaa sinut myös tiettyyn ihmisryhmään. Sillä tavalla se olisi neutraalimpi, mutta silti palvelisi tarkoitustaan ja minun mielestäni todella paljon paremmin ja tuomitsee jyrkemmin ;)

T: vakio äänestäjäsi

Jari-Petri Heino (nimimerkki)
Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Oikeus rakastaa?????

Seppo Lehto rakastaa Suomea. Seppo Lehto rakastaa perhettään. Seppo Lehto istuu vankilassa vittuilusta väärille ihmisille ja vankila aikoo pakkosyöttää lääkkeitä.

Rakkaus on niin typerä argumentti homojen oikeuksille, jotta hävettää jos joku noin tyhmää miestää äänestää.

Rakkautta ei ole missään kielletty, ei sitten missään. Mitäs Jyrki tehdään ihmisille jotka rakastavat vaikka moniavioisuutta? Ei kai aikuisten välistä rakkautta voi kieltää, toteaa Stubb ja nyt Kasvi. Ei sillä, että minulle mitään väliä olisi, mutta sinä olet jumalauta kansanedustaja, et pelkästään vähemmistöjen. Sama juttu presidentin kanssa.

Lepakko (nimimerkki)

Kasvi, Päivi Räsänen on nimenomaan oikeassa siinä, että laittomat vaikuttamiskeinot alkavat nousta siellä, missä omalle mielipiteelle ei ole enää olemassa laillisia vaikuttamiskanavia. Hallituspuolueiden puheenjohtajista yksikään ei ole sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan; samaa pätee puolueillekin Keskustaa lukuunottamatta, mutta voi ennakoida, ettei tuo ole Keskustalle hallituskysymys.

Kuitenkin merkittävä osa kansalaisista on sitä mieltä, että avioliiton kuuluu pysyäkin vain naisen ja miehen välisenä, samoin kuin adoption vain heteroparien oikeutena.

Räsänen kyseenalaistaa YLEISPUOLUEIDEN poliittisen eliitin kulkemisen YLEISTÄ MIELIPIDETTÄ vastaan. Siinä ei aukea mitään tietä kivityksille tai räikeämmälle vähemmistöjen häirinnälle: päinvastoin KD:n ja PS:n tarjoama poliittinen kanava homoavioliittojen vastustamiselle purkaa kiukkua niissä isojen puolueiden äänestäjissä, jotka haluavat itse päättää arvoistaan ja sen sijaan odottavat hallituspuolueilta vaan kunnollista yleispolitiikan hoitoa.

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

"Tänä vuonna pippurikaasua, ensi vuonna tiiliskiviä Baltian tapaan, 10 vuoden kuluttua marssijoiden hakkaamisestsa huolehtii poliisi Venäjän tapaan, …"

Ymmärrän, että kirjoittaja on halunnut provosoida keskusteluun, joten samaa logiikka käyttäen: tänä vuonna täysi adoptio oikeus homoseksuaalisesti suuntautuneille, ensi vuonna pedofiili rajaa pudotetaan 16 vuodesta 14 vuoteen, 10 vuoden päästä sodomian tilalle zoofilia, koska samoja oikeuksia vaaditaan kaikille, ja arvoliberalismi "kehittyy"...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Sodomia
http://fi.wikipedia.org/wiki/Zoofilia

Kaikki tahtoo rakastaa!

karhu (nimimerkki)

#2, eikö pahimpia turkisasiaan liittyviä "aktivistitoimenpiteitä" ole hiljattain tapahtunut tuhopoltto, jossa oli vaarassa useita talossa asuneita ihmisiä, mm vanhuksia?

Käyttäjän jyrkikasvi kuva
Jyrki Kasvi

#14 Jokainen meistä kuuluu johonkin vähemmistöön - tai ainakin sellainen henkilö jo itsessään edustaisi hyvin pientä absoluuttinen enemmistö vähemmistöä. Historian saatossa on opittu, että ihmisiä voidaan syrjiä niin rodun, uskonnon, seksuaalisuuden, sukupuolen, hiusten värin kuin ulkonäönkin perusteella. Siksi on niin tärkeää vastustaa syrjintää ja vaatia tasavertaisuutta, ettemme menettäisi sitä itse.

Käyttäjän jyrkikasvi kuva
Jyrki Kasvi

#15 Eli aina pitäisi olla jokin merkittävä puolue, joka vastustaa ihmisten yhdenvertaisuutta?

Lepakko (nimimerkki)

Oikeus rakastaa? Kyllä homoavioliitoissa on ennenkaikkea kyse oikeudesta RAHAAN, siis oikeudesta periä matalammalla veroprosentilla. Oikeus rakastaa löytyy baaritiskiltä roikkumasta niin homoille kuin heteroillekin, kukaan ei lupia kysele!

Päivi Räsänen ja Timo Soini näkevät oikein hyvin, mitä homoavioliitto-tien päässä on: laillistettua lapsiinsekaantumista ja alaikäisten yhä suurempi altistuminen poikkeavaa seksuaalista suuntautumista viestivälle arkiympäristölle (mm. mainoksissa). Homot OVAT poikkeavia, se vain nyt on vähemmistön - ja varsinkin pienen vähemmistön - osa.

Päivi Räsäsen kannanotto oli täyttä asiaa, sinä Kasvi taas rakentelet tarkoitukselleisia uhkakuvia puhuen ensin KD:stä ja PS:stä arvokonservatiiveina ja sitten kommentissa #13 samalla termeillä luultavasti skinien hyökkäyksestä SETAn tiloihin! Tuo on törkeää poliittisen toimijan mustamaalaamista.

Käyttäjän jyrkikasvi kuva
Jyrki Kasvi

#16 väkivalta ja ihmisten hengen ja terveyden vaarantaminen on tietysti vakavinta eikä sitä saa rinnastaa esimerkiksi puoluekokoushäiriköintiin, joka on sinänsä vakava asia, siihen nimenomaan puutuin Soinin kommenteissa.

PetSu (nimimerkki)

Olen täysin samaa mieltä kuin blokaajakin. Tosin sillä varauksella, että elämme aikaa jolloin emme tiedä onko kyse vaalinaljailusta vai omasta ajatuksenjuoksusta.

Räsäsen ja Soinin kannan tiedän ja useampi muukin tietää. Räsänenhän on lääkäri (muistaakseni) ja sanonut homoseksuaalisuuden olevan parannettavissa.
En ole kuullut kuin perinteisistä parannusmenetelmistä, kuten Jyrki tuossa jo kirjoittaakin. 70 vuotta sitten käytetyistä.

Soini on taas se 60 luvun jäärä, joka elää Vennamon aikaa jolloin homo oli rikollinen, vaikka ei omalle rakkaudentunteelleen mitään voinutkaan. Ehkäpä hänet pitäisi Päivittää nykypäivään jollakin ohjelmalla. Luultavasti Päivi Räsänen keksisi siihenkin pillerin.

Kyseisiin tekoihin ajaa jonkinlainen erilaisuuden pelko ja ärtymys siitä, että homoseksuaalisuus on nyt vihdoin julkinen. Tähän samaan kategoriaan voi aivan hyvin liittää ihonvärin ja muukalaisvihan. Samaa pelkokerrointa hekin aiheuttavat.

Räsäsen kantaa ulkomaalaisia kohtaan en tunne, mutta Soini on sen jo ehtinyt julkituoda.

Petri (nimimerkki)

100% liikkuvana itsenäisesti ajattelevana äänestäjänä olen aina sinunkin blogisi lukenut, kannesta kanteen.

Kaleva pääkirjoituksessaan 7.7.: "Tärkeää on, että silloin kun muutama yksilö menettää harkintakykynsä, muu yhteiskunta ei menetä suhteellisuudentajuaan."

Voi Jyrki. Heittäydyit sitten populistiksi sinäkin. Viittaan alkuperäiseen kirjoitukseesi sekä kommenttiisi #13. Sitä kai ne lähestyvät vaalit tekevät aiemmin selväjräkisinä pitämillenikin poliitikoille.

Pride-kommentointi on ylittänyt jo aikaa sitten tämän Kalevan peräänkuuluttaman suhteellisuudentajun. Tottakai isku on tuomittava, mutta jotain rotia sentään jeesustelulle.

Natsikortista muisttutaminen oli mielestäni paikallaan. Pride-kortilla Soinia ja Räsästä päähän lyöminen ei siitä oleellisesti eroa. Eihän?

hupeli (nimimerkki)

Sallikaa lasten tulla minun tyköni.

Käyttäjän riikkapoutsalo kuva
Riikka Slunga-Poutsalo

Mielenkiintoista ajatuksenkulukua, nimittäin tästä lähtien kun jotain Suomessa tapahtuu, jotain negatiivista, sen täytyy olla Soinin tai maahanmuuttokeskustelun syytä. Kristillisdemokraatit pääsevät osasyyllisiksi heti jos kysymys on seksuaalivähemmistöistä.

Otsikon mukaista oikeutta rakastaa ei kai kukaan kiistä. Ihmisellä on oikeus rakastaa ihan mitä ja ketä vaan. Sitäpaitsi rakkaus on mielentilanakin positiivista energiaa ympärilleen jakava.
Mutta

Missä menee sitten yhteiskunnan ja uskonnollisten tahojen suhde rakkauteen? Tuleeko kristinuskon hyväksyä ja siunata kaikenlainen rakkaus vai pidättäytyä Raamatun käsityksissä? Entä Islamin, joka tulee olemaan iso osa meidän yhteiskuntaa 30 vuoden kuluttua (se on siellä tien päässä ja sitä minä en ole valinnut). Minkälaisen rakkauden käsityksen kuvittelette sen tuovan mukanaan?

Jarmo Ryyti (nimimerkki)

Missä on arvojohtaja Halonen nyt kun Porvoossa lopetettiin teloitystyylillä kolmen miehen elämä? Mukana tapahtumissa oli myös raskaana olevia naisia.

Arvojohtaja Halonen aivan oikein paheksui kun Helsingissä suihkutettiin silmiä ja hengitystä ärsyttävää ainetta kulkueessa kävelleihin.

Porvoon tapahtumat on mittaluokassaan aivan eri luokassa. Silti arvojohtaja Halonen on valinnut vaikenemisen tien. Myöskään Supo ei ole antanut lausuntoja Porvoon tapahtuman mahdollisista kytköksistä. Miksi´?

Maamme mainekaan ei ole nyt vaarassa kun amerikkalaisessa avoautossa liikkuvia uhkaillaan?

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Jokainen meistä kuuluu johinkin vähemmistöön???? Miten ihmeessä voi tuollaisella ajatusmaailmalla olla KANSANedustaja.

Suomi kuuluu vähemmistöön globaalisti ja silti koitatte tuhota sitä kaiken maailman väestönsiirroilla ja oman kansan väheksynnällä.

Poliittista diipadaapaa koko äijä, kuten kaikki vihreät.

pjt (nimimerkki)

Jyrki, nyt rakensit kyllä aika ihmeellisen olkiukon. Räsänen sanoi hyvin selväsanaisesti, että ei hyväksy Pride-kulkueen kaasuttamista. Vihervasemmiston kritiikki jumiutuu johonkin omituisen mielikuvituskypäräpapin ironisointiin.

Sen sijaan turkistarhauksen kieltoa - väkivalloin tai sen uhalla - ajavien tahojen toimien tuomitsemista saa sinun edustamaltasi puolueelta odottaa; aina tulee jotein ihmeellistä selittelyä ja kiertelyä siitä, että kyllä se tarhaus kuitenkin pitäisi kieltää.

whiic (nimimerkki)

Eivätkö Pride-iskun tekijät saati Päivi Räsäsen ja Timo Soinin kaltaiset kokeneet poliitikot ymmärrä, mitä heidän valitsemansa tien päässä on? Tänä vuonna pippurikaasua, ensi vuonna tiiliskiviä Baltian tapaan, 10 vuoden kuluttua marssijoiden hakkaamisestsa huolehtii poliisi Venäjän tapaan, …

Ei tarvitse mennä 70 vuotta kauemmas historiaan, kun seksuaalivähemmistöjä tapettiin Euroopassa teollisesti. Pinkistä kolmiosta ei ole turhaan muodostunut homoseksuaalien kansalaisoikeuksien tunnus.

Onko kaltevan pinta validi argumentti tässä tapauksessa? Että jos kristillisdemokraatit voittaisivat yhden erän viivytystaistelua, niin kaikki lähtisi automaattisesti takapakkia ja jatkaisi siihen suuntaan... kunnes holokaustin uusintaesitys.

Pinkistä kolmiosta homoseksuaalien kansalaisoikeuksien tunnuksena: homot voisivat alkaa (taas) ompelemaan niitä takkeihinsa. Pian niillä on käyttöä, kun iloleiriaktiviteeteista tulee taas todellisuutta.

Jakke Kivi (nimimerkki)

#18 Onnistuitpa vääristämään Lepakon kommentin lähes täydellisesti. Onnittelut.

hupeli (nimimerkki)

Ninä rakastan niin p..keleesti kaikkia lapsia. Olihan jammu sedälläkin tunteita ja oikeus niihin.

Insinööri (nimimerkki)

Pitäkööt vasemmisto ihan omanaan ne kansallissosialismia diggaavat natsit, anarkistit, kommunistit, antifasisti ja muut. Turha niitä on äärioikeistoon tunkea. Tilastojen varjolla äärioikeisto ei ole aiheuttanut harmeja, äärivasemmisto ja antifasistit 1000 x enemmän. Äärimuslimien murhaamia on taas satoja kertaa enemmän Euroopassa MS2 jälkeen, kuten Espanjassa. Kerropa missä äärioikeisto on aiheuttanut ongelmia Euroopassa MS2 jälkeen, jos ei oteta huomioon äärivasemmiston väkivaltaisuuksia.

Kirjoituksessa on älyllistä vääristelyä ja eksterpolointia ja epäloogisuutta.

Miksi alaikäisiä vedetään mukaan tällaisiin mielenosoituksiin ? Kummallista vastuuttomuutta, johon sosiaaliviranomaisten olisi syytä puuttua. Vähemmästäkin on vietu lapset pois. Lisäksi tuo 'kaasuisku' oli hyvin vähäinen. Asia haittasi lähinnä paikalla olevia katsojia, eikä kulkueessa olevia. Ennemmän haittaa on jatkuvissa muiden aktivistien tempauksissa.

Kummasti tavallisten heteroiden ei ole pakko marssia mielenosoituksissa keskellä kaupunkia ja toitottaa heterouden ihanuutta koko maailmalle. Voisi kertoa, miten maailma on ihana ja tavallinen onnellinen sateenkaariperhe on heteroseksuaalinen ydinperhe, jossa on lapsen kaipaama isä ja äiti. Itse tiedän ainakin tapauksen, missä heteroperheen äiti lähti kotoa uuden naisystävänsä pariksi. Lesboperheelle voisi keksiä muita nimiä, kuten lepakkoperhe tai naisperhe.

Korostan, että minusta homot ovat ihan ok. Jo teininä toivoin, että muut miehet olisivat homoja. Totesin, että homofobisuus on heterolle tyhmää. Mutta ei sitä homostelua tai heterostelua ole pakko tunkea joka paikkaan. On hienotunteista jättää ne seksijutut ihan kahdenkeskisiksi. Ainakin vähänkin biseksuaalit ja epävarmat, kuten teinit, tuntevat varmaan nykytilan epämiellyttävänä. Ei ihme, että juuri nuoret miehet reagoivat. Pieni itsekontrolli on hyväksi vielä nykyäänkin tajuntaa laajentavana liberalismin aikana.

Soinin ja Räsäsen mollaaminen meni kyllä pieleen. Hieman parempaa sisältöä ja kiellellistä ilmaisua ensi kerralla. Tommoinen ammattitaidottomuus mustamaalaamisessa käy omaan nilkkaan.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

"väkivalta ja ihmisten hengen ja terveyden vaarantaminen on tietysti vakavinta eikä sitä saa rinnastaa esimerkiksi puoluekokoushäiriköintiin, joka on sinänsä vakava asia, siihen nimenomaan puutuin Soinin kommenteissa. "

Molemmissa asioissa puututtiin ja sekaannuttiin laillisesti järjestettyyn tapahtumaan. En näe mitään eroa laillisesta näkökulmasta puoluekokouksella ja viranomaisten myöntämällä marssilla puhumattakaan laillisen elinkeinon eli turkistarhauksen jatkuvasta dissauksesta (jota vihreät ja heitä lähellä olevat kiihkoilijapiirit harjoittavat).

Tietenkin jos vihreillä laseilla katsoo turkistarhaiskut ja greenpeacen puoluekokousmekkalointi on "hyvän" taistelua "pahaa" vastaan ja isku pridekulkuetta vastaan oli ainoastaan "pahojen" isku "hyviä" vastaan.

Snope (nimimerkki)

Porvoon tapahtumissa on kyse alkoholista ja vaarallisesta ihmisestä aseen kanssa. Siihen ei liittynyt suunnitelmallisuutta eikä ideologiaa. Setaa vastaan kohdistettuihin iskuihin selvästi liittyi. Nämä asiat ovat siten erilaisia, joten turha lähteä vertailemaan.

tp (nimimerkki)

Kasvi ei kommentoinut kysymystä kohdassa 7.
Ilmeisesti puoluekokousisku kuuluu vihreään aktivismiin?
Mielestäni vihreät edustavat uustaistolaisuutta omine demokratianvastaisine
normeineen? Neo-taistolaisia?

JST (nimimerkki)

Porvoon tapahtumissa on kyse suunnitelmallisesta prosessista jolla moninkertainen murhamies vapautetaan ilman valvontaa takaisin kansalaisten pariin. Tuloksena on 3 kuollutta. Homojen savustuksessa oli nolla kuollutta.

Kumpi on vaarallisempaa ja tuomittavampaa, ja tavallisen kansalaisen kannalta merkittävämpää?

Oikeusministerinä Brax (vihr) on vastuussa tästä demlalaisesta ilmapiiristä jota oikeuslaitokseen ollaan luomassa.

Snope (nimimerkki)

#36 Moninkertaisia murhamiehiä on aikaisemminkin vapautettu eikä uhreja ole tullut. Turha vääristellä asiaa suunnitelmalliseksi. Varomatonta kyllä, mutta ei suunnitelmatonta.

heikki helppo (nimimerkki)

Olipa todella ala-arvoinen juttu.Kuvastanee lähinnä sen kirjoittajan korvien välistä tilaa.

Kippari (nimimerkki)

Olisi kiinnostavaa tietää miksi näitä Pride kulkueita järjestetään.

Mikä on niiden tarkoitus?

Kasvi poliitikkona haistoi mahdollisuuden tehdä tapauksella politiikkaa ja kalastella ääniä.

Mitä ajavat kulkueen järjestäjät?

jokuvaan, (nimimerkki)

Homous on viihteellistynyt jo aikaa sitten, mutta viime aikoina on mediassa ollut melko paljon keskustelua asian tiimoilta, varsinkin avioliiton suhteen, voipi olla että tämä on ns. katkaissut kamelin selän sellaisilla hörhöillä, joilla ei ole ollut muutenkaan mitään uskoa tai käsitystä poliittisesta vaikuttamisesta. He lähtevät sitten suoraan toimintaan, viimeksi tänään, SETA:n ikkunoita rikki. Tai muuten vaan tullut mieleen kun teema on ollut niin paljon pinnalla.

Tästä voi tietysti tulla myös trendikäs harrastus "hei mekin lähetää rikkoo paikkoja", työttömillä kun on virikkeet vähissä.

Soinia ja Räsästä varmasti ärsyttää miten tälläistä kaasuttelua pyritään käyttämään poliittisesti hyväksi muiden asioiden pönkittämiseksi ja tämä taas vaikuttaa heidän kommenttiensa "kuivuuteen".

Janne G Pirinen (nimimerkki)

Sekunti googlessa.

Pride
Kaikille avoin sateenkaarikansan juhlaviikko, jonka tarkoituksena on tuoda esiin sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeuksia ja kulttuuria, herättää keskustelua ja pitää hauskaa.

Petri (nimimerkki)

#37 No kyllähän se suunnitelmallista nimenomaan on, jos Helsingin hovioikeus on muodostanut käytännön jonka mukaisena elinkautisten vapauttamisesta on tullut automaatti, ja harkinnanvaraisuutta ei käytetä.

Tänään sitten Brax on harkitsemassaa sen asian selvittämistä, että mitähän se maksaisi jos tähän automaattiin liitettäisiin vapautettavan vangin mielentilan tutkimus. Ei hyvää päivää. Kyllä tässä nettikansalainen alkaa taas nähdä (demlalaisia) salaliittoja sielläkin missä, niitä ei ole.

Pride-kulkueen häiriköinnistä tunnutaan tarkoituksenmukaisesti ajettavan härkästä, vaikka selvä kärpänen se tilanne oli. Sellaisenaankin toki tuomittava.

#34 Keltti- ja hakaristinkin tekemistä olivat selvästi kuvamateriaalista päätellen harjoitelleet, kuukausikaupalla. Rikollista tuokin on, mutta toisin kuin sinä, niin itse näen sen kyllä humalaisten päähänpistona enkä suuren suunnitelman tuotoksena.

Tunnustan toki, että nimenomaan tämä Porvoon kipeä tapahtuma, ja ennenkaikkea se sen taustalta paljastunut täydellinen viranomaisen välinpitämättömyyys elinkautismurhaajien vapauttamisessa, on se mikä tässä kiukkua lietsoo.

Tässä mielentilassa tämä Pride-koritlla jeesustelu tuntuu sitten ärsyttävän huomattavasti enemmän, kuin että se olisi tehty jonain toisena päivänä.

Pohtija (nimimerkki)

Olisiko näillä kaikilla samoja tekijöitä taustalla? Siis tällä Pride-iskulla, turkistarhaiskuilla. turkisliikkeen tuhopoltoilla, autojen renkaiden viiltelyillä tms mitä niitä onkin.

Vaikuttaa äkisti, että ensin saadaan tehdä vähän "viatonta" tarha-aktivismia ja valtio hymistelee vain. Pian seuraakin yöllisiä tuhopolttoja kerrostaloissa oleviin liikkeisiin, vaikka ihmisiä nukkuu yläpuolella. Ja nyt saadaan sitten jo kokea päivällä tehtävää aktivismia ihmisjoukkoihin.

Valtion olisi pitänyt laittaa kaikenlainen yleistä järjestystä vahingoittava sairas aktivismi kuriin heti alkuunsa, ettei noiden häiriintyneiden tekijöiden tarvitse etsiä valtion tekoihinpuuttumiskynnystä kovin läheltä ihmisuhreja. Haiseva kiitos vaan niille, jotka ovat tyytyneet hymistelemään eivätkä ole vaatineet kovia rangaistuksia aktivismille, saitte näemmä sitten sen nousemaan. Mitäs te nyt enää haluatte asialle tehdä?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Jyrki Kasvi: Jos jokin on oikeuksista tärkein, niin oikeus rakastaa. Jos me riistämme sen homoilta ja muilta seksuaalivähemmistöiltä, me riistämme sen samalla kaikilta muiltakin.

=> Pyytääkö Jyrki Kasvi rakastumisiinsa luvan eduskunnalta tai hallitukselta? Sosiaali- ja terveysministerikö niitä rakastumislupia myöntää?

Görani (nimimerkki)

Oletko ajatellu että vaihtaisit sukunimesi Kasvi, nimeen Vihannes?
Kuvaisi ajatuksiasi paremmin.

Inex (nimimerkki)

Höpö, höpö. Typerintä populismia saa harvoin lukea näissä blogeissa.

Vihreiden tyylinä on syyllistää kaikki viattomatkin ihmiset ja jokaisen pitää kokea kollektiivista syyllisyyttä kaikista maailman vääryyksistä, sormella osoittelu ja mielisairas suomalaisten jatkuva mollaaminen jatkuu.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

#14 Ei sillä, että minulle mitään väliä olisi, mutta sinä olet jumalauta kansanedustaja, et pelkästään vähemmistöjen. Sama juttu presidentin kanssa. => Mistä Sinä tiedät, minkä iljettävien vähemmistöjen edustaja kansanedustaja TkT Kasvi on? Antaa hänen tulla kaapistaan ulos niin tiedämme paremmin...Niin tietää myös Etelä-Suomen sotilaslääni. Tasavallan presidentin asema on ongelmallisempi, koska teoriassa hänen pitäisi ajaa myös hypoteettistä yleistä etua. Kansanedustajahan edustaa vain aina perverssiä äänestäjäkuntaansa heteroasteesta ja vaalipiiristä riippumatta tai riippuen.

Eero (nimimerkki)

Lapsia ei saa pakottaa homouteen tai viedä hihhuleiden marsseihin.
Stalinistit tukevat kaikkea halua rikkoa perhe ja ovat heti innoissaan
marssimassa. Tyytyväisyyttä lisää myös kaikenlaisen toiminnan kielto
miehitetyllä alueella, jossa kaikki ympäristö on saastutettu ja pilattu.
Yksi todiste on stalinistin halu hävittää perheet ja estämällä vastustus
perversiota kohtaan. Aina on parannuttu pysymällä kaapissa ja halulla
puolustaa kauniita asioita, esim. rikollisuuden hyvä torjunta ja NMKY.
Viherpiipittäjän halu puolustaa ihmisoikeuksia on oikein, stalinismi ei.
Meidän tulee antaa poikkeavien ihmisten olla rauhassa ja auttaa heitä.

Pottu (nimimerkki)

Niin kauan kun Vihreät hallituspuolueena ovat hyväksyneet suomalaissotilaiden lähettämisen Afganistaniin sotimaan USA:n rinnalla niin olisin Jyrkinä ihan hiljaa.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

#43 Haiseva kiitos vaan niille, jotka ovat tyytyneet hymistelemään eivätkä ole vaatineet kovia rangaistuksia aktivismille, saitte näemmä sitten sen nousemaan. Mitäs te nyt enää haluatte asialle tehdä? => Kannattaa jättää homot rähjäämään natsien kanssa suurin otsikoin. Se, mitä PITÄISI tehdä, olisi kieltää homoja käyttämästä kolmivuotiaita heterolapsia käyttämästä heitä ihmiskilpinään raa'oissa poliittisissa mielenosoituksissa. On kuitenkin niin, että ilmeisesti sateenkaarilaisilla eivät kaikki purut ole enää kuivia kesäsateiden vuoksi ja heitä pitäisi tukea terveeseen ajatteluun.

Tekniikan lisensiaatti (nimimerkki)

Mielestäni tämä vihreiden täydellisesti epäonnistuneen energiapolitiikan peittämiseksi (siis sen peittämiseksi että mitään loogista politiikkaa ei ole vaikka se on vihreän identiteetin keihäänkärki ja olemassaolon ydin) viritetty ja lähinnä HS:n jo viikkoja masinoima sukupuolineutraliteetti- eli "natsit kaasuttaa homoja"-kampanja (termit autenttisia HS:sta) on ainakin 30 vuoteen journalismin pohjanoteeraus (sitten Soihdunkantajan ja Tiedonantajan kukoistuksen) ja kertoo paljon millä henkisellä tasolla ja motiivein näissä porukoissa työskennellään. Voiko enää alemmas vajota politiikassa ja journalismissa? Ehkä voi, ehkä ei, sen näemme varmaan pian. Hyvin lähellä pohjakosketusta ollaan.
Neuvoni on että lopettakaa tämä ****njauhanta jos ei muuten niin oman etunne vuoksi.
Toki on niin että eihän tällä tietysti ole tarkoituskaan uusia äänestäjiä kalastella kunhan vahvistetaan vanhojen uskoa ja omien joukkojen yhtenäisyyttä.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

#46 Mauno Koivisto sanoi, että ei pidä provosoitua, vaikka provosoidaan. On vaikea sanoa, johtuuko Kasvin kiihotus siitä, että Uudenmaan vaalipiirin toinen aikuinen, joka uskottelee osaavansa käyttää tietokonetta, Petteri Järvinen, on tunkemassa niin ikään Uudenmaan vaalipiiriin. Saman aikaan kun Järvinen pitäytynee tietotekniikassa, jättää Kasvi sen seitsemän tietokonetta nurkkaan ja kirmaa yhtä syvemmälle sateenkaarin päähän uskoen löytävänsä 17.4.2011 sieltä kulta-arkun.

Punavihreä poliittinen korrektius on kotoisin siionisteilta. Ellei kiihotu, on natsi. Miksi pitäisi kiihottua? Eikö kiihottuminen ole genitaaleilla ajattelemista ja kaukana länsimaisesta rationalismista?

J (nimimerkki)

"Päivi Räsäsen blogi ehkä vastareaktio järjenkäytölle"

http://lehti.samizdat.info/2010/07/paivi-rasasen-b...

Inex (nimimerkki)

#52 Ei pidä provosoitua mistään tietenkään sillä punavihreiden ajatteluun kuuluu myös se, että ihmisellä ei voi olla eriäviä mielipiteitä ja jos niitä sattuu olemaan, niin vähintään tälläiset ihmiset pitää lääkitä tai laittaa vankilaan.

Expat (nimimerkki)

Luulen että ymmärtävät kyllä varsin hyvin mitä siellä tien päässä on. Ja sille taitaa valitettavasti löytyä myös laajempaa kannatusta.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

#17 Historian saatossa on opittu, että ihmisiä voidaan syrjiä niin rodun, uskonnon, seksuaalisuuden, sukupuolen, hiusten värin kuin ulkonäönkin perusteella. Siksi on niin tärkeää vastustaa syrjintää ja vaatia tasavertaisuutta, ettemme menettäisi sitä itse. => Liittyykö Jyrki Kasvi Seppo Lehdon terveyttä ja vapautta puolustavaan liikkeeseen?

Jussukka (nimimerkki)

#25

"Mielenkiintoista ajatuksenkulukua, nimittäin tästä lähtien kun jotain Suomessa tapahtuu, jotain negatiivista, sen täytyy olla Soinin tai maahanmuuttokeskustelun syytä."

Mun mielestä mielenkiintoisempi on se nats...rasis...ööh, tuota, siis maahanmuuttokriitikoiden ajatus, että kaikki ikävät tapahtumat ovat jonkun mystisen punavihreän stalinistimultikultisalaliiton syytä.

Inex (nimimerkki)

Suvaitsevaisuuden kaapuun puettu viha ihmisiä kohtaan joilla on erilaiset arvot ja ajatusmaailma kuin itsellä ei ole yhtään sen suvaitsevaisempaa tai hienompaa.

Antero Helasvuo (nimimerkki)

Kohteliaisuus on turhaa: Räsänen ja Soini tietävät tarkalleen, mitä sanovat. He vain sanovat sen niin, että heille jää takaportti auki. He tuomitsevat tekoja mutta ymmärtävät niitä viestittäen näin oman arvomaailmansa kannattajille, että itse asiassa hyväksyvät ne.

Uskonnollinen kiihkoilu, fundamentalismi, on yksi aikamme inhottavimmista virtauksista. Se on osittain spontaanisti syntynyttä mutta myös varta vasten valtapolitiikan työvälineeksi luotu. Sen juuret ovat enimmäkseen Lähi-Idän yhteisessä uskonnollisessa perinteessä, juutalaisuudessa, kristinuskossa ja islamissa, mutta sitä esiintyy jopa maailmoja syleilevässä hindulaisuudessa.

Päällisin puolin eri uskontojen ääriryhmät ovat toistensa verivihollisia, mutta itse asiassa ne ovat arvopohjaltaan lähes identtisiä: kaikki vastustavat "eliitin liberalismia", naisemansipaatiota, homoseksuaalien oikeuksia, ajatuksen ja uskonnon - erityisesti uskonnottomuuden - vapautta ja demokraattista yhteiskuntajärjestystä. Ne vaativat oikeuksia itselleen mutta haluavat kieltää ne muilta.

Timo Soini on poliittinen "eläin" jonka vakaumuksen syvällä rintaäänellä esittämät lausunnot kätkevät taakseen täydellisen periaatteettomuuden. Päivi Räsänen on puhdas fundamentalisti, joka väittää nojaavansa Raamattuun ja vaatii itselleen yksinoikeuden kristinuskon tulkintaan. Hänen näkemyksensä mukaan avioliitto on Jumalan asettama - kuten kirkko on julistanut aikoinaan kaapattuaan itselleen tämän instituution - yhden miehen ja yhden naisen liitto. Hän sivuuttaa täydellisesti sen, että kautta historian avioliiton muodot ovat suurestikin vaihdelleet, eikä kehitys ole koskaan pysähtynyt vaan jatkuu tänäkin päivänä.

Voimme iloita siitä, että kaikesta huolimatta Suomi on aika vankasti demokraattinen yhteiskunta, ja osittain siksi kristillisdemokraatitkin käyttäytyvät verrattain säyseästi. Vaikka ehkä toivoisivat voivansa mellastaa samalla tavalla kuin hengenheimolaisensa Rapakon takana. Voimme kuitenkin odottaa Räsäseltä ja kumppaneilta edelleenkin samanlaista niljakasta ja vihjailevaa, hurskastelevaa ja nöyryyden kaapuun sonnustautunutta vihankylvöä kuin tämä viimeksi nähty.

Myrskymakkara (nimimerkki)

Kaikille "KANSANedustaja, ei vähemmistön" -mantraa hokeville kysymys:
Eikö vähemmistöt ole osa kansaa?

Kaikille niille, joiden mielestä Porvoon tapauksen takia Pride-jutusta puhuminen on ihan tyhmää, huomautus että maailmalla sattuu ja tapahtuu päivittäin paljon pahempiakin juttuja, joten oikeastaan Porvoon tapauksestakin puhuminen on ihan tyhmää.

Lisäksi erityismaininta viestille #29 hienosta valikoivasta lainailusta ja luetunymmärtämisen puutteesta. Mitalli myös useille kommentoijille "suvaitsevaiset on ne aidot suvaitsemattomat" -argumentin käytöstä.

Jyry Suvilehto (nimimerkki)

Artikkelissa viitattuihin vaaleanpunaisiin kolmioihin liittyen tuli mieleen käynti Dachaussa pari kesää sitten. Kyseinen keskitysleirihän on muutettu muistomerkiksi ja sieltä löytyy museo, kappeleita ja synagoga.

Keskeisellä paikalla leirin suurpihalla on sinne joskus 70-luvulla pystytetty muistomerkki, jonka on tarkoitus kuvata vähemmistöjen välistä yhtenäisyyttä ja sitä, kuinka "ketään ei enää syrjitä". Muistomerkkiin on kuvattu kaikki erilaiset keskitysleirivankienvankien rintamerkit: juutalaisten ja mustalaisten rotumerkeistä toisinajattelijoihin, raiskaajiin ja murhamiehiin (jotka myös laitettiin leirille). Kuitenkin vaaleanpunainen kolmio loisti poissaolollaan, koska "eihän sitä nyt voinut siihen laittaa hyi soikoon!".

Aina välillä ihmettelen, että Suomessa on päästy näinkin pitkälle seksuaalivähemmistöjen tasa-arvossa.

Inex (nimimerkki)

”suvaitsevaiset on ne aidot suvaitsemattomat” -argumentin käytöstä."

Niinhän te olettekin, minä suvaitsen kaikkia homoja, lesboja, maahanmuuttajia, mutta te ette suvaitse minua tai muiden mielipiteitä. Pahimman luokan kaksinaismoralisteja on vaikea löytää, menkääpä joskus itseenne.

Myrskymakkara (nimimerkki)

#62

Paljastatko vielä mitä pitää tehdä että pääsee "suvaitsevaisten" jäseneksi? Ja miten se tulee ilmi, että nämä "suvaitsevaiset" eivät suvaitse sinua?

Tapio O. Neva (nimimerkki)
Trapetsi (nimimerkki)

En ole kuullut kenenkään kieltävän rkastamasta. Kukin voi rakastaa niin maan peskuleesti.

Eri asia on sitten, jos hyökätään vastoin lakia ja lupia toisen maatilalle ja kokoukseen tai kulkueeseen.

Ei väkivaltaa tee oikeutetuksi se, että oman ideologian kannattajat sitä käyttävät ja tuomittavaksi taas, kun sitä käyttää joku muu.

Väkivalta on väkivaltaa, vaikka se puettaisiin minkä värisiin kääreisiin.

Arvoisa blogisti ei ilmeisesti tajua, että tämäkin blogi sataa perussuomalaisten ja KD:n laariin.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

http://en.wikipedia.org/wiki/Nazi_concentration_ca...

#62: Keskitysleirien merkit:

Poliittiset vangit: punainen
- kommunistit
- ammattiyhdistysväki
- liberaalit
- sosialidemokraatit
- vapaamuurarit

Taparikolliset: vihreä

Pakkotyöläiset: sininen

Homot, raiskaajat, eläimiinsekaantujat, lapsiinsekaantujat: vaaleanpunainen

Uskovaiset: violetti
- Drawn bible
- Free bible
- reformoidut seitsemännen päivän adventistit
- Jehovan todistajat

Epäsosiaalinen aines: musta
- romanit => myöhemmin ruskea
- henkisesti jälkeen jääneet
- mielisairaat
- alkoholistit
- kerjäläiset
- rauhanaatteen kannattajat
- asevelvollisuuden vastustajat
- prostituoidut
- jotkut anarkistit
- aristokraatit

Käpälämäen tarkkailija (nimimerkki)

OLETKO siis sitä mieltä, että on olemassa vain kaksi vaihtoehtoa: Joko taputtaa karvaisia kämmeniään ja lähteä mukaan kulkueeseen, tai sitten olla se kivittävä osapuoli? Minä en nimittäin Räsäsen tai Soinin puheenvuorosta löytänyt kumpaakaan näistä. En nyt enkä kymmenen vuoden päästä. Minusta näiden kahden lisäksi on olemassa useita muitakin värejä kuin vain musta ja valkoinen. Vai miltä Mr. Kasvista edellä mainittujen lisäksi kuulostavat sellaiset kuten esimerkiksi "välinpitämätön" tai "paheksuva" tai "myötämielinen". Näitä saa kuka vain keksiä lisää. Minusta on erittäin suvaitsematonta leimata kirjoittajan tavoin kanssaeläjiä leimalla "Jos et ole puolellamme, olet meitä vastaan"

pylkkänen (nimimerkki)

Kasvi painu vittuun! Ai, ethän voikkaan kun olet vihreä.

Jukka Turunen (nimimerkki)

Perseestähän tuo Päivin kommentti on, mutta perspektiivin vuoksi muistuttettakoon, että syyskuun 11. päivän iskujen jälkeen oli mediassa monenmoista viherpipertäjää, komukkaa ja sossua ymmärtämässä musulmaanien terroritekoja. Siellä sentään kuolikin jokunen sata homoa.

Saskia (nimimerkki)

Kansanedustaja Kasvi,

Pride-kulkue oli tietysti ilmiö, joka Suomessa sallitaan. Tuliko kenellekään mieleen, että sen tarkoitus oli provosoida? Tämäkö on tie saada ymmärrystä?

Järkevä ihminen koki kulkueen provokaationa.

Uskon, että se vahingoitti enemmän kuin tuotti.

Surullisin ilmiö oli se, että tasavallan presidentti otti asiaan kantaa.

Nyt viimeistään tiedämme, millainen on tasavaltamme johtohahmo.

Porvoossa teloitettiin kolme henkilöä: ampuja elinkautisvanki mustalainen.

Presidentti ei antanut lausuntoa. Kukaan ei antanut lausuntoa. Miranda Vuolasranta , joka yleensä on esillä heti, kun mustalainen ei ole saanut sopivaa vuokra-asuntoa, on vaiti. Miranda esiintyy tasavallan juhlissa ylväästi samettihameissaan.

Milloin me suomalaiset saamme puhua asioista niiden oikeilla nimillä?

Milloin tämä vähemmistöjen ja rikollisten paapominen loppuu? Monenko vielä on pakko kuolla?

Kimmo (nimimerkki)

Eikö arvon kansanedustaja todellakaan keksi mitään muuta tukea omille mielipiteilleen kuin se, että homoseksuaalisuuden vastustaminen rinnastetaan natsi-Saksan kansanmurhiin? Tietenkin Kasvilla itsellään on yhtäläinen oikeus mielipiteidensä ilmaisemiseen kuin esim. Soinilla tai Räsäsellä, mutta toivoisin keskustelutaitojen riittävän pidemmälle kuin sen perinteisen "natsikortin" esiin vetämiseen.

Pride-kulkueeseen tehty isku ei väkivaltansa vuoksi ole puolusteltavissa, mutta se, että homoseksuaalisuuden kritisoimisesta tehdään näin tuomittavaa, kertoo valitettavaa kieltään suomalaisen keskustelukulttuurin vammoista. Asiasta kuin asiasta on ennemmin tai myöhemmin olemassa "virallinen totuus" ja eri mieltä oleminen rinnastetaan vajaamielisyyteen, väkivallan tukemiseen tai johonkin muuhun yleisesti tuomittavaan toimintaan.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Eikö arvon kansanedustaja todellakaan keksi mitään muuta tukea omille mielipiteilleen kuin se, että homoseksuaalisuuden vastustaminen rinnastetaan natsi-Saksan kansanmurhiin? => No työpsykologin ainoa ase on psykologinen sodankäynti tajuntaa vastaan keinoin, jotka paljastavat jokaiselle tietoverkkoeläimelle, miten herkässä on Godwinin laki ja natsikortin pelaaminen pöytään jo heti avauskierroksella.

Suomen ainoa poliittinen aate on re-election eli uudelleenvalinta. Jos se onnistuu niin taksiseteleitä riittää.

Saskia (nimimerkki)

Uskon, että tämä homo- ja lesboryhmien räyhäesiintyminen on vahingoksi heille itselleen.

En ymmärrä lainkaan, miksi tällainen on tarpeen.

En myöskään tajua, miksi nämä henkilöt vaativat kirkkovihkimystä ja adoptio-oikeutta.

Homoparit kelpaavat yhteiskuntaan sellaisinaan. Kirkkovihkimyksen vaatiminen on kirkon pilkkaa.

Adoptio homopareille on vaikeampi kysymys. En epäile parien kykyä hoitaa vanhemmuutta.

Silti: ilmeisesti Suomessa on merkittävän paljon lasta odottavia heteropareja.
Heidät on perustellusti asetettava ensi sijalle.

Debatoijass (nimimerkki)

Itsehän noi Virheätä puoletta lähellä olevat tahot ovat terrrorisoimassa ympäri Eurooppaa täysin laillisia mielenosoituksia ja kulkueita, joissa vastustetaan järjetöntä maahanmuuttoa, monikluttuuria ja homojen erioikeuksia. Maailmanmeno on nykyään yhä enenevässä määrin täysin sairasta ja valtiojohto ja media tekevät kaikkensa edistääkseen tällaista kehitystä. Jos normaalit ja järkevät ihmiset asettuvat vastustamaan tätä ja osoittavat mieltään, näitä syytetään "äärioikeistolaisiksi" tai "uusnatseiksi" ja kulkueita vainotaan paljon järeämmin metodein kuin vaarattomallla pippurisumutteella tai savulla.

Tällaisesta järjestelmällisestä valtion ja median pyhittämästä terrorista maailmanlopun puoletta edustaja Kasvi ei luonnollisestikaan ole huolissaan. Totalitarismin ja Stalinismin lipunkantajat.

Käpälämäen tarkkailija (nimimerkki)

TOTTA TOSIAAN, Debatoijass 74 osui asian ytimeen: "Itsehän noi Virheätä puoluetta lähellä olevat tahot ovat terrorisoimassa ympäri Eurooppaa"

Aivan niin ja kaikkea, joka ei sovi omaan pirtaan. Minkkiturkkeja. Ketunmetsästystä. Kanaloita ja sikaloita. Valaanpyyntiä. Ydinvoimaa, hiilivoimaa, vesivoimaa. Maastureita. Puhumattakaan noista Debatoijaksen mainitsemista. Ja montaa muutakin asiaa lähes terrorismin keinoin. En minäkään hyväksy tuollaista iskua lainkuuliaisten kansalaisten joukkoon mutta kyllä itku on kova, kun kerrankin osuu omiin. Ottakaa tästä nyt opiksi ja jättäkää myös tavalliset ei-niin-vihreät ihmiset laillisine elinkeinoineen rauhaan!

Noottikriisi (nimimerkki)

Sammon Turkis on ollut parin vuoden aikana sadan terrori-iskun kohteena, ikkunoita rikottu ja seiniä töhritty. Äskettäin muuan "oikealla asialla oleva" aktivisti vaaransi sadan sivullisen hengen sytyttäessään tulipalon turkisliikkeessä.
Kyllä Soini minusta oli asian ytimessä verratessaan tekoja.

JuhaM (nimimerkki)

Kyl mun mielestä se on niin selvä ihmisoikeus, et jokasen kuuluu saadaa tehdä omalla privaattiajallaan ihan mitä itte tahtoo kuhan se ei vahingoita muita. Sen puolesta homot ja lesbot saa avioitua mun puolesta ihan vapaasti ja adoptoida lapsiakin. Tiedekin sen todistaa, et niistä lapsista tulee mallikansalaisia.

Se et olen Jyrkin Kasvin kanssa samaa mieltä tästä asiasta, ei tarkota et pitäisin vihreitä yhtään minään muuna kun vaarana hyvinvointiyhteiskunnalle. Jos vihreet sais päättää niin Suomi ois kohta kehitysmaa. Ei suorilla päätöksillä vaan niiden aikaansaamilla vaikutuksilla.

nn (nimimerkki)

Braxin vihreässä vankilassa tilat on varattu eläinsuojelurikollisille toisinajattelijoille ja muille entisten taistolaisten entisille luokkavihollisille. Tunteisiin vetoavasti hän kyllä kertoo miksi koiran ulkoiluttamisen unohtaneen tulee joutua vankilaan. Minkkien "vapauttajat" sen saavat palkintovirkoja.

Erkki Lankinen (nimimerkki)

Monella muullakin kristillisdemokraatilla näyttäisi olevan yhtä outoja pohdintoja kaasuiskun yhteydestä perinteisten arvojen rappeutumiseen. Syynä kaikkeen pahaan on siis HEIDÄN maailmankuvansa rappio kuten porvoon ammuskelu oli yksinomaan laillisten aseiden syy...Itsekkäämpää putkinäköisyyttä ei taida muualta löytyäkään kuin noista piireistä, tietty leimaamatta kaikkia kristillisiä 100% ääliöiksi.

Timo Soinin kommentti on kyllä kieltämättä outo. Puoluekokoushäiriköinti? Homojen puolue..? Homo on heti jossain puolueessa kun on homo?

Nyt pakeni näpeistä, Soini voisi vähän selventää.

Erkki Lankinen (nimimerkki)

#73:

Saskia:

"Uskon että tämä homo -ja lesboryhmien räyhäesiintyminen on vahingoksi heille itselleen."

Voiko rinnastaa siihen että mitäs läksi tyttö nuori bikinit päällä rannalle täkyksi, kun tulee joku patoutunut ählämi ja raiskaa?

Tämä oli siis kysymys. Ilman väitettä että asia olisi näin.

iiris (nimimerkki)

#17:
Jyrki J.J. Kasvi kommentoi 9.7.2010 11:24
"Jokainen meistä kuuluu johonkin vähemmistöön - tai ainakin sellainen henkilö jo itsessään edustaisi hyvin pientä absoluuttinen enemmistö vähemmistöä. Historian saatossa on opittu, että ihmisiä voidaan syrjiä niin rodun, uskonnon, seksuaalisuuden, sukupuolen, hiusten värin kuin ulkonäönkin perusteella. Siksi on niin tärkeää vastustaa syrjintää ja vaatia tasavertaisuutta, ettemme menettäisi sitä itse."

Miten vastustaa ääriliikkeitä jos sananvapautta heikennetään jatkuvasti. Pentikäisen läpyskästäkin on tullut natsiaatetta levittävä suomi24 ja liberaalia näkemystä esille tuovat kommentoijat on ajettu palstoilta moderoinnilla.

Lehtitalot hallitsevat jo merkittävää osaa nettimassasta, pelkistävät sananvapauden merkityksen teknisjuridiseksi käsitteeksi ilman termin syvempää merkitystä ja kunnioitusta. Nyppimällä keskustelupalstoilleen itselleen hyödylliset lukijoiden kommentit, aivopesevät kansaa "tahraamatta" omaa painokoneitaan.

Nyt Hesari nuolee ääriliikkeiden kannattajia kuten ennen kekkoslaisuutta. Aina näyttää olevan joku taho jota ei saa arvostella. Tilannehan alkaa taas muistuttamaan aikaa ennen mielipiteen julkaisemisen vapautumista. Suomettumisen ajan itsesensuurista Hesari työnsi vastuun toimittajilleen joilla oli lupa olla mitä mieltä hyvänsä. Nyt voivat syyttää lehtensä lukijoita.

Huomenna tämäkin viesti varmaankin näyttää turhan äksyltä, mutta kun kaikki kommenttini on tänäänkin sensuroitu, tuntuu todella pahalta.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

#83 Voiko rinnastaa siihen että mitäs läksi tyttö nuori bikinit päällä rannalle täkyksi, kun tulee joku patoutunut ählämi ja raiskaa? => Mainio piilokameraidea. Lopuksi epäilty lynkattaisiin.

Erkki Lankinen (nimimerkki)

# 82:

Kumpi epäilty?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Syylliseksi epäilty. Väliin Tuija Braxin ja Timo Soinin sekä Päivi Räsäsen televisiomainokset.

Erkki Lankinen (nimimerkki)

#84:

En kiistä.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

#66 "Arvoisa blogisti ei ilmeisesti tajua, että tämäkin blogi sataa perussuomalaisten ja KD:n laariin."

Shokissa on vaikea ajatella selkeästi. Kasvikin on Vihreän liiton päälinjan mukaisesti vaihtanut luonnonsuojelusta ja tietoyhteiskunnasta homojen puolelle. Diplomi-insinööri Petteri Järvinen puhaltaa työpsykologi Jyrki J. J. Kasvin niskaan Uudenmaan vaalipiirissä ja kirjoittaa asiantuntevampia artikkeleita nimenomaan tietotekniikasta. Kasvi kannattaa WLAN-yhteyksien sosialisoimista jokamiehenoikeudeksi vaikka warettajalle, mitä Järvinen vastustaa.

Minusta kannattaisi panna pää vesisankoon ja jäähdyttää otsalohko. Jos Kasvi samaistuu pelkästään VIhreän liiton päälinjaan, on Uudenmaan vaalipiirissä monta Kasvia parempaa homofiilia, lesbofiilit, jolloin Kasvi jää sekä tosihomoliifien leveiden lettien JA Petteri Järvisen taakse niin, ettei edes poninhännän lettiä näy.

Kasvin pitäisi katsoa asiaa ylhäältä päin sosiologisesti eikä vain taktisesti, psykologisesti. Kanattaa muistaa, miten jo vaalimainoksessa pizzanpaistaja Jukka Relander jäi taustalle verrattuna edessä hymyilevään Cronbergiin, joka edusti lähinnä itäsuomalaista ja slaavilaista äiti-Maata tai äiti-Venäjää.

Kasvin pitäisi välttää taksiseteleiden käyttöä ja kävellä, jottei ennen 17.4.2011 näyttäytyisi eduskunnan taksisetelikuninkaalta. Lisäksi hänen pitäisi ajaa paalupaikalle eduskuntavaaleihin eikä jäädä sekä Järvisen että lesbofiilien selän taakse.

Erkki Lankinen (nimimerkki)

Sulla lähtee Tapio lapasesta toi meninki.

Onko homo-jubina sinun mielestäsi jotenkin äärimmäisen tärkeä asia että se ravistelee koko yhteiskunnan perustuksia?

Laita nyt perkele edes naamasi tohon vittu sentään niin voidaan lähteä väittelemään jumalauta toden teolla!

Pane sinä pelle se otsalohkosi vaikka pakastimeen mutta näytä se vitun otsalohko!

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Off topic. Eikös olekkin Jyrki hienoa, että turkistarhaajat menestyvät ja kauppa käy kuin siimaa.

Valtio nettoaa hyvät verotulot, alaa ei tueta valtion toimesta ja työllistää suoraan ja epäsuoraan 17 500 ihmistä (lähde Kauppalehti). Turkisten laatu on niin hyvä, että se on pakottanut kiinalaiset osittain luopumaan omasta tarhauksesta. Alalla on kysynnän ja tarjonnan laki ja kysyntää on suomalaiselle laatuturkikselle.

Ai niin. Vihreä "työvoimaministeri" on vaatimassa turkistarhauksen alasajoa keskellä lamaa.

Runotytöllä on varmasti "korvaavat" työpaikat jo tiedossa. Vihreän stalinismin nimissä muutama tuhat työpaikkaa ei todellakaan merkitse mitään kunhan päästään eurooppalaisille kollegoille leuhkimaan miten paljon pystytään "pahaa" elinkeinoelämää haittamaan.

M-T Heikka

Tulisi osoittaa suvaitsevaisuutta myös suomalaisten suurelle ja (mahtavalle) enemmistölle, jolle kristilliset arvot ovat vielä tärkeitä.

Minä ainakin ymmärrän heidänkin logiikkansa. Raamattu on heille pyhä kirja.

Ei kannattaisi kovin nousta Suomen kansan enemmistöä vastaan. SIITÄ ei hyvä seuraa. SE on veren kaivamista nenästään.

Mikä rakastamisen este se valtio tai kirkko on? Jos ei hyväksy näitä institutioita, niin voi elää vapaasti niiden ulkopuolella. Miksi pakottaa ketään hyväksymään yhtään mitään. Minusta sivistyneiden ihmisten tulisi kunnioittaa kulttuuriamme ja sen arvoja, vaikka ei kaikkea hyväksyisikään, ja olisi toista mieltä.

M-T Heikka

...Räsänen ja Soini ovat vain oikeassa.

"Arvoliberaalit" tekevät vielä suomesta väkivaltaisen ja kyräilevän maan. Oletteko sitten hyvillänne, kun saatte pakotettua muut, arvokonservatiivit hiljaisiksi. Sitten voidaankin vain rauhassa odotella, että missä milloinkin jysähtää.

Ei ihmisiä voi pakottaa ajattelemaan liberaalisti, vaikka kuinka olisi omasta mielestään oikeassa. Juntteudella tämä maa on rakennettu. Kyllä heille, suomalaisillekin, tulisi joku arvo antaa.

Mie en ole arvoliberaali enkä arvokonservatiivi. Kumminkin, mielestäni teikäläiset olette jotenkin pelottavia ehdottomuudessanne ja tuomitsevaisuudessanne. Ettekö te näe sitä.

Penttijuhani Järvinen (nimimerkki)

Jyrki J. J:n - myös - olisi hyvä lukea yleisiä hyviä ja laajoja kulttuurihistorioita, jos todella kiinnostaa, mitä tien päässä on. Se autttaisi myös näkemään "sumutukset" sellaisina sumutuksina joita ne taas ehkä ovat.

M-T Heikka

...mie olen tämmönen tavallinen keskivertotypykkä, mutta MIEKI NÄEN sen, että ei kyse tule olemaan mistään kettutyttöjen pikku puuhasteluista, kun SUOMALAINEN "arvoKONSERVATIIVI" polttaa päreensä lopullisesti. Se tapahtuu noin kerran sadassa vuodessa. Silloin tapahtuu seuraavaa: he eivät välitä piruakaan mistään institutioista, jos eivät pysty enää näitä enää hyväksymään. Kettutyttöpuuhastelut on homojen hommaa siihen verrattuna, mitä tulee tapahtumaan.

Nauratte sivistynyttä nauruanne...

M-T Heikka

...Jäi lainausmerkit pois tuosta: "sivistynyttä" nauruanne...niin sen piti olla. Sorry.

Inex (nimimerkki)

#94 Mitä sitä enää anteeksi pyytelemään, täys pellejähän nämä kaikki ovat, jos tämä maa rupeaa olemaan tällä tasolla niin aivan sama, mitä sitten, olen aina suvainnut kaikenlaista ja kaikkia, mutta tämä pakkosuvaitsevaisuus lähinnä tuntuu mielisairaalta, antakaa minun jo olla jättäkää minut rauhaan, minun heterouteni ja lapseni sekä ystäväni antakaa meidän jo olla.

Erkki Lankinen (nimimerkki)

# 95

Äänestä.

Ei mitään anteekisipyytelemistä.

Laita se naamasi tohon.

igh (nimimerkki)

#19 "Homot OVAT poikkeavia, se vain nyt on vähemmistön - ja varsinkin pienen vähemmistön - osa."

No eivätkä ole poikkeavia (vain vähemmistö), kylläpäs on ahdasmielistä! Homot ovat joka tapauksessa luonnon luomia, luonnollisia ja silloin siinä ei ole mitään pahaa.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

#88 Sulla lähtee Tapio lapasesta toi meninki.
=> Ei ollenkaan. Tunnen kanadalaisen ja italialaisen huippufeministin ja tiedän, että kaiken luokkataistelun avain on poliittisen keskustelun sukupuolustaminen. Kun tämä on jo tehty joukkotiedotusvälineiden toimesta, ei paluuta sukupuolineutraaliin keskusteluun ole, vaan neutraaliuden kannattajien pitää pysyä asetetussa raamissa, mutta vastavallankumouksellisina. Toisto-toisto-toisto, osoittaa, mistä koko keskustelun aikaansaajat ovat kotoisin.

#88 Onko homo-jubina sinun mielestäsi jotenkin äärimmäisen tärkeä asia että se ravistelee koko yhteiskunnan perustuksia?

=> Ei ole. Sateenkaariväen voi panna Turun lääninvankilaan turvaan yleisöltä Seppo Lehdon jatkoksi. Ei tule ikävä. Keskustelun voisi alapään sijasta suunnata Hetemäen komiteaan eli siihen, miten Vanhasen hallituken jakelemat veronalennukset ja maksunalennukset verotetaan takaisin. En kuitenkaan usko, että TkT Kasvilla, LL Räsäsellä tai liikkuvilla äänestäjillä on siihen kapasiteettia tai halua.

Laita nyt perkele edes naamasi tohon vittu sentään niin voidaan lähteä väittelemään jumalauta toden teolla!

=> Keskustelemiseen ei tarvita kasvoja. Laita säkki päähäsi ja kokeile!
http://www.grimmemennesker.dk/data/media/1/425636_...

Pane sinä pelle se otsalohkosi vaikka pakastimeen mutta näytä se vitun otsalohko!

=> En ole ekshibitionisti. Sanasta miestä, sarvesta härkää. Lopeta se uhoaminen ennen kuin joku panee lihatiinuun! Et ole kuitenkaan mikään pohojalaanen häjy.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

#98 No eivätkä ole poikkeavia (vain vähemmistö), kylläpäs on ahdasmielistä! Homot ovat joka tapauksessa luonnon luomia, luonnollisia ja silloin siinä ei ole mitään pahaa.

Mikäpä ei olisi luojanluomaa tai luonnollista: reumatismi, keuhkosyöpä, pedofilia, zoofilia, nekrofilia, ydinsäteily....?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Moniko on sitä mieltä, että Lankinen voisi pestä fledansa, leikkauttaa tukkansa tai ottaa lapsia kauhistuttavan kuvan pois perhelehti Uudesta Suomesta?

Inex (nimimerkki)

#103 En mä sua pelkää, lähinnä säälin, ei millään pahalla, kuka vittu sä ees oot.

Erkki Lankinen (nimimerkki)

#104:

Hyvin sanottu. Pelko on turhaa. Sääli myös. (varauksin)

Inex (nimimerkki)

No nyt löyty joko oot Espoosta tai Joensuusta, fledasta päätellen Jojensuustapa hyvinkin.

Inex (nimimerkki)

#105 Mulla taitaa olla jo sun puh numerokin joten pitäiskö soittaa vastaatko, jos jutellaan kaikkea mukavaa, niitä näitä kyllähän sä tiedät.

Erkki Lankinen (nimimerkki)

Laitahan kuule se naamasi tohon julkisesti # 104. Anna inexi palaa, vittu veikkaampa että et perkele uskalla.

Saatanan vellihousu, laita naama tohon ja perustele kantasi.

Onko jumalauta pojassa ainesta perkele????

Inex (nimimerkki)

#108 Lähinnä duunin takia joutuu vetää anonyymina, kyllähän sä ymmärrät.

Erkki Lankinen (nimimerkki)

#109:

Älä ny viitsi jauhaa paskaa. Sä teet minkä teet, niin paljon kuin teet. Se on sun oikeutesi.

Mutta kohta et enää saa tehdä.

Inex (nimimerkki)

#110 Paskaa jauha, vittu näillä mennään mun naaman tai lihasten kuvalla ole mitään merkitystä, sinä voit jauhaa täällä paskaa vaikka koko loppuelämän. Yritäs nyt kunnioittaa muitakin jos sulla ei ole mitään elämää tämän blogi skeidan jälkeen niin syytä minä siihen olen.

Erkki Lankinen (nimimerkki)

Aööaaaaaaarghhh...

'Syytön olen, mutta olen mä vain, respect full to all, mutta mun naama on tossa ja sun ei.

Kieltämättä muutakin elämää voisi tässä olla.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Tapelkaa pojat, saatte tupakkaa! Eikö olisi paras siirtyä naamakirjaan pläsiä kehumaan? http://www.facebook.com/people/Erkki-Lankinen/1000...

Inex (nimimerkki)

#113 Poltan vain sikareita silloin tällöin hyvän viinin kera.

Tauno (nimimerkki)

Tien päässä on pelkkiä homoja ja lesboja !

Jarmo Lauros (nimimerkki)

Törkeä oli pride-isku, samaa törkyluokkaa on Kasvin syytös Räsästä ja Soinia kohtaan, vai oliko otsikko lainausmerkeissä lehden tekemä?

Jouni Snellman (nimimerkki)

0# Onko lapsen vieminen mielenosoitukseen sinusta järkevää?

Kim Lindblom (nimimerkki)

Jos provosoidaan voi joku myös provosoitua

Viikon sisällä on Helsingissä saatu seurata greenpeacemäistä lieväksi ilkivallaksi luokiteltavaa suoraa kansalaistoimintaa. Ensin häirittiin homomarssia ja sitten rikottiin SETA:n toimistosta muutama ikkuna ja ovea vähän sotkettiin. Luonnollisesti päätti arvojohtajaksemme itsensä nimittänyt SETA:n entinen puheenjohtaja Tarja Halonen pitää moisia tapahtumia ”kovana kolhuna Suomen maineella”. Ulkopuolinen tarkkailija voisi ehkä olla sitä mieltä, että Halosella saattaisi olla tässä asia useampikin oma lehmä ojassa ja, että korrektia olisi ollut pitää suunsa kiinni ja keskittyä ihmettelemään sitä kuinka Porvoossa saattoi samalla viikolla olla vapaana, elinkautiseen tuomittu mustalainen tappamassa kolmea seuraavaa, joskin tuskin viimeisiä, uhriaan.

Oma näkemykseni on, että sitä saa mitä tilaa. Itse ainakin olen kyllästynyt siihen, että lähes joka tv-ohjelman, lehtijutun ja vaikkapa eduskuntakeskustelun on käsiteltävä homoja ja heidän loputtomia oikeuksiaan. Jostain myös muistan lukeneeni, että tämän ”pride” kulkueen yksi teemoista on aina ollut perinteisten perhearvojen murskaaminen, uusien arvojen tieltä. Eli provokaatio ja provosoiminen on ollut pitkäkestoista ja jatkuvaa. Onko sitten ihme, että joku jossain vaiheessa hiukan provosoituu ja tekee lievää ilkivaltaa?

Matti Saarinen (nimimerkki)

Yks asia mua on askarruttanut. Oliko tää Pride-kulkueessa ollut lapsi homo?

Mitä ihmettä liikkuu vanhemman päässä, joka vie vaippaikäisensä tuollaiseen kulkueeseen? Pari vuotta sitten joku talipää vei vauvansa hamppumarsseille ja silloin kyseinen äiti sai täyslaidallisen paskaa niskaansa tekonsa ansiosta.

Umpihetero (nimimerkki)

Vielä vähän aikaa menee niin homoparit rupevat vaatimaan itselleen hedelmöityshoitoja kun keskinäisessä kanssakäymisessä toinen ei vaan tule raskaaksi.

Käyttäjän jyrkikasvi kuva
Jyrki Kasvi

Onko pride mielenosoitus vai paraati? Mielestäni paraati, rauhallinen paraati, johon voi ja nimenomaan pitää ottaa lapsetkin mukaan - tai voisi, jos ei tarvitsisi pelätä väkivaltaisia iskuja.

Sateenkaariperheissä on paljon lapsia, niin paljon kuin (sekin) homofoobikkoja ahdistaa.

iiris (nimimerkki)

Inex kommentoi
10.7.2010 3:45
#108 "Lähinnä duunin takia joutuu vetää anonyymina, kyllähän sä ymmärrät."

Mikä mielestäsi mielipiteissäsi on niin sairasta, ettei työnantajasi niitä saisi nähdä?

AL (nimimerkki)

Aina olen sua pitänyt parhaimpana politiikkona,
mutta tää oli tosi riman alitus mikä vei sun uskottavuuden lähes kokonaan.
olet kyl kadottanu sen mitä sul mahdollisesti oli joskus.

iiris (nimimerkki)

Inex kommentoi:
10.7.2010 3:45
"#108 Lähinnä duunin takia joutuu vetää anonyymina, kyllähän sä ymmärrät."

Hassu juttu. Kirjoitit kommentin #105 ja kommentoit jo kommenttia #108. Hämmästyttävää selvännäkijän kykyjä.

Yhdenvertaisuus? (nimimerkki)

Hyvä Jyrki! Olen täysin samaa mieltä sitä, että pride-iskun kaltaista poliittista väkivaltaa ei voi millään tavalla hyväksyä.

Sen sijaan haluaisin hieman kyseenalaistaa "yhdenvertaisuus"-käsitteen käyttöä homojen ja lesbojen oikeuksien yhteydessä. Yhdenvertaisuus tarkoittaa sitä, että samanlaisia tapauksia ei saa perusteettomasti kohdella eri tavalla, eikä erilaisia tapauksia samalla tavalla. Kun puhutaan HLBT-pariskunnista ja heteropareista, on hyvin kyseenalaista, voidaanko ensinnäkään puhua samanlaisista tapauksista ja toiseksi siitä, etteikö erilaiselle kohtelulle ole perusteita. Tarkoitan tietenkin biologiaa eli asioita, jotka ovat osalle meistä täysin itsestään selviä, ja toisille niiden hahmottaminen tuntuu olevan täysin mahdotonta.

On perusteltua, että HLBT-pareilla on mahdollisuus rekisteröidä parisuhde omaisuus- ja perintöasioiden vuoksi. Miksi HLBT-parisuhdetta kuitenkaan pitäisi nimittää avioliitoksi? "Avioliitto"-termin käytölle on vaikea keksiä muuta syytä kuin se, että tosiasiassa tavoitellaan homoadoptiota, ja mahdollisesti taustalla on antikristillinen, kirkonvastainen agenda.

Homoadoption kannattajien ajattelu perustunee sille olettamukselle, että lapsien saaminen on jokaiselle kuuluva perusoikeus. Tästä ajatuksesta voi olla eri mieltä, ja adoption voi nähdä myös menettelynä, jonka ensisijaisena tavoitteena on hankkia lapselle vanhemmat – ei päinvastoin.

Ääriliberaalit poliitikot näyttävät ottaneen pride-iskun jonkinlaiseksi lyömäaseeksi maltillisempia kollegoitaan vastaan. Ei ole Räsäsen tai Soinin vika, jos joku idiootti halua kaasuttaa ihmisiä kadulla, eikä heitä voi syyttää iskusta.

JST (nimimerkki)

2011 vaalit lähestyvät, nämä homoparaatit, halosen ja braxin kommentoinnit, porvoon tapahtumat ja thoorsin mokellus satavat kaikki persujen laariin.

Kansalaiset ovat kyllästyneet ym ilmiöihin. Seuraavassa hallituksessa ei ole enää brax eikä thoors..

Matti Saarinen (nimimerkki)

Jyrki: Mielenosoitus vai paraati? Jos verrataan hamppumarssia ja pride-paraatia, niin mikä on käytännön ero? Asiasta samaa mieltä olevat kävelee paikasta A paikkaan B.

Yhtä vastuutonta vauvan ottaminen mukaan on molemmassa tapauksessa.

pekka toivonen (nimimerkki)

On kyllä huvittavaa huomata, miten aivan kuin salaa Uralin perhosen homoseksualisti Mannerheim on valikoitumassa paraativäen idoliksi. Julkisesti siitä ei vielä uskalleta puhua, mutta valkoisen lahtarikenraalin aika on koittamassa sateenkaariväen rehabilitointikomiteoissa. Mutta eihän tässä näin pitänyt käydä ?

M-T Heikka

Mikä idea on vaatia muita käyttäytymään niinkuin itse. Täällä joku "vaatii" ihmisten pläsejä esille. Mitä se sinulle kuuluu, miten muut esiintyvät netissä; kuvalla vaiko kuvattomana. Ihmeellistä pikkupojan kiukuttelua.

Eikö siellä facebookissa ole ideana naamakuvat. Mie en varmasi tällää kuvaani nettiin kaikkien pällisteltäväksi. Tuleekohan meille sellainenkin braxin laki, että naamattomana ei saa sanoa mitään netissä. Kyllä se polliisi löytää perille ilman passikuvaakin, niin että voitte olla ihan huolettomana. Passipolliisit on eriksheen.

Käyttäjän jyrkikasvi kuva
Jyrki Kasvi

Numeroviittaukset vievät loppupäässä harhaan, koska jouduin poistamaan pari kommenttia, joissa käytettiin toisesta kommentoijasta sen verran kovaa kieltä, että siitä olisi voinut seurata vastuita sekä kommentoijille että minulle.

Inex (nimimerkki)

Juu pahoitteluni eilisestä kielenkäytöstä sitä se alkoholi teettää, päivänjatkoja.

Inex (nimimerkki)

Tästä blogin aiheesta vielä sen verran, että ainakaan itsellä ei ole mitään vähemmistöjä vastaan ja jokainen taplatkoot tyylillään, mutta ymmärrän myös näitä vanhoillisiakin ja kirkon piirissä puuhastelevaa porukkaa.

iiris (nimimerkki)

#121: "Ääriliberaalit poliitikot näyttävät ottaneen pride-iskun jonkinlaiseksi lyömäaseeksi maltillisempia kollegoitaan vastaan. Ei ole Räsäsen tai Soinin vika, jos joku idiootti halua kaasuttaa ihmisiä kadulla, eikä heitä voi syyttää iskusta. "

On Räsäsen ja Soinin vika jos he sen iskun jälkeen kosiskelevat noita idiootteja antaen ymmärtää ymmärtävänsä heitä ainakin jonkin verran!

Vastarannan kiiski (nimimerkki)

#121 "Kun puhutaan HLBT-pariskunnista ja heteropareista, on hyvin kyseenalaista, voidaanko ensinnäkään puhua samanlaisista tapauksista ja toiseksi siitä, etteikö erilaiselle kohtelulle ole perusteita. Tarkoitan tietenkin biologiaa eli asioita, jotka ovat osalle meistä täysin itsestään selviä, ja toisille niiden hahmottaminen tuntuu olevan täysin mahdotonta."

Kyllä monet H:t, L:t, B:t ja T:t ovat saaneet ihan normaalia biologista reittiä lapsia. Vuonna 2009 hyväksytty perheen sisäinen adoptiolaki laadittiin juuri palvelemaan niitä ei-heteropareja, joista toisella tai molemmilla on biologista jälkikasvua.

Toisaalta, monet ei-heterot naiset ja naisparit ovat varmasti hankkineet biologisia lapsia myös ilman virallista adoptiota. Näyttelijä Jodie Foster lienee tästä kuuluisin esimerkki.

Ja jottei mentäisi ihan yksipuolisella linjalla, niin heteroavioliitoissa asiat eivät ole aina paremmin: vuonna 2009 julkaistun brittitutkimuksen mukaan noin yksi kahdestakymmenestäviidestä lapsesta ja heidän avioliitossa siittämishetkellä eläneistä kasvatti-isistään ei tiedä, että lapsen biologinen isä on joku muu kuin kasvatti-isä.

--

#12 Kasvia kritisoidaan natsikortin käyttämisestä. Mitä muutakaan tässä voitaisiin tehdä, kun uusnatsien kolttosiin suhtautumisesta on kyse? Jos kerran Räsänen näkee uusnatsien teot vastareaktiona arvoliberalismille, niin eikö tuohon lausahdukseen kätkeydy ajatus Räsäsläisen arvokonservatiivisuuden sopimisesta uusnatsien ideologiaan?

Sitä paitsi jokainen historiaan perehtynyt tietää, että Martti Luther ja varsinkin hänen teoksensa "Von den Jüden und iren Lügen" (suom. 1939) oli yksi merkittävimmistä natsien inspiraation lähteistä. Homouden Luther kertoi "saavan alkunsa Saatanasta", ja juutalaisten hän on kirjoittanut olleen "täynnä paholaisen ulostetta, joissa he kierivät kuin siat", synagogat olivat puolestaan "parantumattomia huoria ja pahoja lutkia". Jokainen voi Googlesta selvittää, miten uskollisesti natsit noudattivat Lutherin kirjassaan antamia ohjeita. Näiden ohjeiden mukainen Kristalliyökin järjestettiin Lutherin syntymäpäivän kunniaksi.

Saskia (nimimerkki)

Timo Anttila,
yllätyin, kun totesin Sinun kyselevän kohteliaita kysymyksiä edustaja Kasvilta.

Mutta varsinainen mielipiteeni:

kuulun siihen , luultavasti tasaisenpuoleiseen kansanosaan, jolla ei ole mitään seksuaalivähemmistöjä vastaan. Sen sijaan inhoan tätä räyhävähemmistöjen sivistymätöntä ja provosoivaa käytöstä.

En myöskään tajua ylireaktioita, joita mokoman pellekulkueen häirintä aiheutti. Jotain on rankasti vialla johtomme arvostelukyvyssä.

Tällainen karnevaali saa aikaan luonnollisen vastareaktion järkevissä ihmisissä. Niihin ei näytä kuuluvan edes presidenttimme.

Lesbot ja homot: olkaa mitä olette ja toimikaa osana yhteiskuntaamme. Älkää tehkö itsestänne pellejä, jos haluatte arvostusta. Ja jättäkää kirkko rauhaan vaatimuksiltanne. Olkaa järkeviä.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

#118 Onko pride mielenosoitus vai paraati?

=> Luulisi nyt Otaniemen tohtorin tai Uppsalan ekonominkin käsittävän, ettei kyseessä ole mielenosoitus eikä paraati, vaan luokkataistelumarssi hieman SKP:n ja SDP:n - kapinapuolueen - vappumarssin tapaan. Ei vappumarsillekaan koskaan otettu imeväisiä ja naisistakin mukaan tulivat vain militanteimmat.

=> Joissain paikoissa, kuten Teheranissa, Jerusalemin vanhassa kaupungissa, Moskovassa jne. ymmärretään asia paremmin. Homokumousmarssi johtaisi väkivaltaisiin mielenosoituksiin, noin kymmeneen kuolonuhriin, satoihin luokkaantuneisiin ja mielettömään mediamyrskyyn, ehkä paikalliseen yleislakkoon.

=> Ei homomarssi patriarkaatin kaatamiseksi ole mikään muotoon sidottu herran ehtoollinen, julkinen tunnustautuminen samaan seurakuntaan kuuluvaksi kristityksi, vaan se on luokkataistelun väline väärää sukupuolta vastaan. Ei kait tätä tarvitse nyt tilannepsykologiaan fiksaantuneelle kokonaan sosiologisen ulottuvuuden laiminlyövälle kersanttismiehelle selittää.

Mielestäni paraati, rauhallinen paraati, johon voi ja nimenomaan pitää ottaa lapsetkin mukaan - tai voisi, jos ei tarvitsisi pelätä väkivaltaisia iskuja.

=> Paraati ei ole koskaan lasten, monien naistenkaan rauhallinen asia. Paraatin pohjana on sotilasparaati, jossa marssitaan suljetussa muodossa käskyjen mukaan.

Sateenkaariperheissä on paljon lapsia, niin paljon kuin (sekin) homofoobikkoja ahdistaa.

=> Homoperheissä ei voi olla lapsia. Sen sijaan biperheissä voi olla monestakin aviosta suksessiivisen polygamistisesti.

Sami Haapavaara (nimimerkki)

Vai pinkistä kolmiosta, no, eräät osaa näiden symbolien uudelleen määrityksen. Kuten kokoomus, on vihreä puolue.

Oheisessa linkissä on kuvasarja, jossa keskimmäinen kuva sisältää kolmion, sitä voi pohtia mitä se kolmio tarkoittaa
http://haapavaara.wordpress.com/2010/07/05/en-sven...
ja annetaanko me edelleenkin 70 vuoden jälkeisten tapahtumien määrittää miten symboliikaa luetaan, tosin, ollen niin vitun tyhmä jätkä kuin kasvi, ei hän varmaan edes nollan symbolia ymmärrä. Mutta silti ollaan määrittelemässä, voi poika, aja sillä taksilla hevon vittuun.

Vanha demari (nimimerkki)

On mahdollista säätää sukupuolinneutraali avioliitto, mutta se ei ole pakollista. Kun parisuhdelakia säädettiin, eduskunnan perustuslakivaliokunta katsoi, että ei ole velvollisuutta tällaisen lain säätämiseen. Mitkään tasa-arvo- tai yhdenvertaisuusnäkäkohdat eivät siihen velvoita. Jos näin väittää, joutuu perustelemaan tarkemmin. Muodin seuraaminen ei ole peruste

Vastarannan kiiski (nimimerkki)

#133

Jos nyt vähän lipsahdetaan alapään puolelle, niin kyllä homolla voi olla biologisia lapsia. Se, että joku henkilö on homoseksuaali, eli tuntee seksuaalista vetoa oman sukupuolen edustajia kohtaan, ei tarkoita sitä, etteikö hän voi saada lasta heteroseksin avulla. Satunpa muuten jopa tietämään yhden "rekkalesbon", joka kasvatti yksin lapsensa, ja vieläpä ihan kunnolliseksi veronmaksajaksi.

Valtaväestön nuiva suhtautuminen homoihin ei kyllä sinänsä ole hirveän ihmeellistä, sillä ainakin omien havaintojen perusteella kiihkeimmin homouttaan markkinoivat henkilöt näyttävät painottavan seksuaalisuutta rakkauden sijaan. Ja kun vielä Stubb kertoi karnevaalihenkistä Pride-marssia edeltävässä puheessa toiveistaan homojen adoptio-oikeuksien laajentamisesta, niin ei se ainakaan hirveästi auttanut asiaa.

Vihreitä minä kritisoisin siitä, että vaikka teidän kansanedustajien ja kannattajien joukoissa taitaa olla prosentuaalisesti kaikista puolueista eniten akateemisen loppututkinnon suorittaneita, niin silti monesti perusteluissanne on usein enemmän uskonomaista retoriikkaa kuin laaja-alaista tieteellistä analyysiä. Hyvästä esimerkistä käy Tynkkysen viimeinen ydinvoimanvastustuspuhe ennen paketin läpimenoa, jonka pelottelut johtavasta ydinjätteen tuottamisesta per lärvi (vs. esim. per maapinta-ala) ovat perisuomalaista jatkoa pelotteluille hiisistä ja peikoista. Psykologiasta joitain tietävien pitäisi ymmärtää, että pelottelu häviää kannustamiselle, sillä alitajunta ei kykene käsittelemään negaatioita.

Ainoa keino millä ydinvoiman rakentaminen saataisiin torpattua, on että tarjoaisitte joitain konkreettisia ehdotuksia sille, miten Suomessa saataisiin tuotettua teollisuuden vaatimia hurjia kilowattitunteja muuten kuin fossiilisten tai uraanin avulla.

Blogimerkinnänkin aiheessa voitaisiin lähestyä asioita tieteen näkökulmasta. Naiset ovat evoluutiobiologisista syistä "viritettyjä" kasvattamaan lapsia, ja sitä paitsi yhden uuden tutkimuksen mukaan lesbojen lapsilla on vähemmän ongelmia kuin heteroiden lapsilla. Muun muassa näistä syistä pidän naisparien oikeutta kasvattaa lapsia edistyksenä. Miesparien kohdalla lapsista tulee lukemani mukaan herkästi homofobisia, joten suhtautuisin enemmän varauksella heidän toiveisiin hankkia ei-biologisia adoptiolapsia.

Erkki Lankinen (nimimerkki)

#136:

Ensimmäinen homokriittinen kommentti ilman homofobiaa.

Kaikkeen täytyy suhtautua varauksella. Oikein.

Itselleni on jäänyt sellainen käsitys että homous on nykyään markkinavetoinen muoti-ilmiö. Yhtä älytöntä olisi se että alkaisin markkinoimaan itseäni heterona tosimiehenä.

Legenda:

http://www.youtube.com/watch?v=KiDHh_vDZiU

Tuollaisiakin homoja on. Ei ekana listassa joille antaisin adoptio-oikeuden.

pekka toivonen (nimimerkki)

Kyllä me kaikki toistaiseksi tänne mahdutaan.Elämän miljoonaisessa historiassa luonto tarvittaessa ohjaa kehitystä erilaisin luonnonkatastrofein ja samoin periaattein ihmisen historiassa sodat karsivat puhdistavasti heikon aineksen pois. Ei ihmisen päätettävissä kaikki ole, se korkeammassa kädessä !

Hessu (nimimerkki)

Onpa omituista syyttää joitakin puolueita siitä, että jotkut huligaanit heittää kaasua johonkin paraatiin - vai mistä kumma päähänpinttymä J.J.Kasvilla. Väärällä on aina sisarensa, ja tässä tapauksessa se on valhe. Miksi syytät, vai etkö sallikaan muille mielipiteen ilmaisua kuin vain teikäläisille.
Ketäpä syytät silloin, kun Jumala hävitti homot Sodomasta kaupunkineen.
Oliko silloinkin KD tai Soini asialla...? Voi sinua raukkaa .. nyyh!

vp (nimimerkki)

#137

Varmasti on samanlaisia heteroitakin kuin tuossa videossa. Yleensä samassa kunnossa olevat heteromiehet vielä vahvistavat viestiään nyrkillä.

Erkki Lankinen (nimimerkki)
Tapio O. Neva (nimimerkki)

#138 "Yhtä älytöntä olisi se että alkaisin markkinoimaan itseäni heterona tosimiehenä. " => Älä ala! Joku voisi tehdä kantelun kuluttajavirastoon harhaanjohtavasta mainonnasta. Ei tuolla letillä.

taneli kuusi (nimimerkki)

Rotu on synnynnäinen ominaisuus. Mustaihoiseksi tai valkoiseksi pitää. Jotta tulisi homoksi pitää harrastaa seksiä toisen miehen kanssa näin ollen teidän vertauksenne homoudesta ja rodusta ei ole pätevä

taneli kuusi (nimimerkki)

siis pitää syntyä unohdin sanoa sen

taneli kuusi (nimimerkki)

Ja teille hrra Antero Helasvuo sanon että uskonnolliset ääriryhmät mitä niillä tarkoitetaankin ovat hyvin erilaisia. Samankin uskonnon sisällä. Useimmat kristilllisdemokraatit erottaa islamisteista se että vastustamme kuolemanrangaistusta. Voin kertoa että kd-nuorissa on myös paljon eri näkemyksiä mukana on myös homouden puolestapuhujia. Itselleni kaikkein tärkein arvo on elämänpuolustaminen. Siksi vastustan aborttia ja kuolemanrangaistusta ja pidän luonnonsuojelua tärkeänä kaikk kumpuava samasa elämän pyhyyden puolustamisesta. Meillä on myös lähes fanaattisia sananvapauden kannattajia jotka eivät hyväksy vähäisintäkään sananvapauden rajoitamista. Joukoista löytyy niin sosialisteja kuin äärioikeistoa

Erkki Lankinen (nimimerkki)

#142:

Olisko tällanen kevyt kesänatsi äijempi?

Antero Helasvuo (nimimerkki)

# 145

Jos te Taneli Kuusi, katsotte edustavanne uskonnollista ääriryhmää, olkaa hyvä vain. Minä puolestani en ole leimannut Kristillisdemokraattista puoluetta sellaiseksi, mutta Päivi Räsänen täyttää mielestäni uskonnollisen fanaatikon tunnusmerkit. Kiintoisa on kertomanne mukainen laaja mielipiteiden kirjo puolueen piirissä, eikä siitä voi ulkopuolinen olla muuta kuin iloinen. Osoittaisi, että ryhmässä on omilla aivoillaan ajattelevia ihmisiä, joita vain yhdistää vankka usko Raamatun Jumalaan. Räsänen ja hänen hengenheimolaisensa taas katsovat omistavansa ainoan oikean tiedon Jumalan tahdosta. Sitä minä tarkoitin eri uskontojen piirissä toimivien fundamentalistiryhmien yhteneväisyydestä.

Käsitys oman kristillisen viiteryhmän moniarvoisuudesta ja nimenomaisesti islamilaisuuden yksituumaisesta massaluonteesta on kerta kaikkiaan väärä. Etenkin kristilliset mutta monet muutkin uskovat kaikkien muslimien olevan vihan täyttämiä terroristeja tai terrorismin kannattajia. Totuus on aivan toisenlainen: islam on lähes syntyhetkistään asti ollut jakaantuneena erilaisiin lahkoihin ja kuppikuntiin jopa enemmän kuin kristillinen maailma. Molemmissa esiintyy näkemyksiä laidasta laitaan alkaen mystisistä ja pasifistisista liikkeistä aina verenhimoisiin fanaatikkoihin. Eurooppalaisen kulttuurin suuri mielipidejohtaja, Roomalaiskatolinen kirkko, on kautta aikojen levittänyt kauhukuvia ja -myyttejä islamista. Nämä tarinat ovat vaikuttaneet voimakkaasti myös suomalaisten tajuntaan. Muun muassa ristiretkeläisten raa'at ryöstelyt nähdään meilläkin yhä jaloina tekoina. Kuten myös "pakanoiden" kristinuskoon käännyttäminen, jonka taustalla oli silkka kolonialismi ja ahneus.

Kunnioitan esimerkiksi abortin vastustajien mielipiteenvapautta mutta en oikeutta turvautua henkiseen ja ruumiilliseen väkivaltaan asiansa ajamisessa. Kehottaisinkin kristillisdemokraatteja tarkastelemaan puolueen kellokkaaksi kaikin keinoin pyrkivää Räsästä erittäin kriittisesti. Muussa tapauksessa vastatkoot omalta osaltaan hänen teoistaan.

Pepe72 (nimimerkki)

Kasvi, luin nuorena poikana usein artikkeleitasi MikroBitti-lehdestä. Säälittävää kuinka juttujesi taso onkaan laskenut muutamassa vuosikymmenessä. Asialinjan lähestymistapasi on vaihtunut populistiseen lässytykseen.

Mikko K (nimimerkki)

#136 "Naiset ovat evoluutiobiologisista syistä ”viritettyjä” kasvattamaan lapsia, ja sitä paitsi yhden uuden tutkimuksen mukaan lesbojen lapsilla on vähemmän ongelmia kuin heteroiden lapsilla."

Pitääkö niiden olla kahden kasvattavan naisen olla lesboja, vai riittäisikö , jos vain asuisivat samassa taloudessa?

#140 Kertoo alhaisesta moraalista, että oikeuttaa itselleen huonon teon, jos joku muukin on niin tehnyt.

#143 Kuulin vähän aikaa sitten, että yksi kerta ei tee homoksi ja kymmenenkin kerran jälkeen se on vielä sellaista itsensä etsimistä ;-)

Janne (nimimerkki)

Pisteet Kasville. Viimeistään blogin kommentteista pääsee jyvälle tämän perähikiän arvomaailmasta ja miksi natsikortinkin voi laittaa tässä tapauksessa tiskiin.

Tataraho (nimimerkki)

Pride-kulkueen tavoite, jota J. Kasvi ei tunnusta ymmärtävänsä, on täysi adoptio-oikeus homoille ja lesboille. Tämä monivammainen joukko haluaa varmistaa laillisesti leikkikalut sessioihinsa ilman, että vaaraa pedofiliasyytteestä olisi.

Hitler, Goebbels, Himmler & Borman (nimimerkki)

Niin, En ymmärrä tätä natsikortti vetoa lainkaan. Homoseksuaalisuus esimerkiksi oli rikoslaissa tunnistettu nimike Suomessakin vuoteen 1971 saakka. Jotenkin ärsyttävää ja samalla turhauttavaa katsella kun Suomessa poliitikot vetäsvät Natsikortin pöytään katsomatta ensiksi oman maan touhuja jossa "oikeus rakastamiseen" annettiin vasta niinkin myöhään kuin 1971.

Antero Helasvuo (nimimerkki)

Ennakkoluuloisen typeryyden likavesilammikossa kahlaava joukko hakee oikeutusta homovastaisuudelleen milloin mistäkin suunnasta perustelleen näkemystään vuoroin "tieteellisin" argumentein vuoroin Jumalan tahdolla. Yksi naurettavimmista on käsitys, että homous on sairaus, joka voidaan parantaa, koska se on Jumalan tahdon vastainen. Samaa sarjaa on uskomus, että homous tarttuu. Tällainen on tyypillistä seksuaalisuudestaan syvästi epävarmoille ja estyneille ihmisille.

Pikemminkin säälien ja missään tapauksessa sinänsä syyllistämättä näitä onnettomia on todettava, kypsästä heteroseksuaalisuudesta nauttivat ihmiset suhtautuvat homoseksuaalisuuteen rauhallisen hyväksyvästi. He tietävät, että homoseksuaalisuus on aina ollut osa ihmiskunnan todellisuutta. Kaikki viittaa siihen, että sillä on ihmisyhteisössä oma biologinen tarkoituksensa. Ei kaikkien yksilöiden tarvitse lisääntyä, vaan perintötekijät siirtyvät muutenkin lähisukulaisten kautta eteenpäin. Sen sijaan ihmisyhteisö tarvitsee myös "puolueetonta" hoivaa ja huolenpitoa. Voisi ajatella, että homoseksuaalien alkuperäinen rooli on ollut sosiaalisen kitkan lievittäjinä muuten sietämättömäksi yltyvän reviiritaistelun ja mustasukkaisuuden vastavoimana.

Homot ovat kautta aikojen olleet uusien ajatusten airuita, ehkä johtuen "toiseuden" antamasta hedelmällisestä näkökulmasta. Homoseksuaalisuuden hyväksyminen on edistyvän, avarakatseisen ja humaanin yhteiskunnan tunnusmerkki.

Elina (nimimerkki)

Mahdollisesti nyt esittämäni näkökulma on jo ollut esillä. En ole lukenut kaikkia kommentteja.

Mutta.. minusta on mielenvikaista tuoda vauva mielenosoitukseen. Ellei nyt ole kyse jostain päivähoidon kehittämisestä, silloin se ehkä vielä käy, mutta tässä tapauksessa EI.

Tällä en missään tapauksessa puolustele iskua, mutta tällainen noste vauvan marttyyriasemasta on oksettavaa. Vauva ei ole homo tai hetero eikä vauva ole voinut muodostaa mitään mielipidettä homoseksuaalisuudesta. Ihmisen alku ei ole mikään esine, joka asetetaan näytille omien ajatuksiensa puolestapuhujaksi.

Voi kun lutunen pikkuinen, kyllä nyt olen ihan homoasian puolesta.Tätäkö haettiin?

Voisivatko homot vain elää ihan tavallista elämää kuten me muutkin? Miksi homoudesta tulee tehdä tällainen numero? Mikä riittää heille? Taatusti 99,9 prosenttia suomalaisista vähät välittää onko joku homo, mutta tällaisilla ihme tempauksilla saa provosoitumista aikaan.

Mielestäni Räsänen oli alun perin oikeassa, vaikka sitten pehmensikin puheitaan.

hop (nimimerkki)

Se, että tietää mitä historiassa on tapahtunut on hyvä alku. Se, että ymmärtää miksi jotain tapahtui historiassa, on tärkeää ja opettavaista. Tätä kutsutaan usein viisaudeksi. Kun sinä Kasvi viittaat historiaan toivoisin, että tutkisit sitä hieman syvällisemmin jotta myös ymmärtäisit sitä. Uskoakseni sinulla on siihen kykyä, sillä pidän sinua jotenkin älykkäänä, mutta onko sinulla halua?

Kun tutkitaan syitä niihin varmasti jokaisen normaalin ihmisen mielestä hirvittäviin tapahtumiin 70 vuotta sitten voidaan todeta, että Päivi Räsänen on hyvin oikeassa kirjoitteluissaan. Yhteiskunnan rappio, valtaväestön arvojen romahtaminen, ideologioiden taistelu ja yhteiskunnan sirpaloituminen ovat tekijöitä jotka aiheuttavat yhteiskunnallisen katastrofin. Kun ihmisten arki ja elämä tulee uhatuksi se aiheuttaa vastareaktion, kun yhteiskunta ei olekaan enää luomassa yksilöille turvaa vaan viemässä sitä pois.

Pride kulkueet, anarkistit, viherhipit ja muut ääriliikkeet ja tämä "äärisuvaitsevaisto" jota vihreät usein edustavat, ajavat yhteiskuntaa voimakkaasti konfliktiin itsensä kanssa. Pahimmassa tapauksessa vastareaktiona on jotain todella veristä ja hirveää, jos tukahdetut tunteet ja mielipiteet purkautuvat kerralla. Sillä siinä vaiheessa kun se enemmistö löytää vastaavan kiihkon kuin pienet ääriliikkeet käy vähemmistöille todella huonosti. Ja kuten tiedämme, tämä ei ole mahdoton ilmiö.

Kaikki kunnia homojen oikeuksille, mutta sen sijaan, että keskittyvät yhteiskunnan arvojen tuhoamiseen ja valtaväestön instituuttien ja identiteetin hajoittamiseen, voisivat alkaa luomaan jotain omaansa. En näe, että antiikin Kreikassa jossa homous oli normaali ilmiö, homot olivat joka paikassa heiluttelemassa viirejä ja tekemässä numeroa itsestään.

Elina (nimimerkki)

Luin nyt uudestaan, kun aluksi vain silmäisin aloituspostausta.

Oikeus rakastaa -- on otsikko!

Onko joku tai jokin taho kieltänyt rakastamisen homoseksuaaleilta?

Rakastakoon niin perkeleesti minun puolestani, mutta en ymmärrä miksi siitä pitää tehdä numeroa niin perkeleesti.

Mitä tulee homojen adoptio-oikeuteen, niin minulle ei lapsen saanti ole mikään yhteiskunnan velvoite ja jokin kummallinen jokamiehen oikeus.

Jos ei tekotapa miellytä, niin sitten on ilman. Sama kuin vaatisin saman määrän rahaa kuin naapurilla, mutta työnteko ei miellytä.

Saskia (nimimerkki)

Elinan ja Antero Helasvuon ja muutamien muidenkin näkemykset on helppo jakaa ( tai allekirjoittaa, koska samansuuntaisia jo esitin itsekin)

Uskon kaltaisiamme olevan runsaasti: emme tuomitse, emme kehu , vaan sallimme ihmisille omat näkemyksensä. Mutta emme pidä siitä, että kaduille tullaan riekkumaan ja ilvehtimään.

Me tavalliset kansalaiset tunnemme ja tiedämme sen, että yhteiskunta ei ole pelkkä antava osapuoli. Sitä on myös rakennettava ja rahoitettava. Meillä on todellisia ongelmia hoidettavana: vanhukset, nuorisotyöttömyys, maahanmuutto jne. Ja mitä te teette: vaaditte oikeuksia ja heilutte hepeneinenne pitkin katuja. Ja vielä vauvojen kera, kuulemma. Vastuutonta!

Julkinen pellehölmöily ei näitä oikeita ongelmia poista.Eikä taatusti kasvata yleisöä ajattelemaan ja ymmärtämään sukupuolivähemmistöjä. Touhun irvokkuus inhottaa monia.

Ottakaa vastuu yhteiskunnasta muiden tavoin ja lopettakaa teatraalinen pelleily. Tämä koskee myös ns. kauneuskuningasta.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

#149 Mikrobittiys ei riitä uudelleen valintaan Uudenmaan vaalipiirissä. Diplomi-insinööri Petteri Järvinen on ilmoittautunut Kansallisen Kokoomuksen ehdokkaaksi eikä TkT Kasvi pärjänne DI Järviselle tietotekniikasta känäämisessä enää. Mainostoimisto-oppien mukaan kanavaan lasketaan yksi vahva sanoma ja se säilyy mielessä. Vihreän liiton naiset eivät ryhdy känäämään Kasvin tukena Petteri Järvistä vastaan tietotekniikasta, jonka vuoksi teemaksi on valittavat jotain mieltä sykähdyttävää ja "selkeää" paperilla, mutta yhteiskuntapoliittisesti haasteellista.

Ehkäpä Erkki "Susi" Pulliainenkin jättää suot, karhut ja sudet vähemmälle tai alkaa puhumaan niiden intiimikäytöksestä. Homofiilistelevä Kokoomus ja homofiilistelevä Vasemmistoliitto uhkaavat vihreiden kannatuskakun kulmaa ja samalla hallitusasemaa.

Marketta Rinne (nimimerkki)

Olen samaa mieltä,kaikilla on oikeus rakastaa.Kammottaa edes kuulla muuta.

Erkki Lankinen (nimimerkki)

Siitä riippumatta että en voi sietää ylenpalttista viher-hössötystä, niin vertauskuvilla ja halvalla kielen akrobatialla provoillen, joilla keinoin Soini ilmeisesti sattui turauttamaan ilmoille vuoden kusipäisimmän kannanoton, ei ainakaan meiltä päin ääniä satele.

Se että ihmisiä ruikitaan jollain kaasulla silmille ja maalaillaan hakaristejä rakennusten oviin, ei ole mitään tekemistä joidenkin vihertonokkien tekemien turkistarhaiskujen kanssa.

Em. hakaristi-toiminta on yksiselitteisesti perseestä, eikä yhteyttä myöskään puoluekokoushäiriköintiin näin ollen ole olemassa.

Timo Soini on asemassa jossa toki saa ja pitääkin provoilla, mutta jotain tyylitajua pitäisi olla.

Jos hänen "kansanomainen" artikulointinsa on tätä tasoa, saattaa olla että menee kiinnostus kuunnella koko ukkoa ja samantien muita siihen revohkaan kuuluvia möläyttelijöitä.

Nämä kaksi asiaa eivät ole millään tapaa vertailukelpoisia keskenään lähinnä siksi koska jälkimmäinen ei ole vertailukelpoinen minkään asian kanssa tässä maailmassa. Puhutaan moraalisesti niin eri asioista että vertaus saattaa olla jopa pahin Soinin poliittisen uran kömmähdys.

Mitä Soini & kumppanit sitten tarkoittivat yhdistäessään nuo kaksi ja vielä puolustellessaan totaalisen rimaa alittavaa vertauskuvaa? En tiedä, enkä ole varma haluanko tietää, mutta voihan joku yrittää selventää joutessaan.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Soini ei ole "kaikkien janoisten sankari Kari Grandi". Ei Soini pärjää vapaassa keskustelussa älykkyydellään, vaan assertiviisuudellaan, jota sitten pehmittää höystäminen. Tästä syystä Soini ei uskalla pitää blogiaan auki, koska lasileuka murtuisi jo ensikontaktissa. SDP:n pelko Perussuomalaisuudesta ja fasismin vaarasta perustuu SDP:n puoluejohdon eristäytyneisyyteen liikkuvista äänestäjistä. Jutta Urpianen ei ota vastaan Jan Rossia, vaikka Mikael Jungnerin ovi on poistettu puoluetyöntekijöille. Sosialidemokratian ulko-ovi on edelleen puoluetalossakin terästä.

Minusta kannattaisi punvirheidenkin lopettaa hössöttäminen fasisminvaarasta. Seppo Lehtohan on Turun lääninvankilassa. Ainoa, mikä SDP:äkin uhkaa on se, että se jää oppositioon tällä kokoomuspolitiikalla ja jää paitsi lihavista poliittisista virkanimityksistä.

Minusta hakaristiä tulee arvostaa ja sen väärinkäyttö pitää kriminalisoida. Ei lakia muuttamalla tai mesoamalla jostain ihme viharikoksista, vaan ostamalla vankilapalveluita Venäjältä, tarjoamalla ihmisille lisää vankilapalveluita ja karkoittamalla osa väestä kelohonkamökkeihin jonnekin napapiirin taakse. Minusta Leninin ja Svinhufvudin hyvistä karkoituskokemuksesta Nikolai II:n aikana pitää ottaa oppia Braxinkin.

Uusijoille voi sitten Saariselän sijasta tarjota puolijoukkuetelttaa valmiin pilkkein niin ei tarvitse kirvestä heilutella. Komendantiksi ehdotan Perus-Hemmoa ja konsultiksi jotain Neuvostoliiton sisäasiainkansankomissariaatin, NKVD:n, tutkimukseen erikoistunutta historiantutkijaa.

http://www.youtube.com/watch?v=9V-1QVokprk

Jake (nimimerkki)

Eivät Vihreät ole ainoa organisaatio joka on vaikeuksissa tällä hetkellä.

ilmastopolitiikka on epäonnistunut, USA ja Kiina pyyhkivät EU:lla lattiat Kööpenhaminassa.
Maahanmuuttopolitiikka on täysin epäonnistunut, hyötyjä joita tavoiteltiin ei ole saavutettu.
Lama toi esiin molempien kestämättömät kustannukset.
Äänestäjätkin taitavat jo olla näistä jyvällä.

Vihreidenkin olisi jo syytä hakea linjaa joka perustuu taloudellisiin realiteetteihin ei haihatteluun. EU sitä jo parhaillaan tekee.

Kirkkoveneensoutaja (nimimerkki)

#132 Saskia

"Ja jättäkää kirkko rauhaan vaatimuksiltanne. Olkaa järkeviä."

Jeesus oli homo. Sen puolesta puhui monikin seikka hänen elämänkertomuksessaan. Koska kristinusko polarisoituu Jeesuksen ympärille, lienee turvallista sanoa ilman valtakunnansyyttäjän pelkoa, että kristinusko on homouskonto. Naimisiinmenokin on homojen hommaa, sillä keskimääräisessä heterosuhteessa elävältä mieheltä on täysin idioottimaista mennä naimisiin mistään syystä. Avoliitto on joustavampi, suojatumpi, vähemmän byrokraattinen ja säästyy monta tonnia rahaa kun ei tarvitse ketään kestitä -itseltä tai morsiamen isältä. Voi sitten avoappiukon kanssa kilistellä konjamiinit keskenään säästyneen rahan kunniaksi.

Minusta Kasvin tokaisu taistelukäskyistä on hyvä. Tosiaan. Kannattaisi myös feministien ja mustapinkkienkin vähän hillitä retoriikkaa, ettei joku ymmärrä väärin ja rupea oikeasti taistelemaan luullessaan että väkivaltauhkaukset tarkoittavat jotakin.

Ingmar Forne (nimimerkki)

"Jos jokin on oikeuksista tärkein, niin oikeus rakastaa. Jos me riistämme sen homoilta ja muilta seksuaalivähemmistöiltä, me riistämme sen samalla kaikilta muiltakin."

Välitön ajatus: Miksi sitten pitää riistää oikeus rakastaa pedofiileiltä? Edellä mainitulla järkeilyllä sehän pitää olla sallittua. Pitää kyllä hiukan ajatella mitä ollaan vapautumassa.

Toiseksi: Kieltämällä oikeus rakastaa seksuaalivähemmistöiltä emme samalla kiellä sitä aivan kaikilta muilta. Jäljelle jää kyllä vielä suuri heteroenemmistö. Ja kaikki johonkin vähemmistöön kuuluvat, jotka rakastavat jotakuta heteroenemmistöön kuuluva.

Ingmar Forne (nimimerkki)

"Joka tekee rauhanomaisesta vallankumouksesta mahdottoman, tekee väkivaltaisesta vallankumouksesta väistämättömän." -- John F. Kennedy

Tex (nimimerkki)

#164 Siis tziisus, homoseksuaalien rinnastaminen pedofiileihin on yksinkertaisesti alatyylistä ja törkeää. Kas kun ei kaivettu vielä sitä puudeliakin tähän "keskusteluun".

Tapio O. Neva (nimimerkki)

#167 Onko ilmassa pedofiilifobiaa tai zoofilifobiaa? Kyllä heterot, homot, pedofiilit, nekrofiilit jne. ovat kaikki luojan luomia ja siis luonnollisia luonnossa niin kuin ydinsäteily.

karri tanninen (nimimerkki)

Onko muuten kukaan huomannut ettei tämä pride-tempaus eikä tämä isku ole kiinnostanut juuri ollenkaan niitä jotka ei politiikan tai median keskiössä pörrää?

Esim kummankaan iltapäivälehden keskustelupalstoilla ei ole avattu yhtään keskustelua mistään prideen liittyvästä, mutta esim ihmisiä todella koskettanut Porvoon ampumistapaus on kiinnostanut. Poliitikoilla homma on toisinpäin. Miksi?

Mistä tämä kertoo? Siitä että ihmiset alkaa kyllästymään koko teemaan. Joka tuutista tulee liikaa homopositiivisuutta, mutta jokaisella hurmoksellakin on loppunsa.

Seuraavia asioita ei saisi yhdistää, mutta ihmiset sen kuitenkin jollain tapaa tekee: homoja Suomessa on 50-70 tuhatta, ja työttömiä yli 250 tuhatta. Onko homot liikaa juuri median ja päättäjien sydämmissä, ja onko tämä omiaan aiheuttamaan eripuraa?

Historian maisteri (nimimerkki)

Vai että teekkarin mielestä seksuaalivähemmistöjä tapettiin teollisesti Euroopassa 70 vuotta sitten, siis vuonna 1940.

Tässä historioitsijan antamaa tietoa teekkarille: pinkin kolmion kantajat olivat ensisijaisesti orjatyössä, heidät oli tarkoitus näännyttää kovalla työllä. Entä mitä tapahtui ruohonjuuritasolla? Keskitysleirien päällystö ja vartijoina olevat rivisotilaat vihasivat tällaisia vankeja siinä määrin, että kohtelu oli kovempaa kuin poliittisten vankien osalta. Syitä ampumiseen keksittiin helposti, ja pinkkiä kolmiota käytettiin tähtäyspisteenä.

Historian maisteri (nimimerkki)

Vielä yksi tiedonjyvänen siitä, millainen oli meininki homoseksuaalien osalta Kolmannessa valtakunnassa (Hitler ei käyttänyt tätä slogania). Sellaista tuumattiin vakavasti, että heidät muutettaisiin hetoroseksuaaleiksi esim. testosteroniruiskeilla. Kokeiluja oli, mutta pääpiirteissään Heinrich Himmler tuumasi, että sellaiset taloudellisia resursseja vievät ohjelmat täytyy säästää sodanjälkeiseen aikaan. Ai niin. Saksalainen historian professori Lothar Machtan on tullut tutkimuksissaan siihen tulokseen, että Hitler olikin kaappihomo.

Kirkkoveneensoutaja (nimimerkki)

#170

Oho. Yllättävää. Nykytutkimuksissahan on muistaakseni todettu, että tuo testosteronin piikitys homo- tai heteromiehillä ei tee mitään muuta kuin lisää seksuaaliviettiä.

Toimituksen poiminnat