Jyrki J.J. Kasvi Jyrki J.J. Kasvi (vihreät, Espoo)

Tosilehti tosimiehille

Eduskunnan käytävillä on lehtitelineitä, joihin ilmestyy erilaisten järjestöjen ja eturyhmien julkaisuja kuten Työ Terveys Turvallisuus, Vapaa-ajan Kalastaja ja Murharyhmä. Niitä tulee satunnaisesti vilkuiltua lähinnä mielenkiintoisten kansijuttujen perusteella. Mutta on yksi lehti, jota en koskaan missaa, vaan selaan kannesta kanteen. Se on Tosimies, Kristillinen miestenlehti.

Tosimiehen käsitys miehestä ja kristillisyydestä on minulle niin vieras, että se rinnastuu toiseen lempilukemiseeni, scifiin ja fantasiaan. Omasta arkitodellisuudestaan mahdollisimman kauas etäännytetty kirjoitus auttaa oivaltamaan jotain uutta ihmisestä ja omasta itsestä.

Tosimiehen toimituksen mielestä Tosi Miehet ovat kiinnostuneita mahdollisimman isoista autoista, moottoripyöristä ... ja luonnosta. Esimerkiksi viimeisimmässä numerossa 2/2010 tyypitetään Kombat T 98, maailman nopein panssaroitu neliveto, CO2-päästöt yli puoli kiloa kilometrillä. Citymaastureita lehti on esitellyt enemmän kuin muita autoja yhteensä. Sivuille on toki mahtunut myös sporttisia avoautoja, ja kaikki mahdolliset auto- ja moottoripyöränäyttelyt ja kuminpolttelutapahtumat käsitellään hartaudella.

Autojuttujen ristiriita lehden luotojuttujen välillä on häkellyttävä. Painopiste on metsästyksen ja kalastuksen asemesta luonnossa liikkumisessa ja luonnon kokemisessa. Esimerkiksi viime numeron luontojuttu Luojan luomaa ihastelemassa kertoo valokuvaaja Lasse Niskalan viikosta kuvauskopissa suurpetoja kuvaamassa. Suhdetta luomakuntaan sävyttää kuitenkin vahva kreationistinen pohjavire.

Häkellyttävimpiä ovat kuitenkin Tosimies-lehden arvot. Esimerkiksi viimeisimmän numeron pääkirjoituksessa puolustetaan Luther-säätiön itselleen vihkimää piipaa nimenomaan siksi, että hänen mielestään homous on vamma. Uskonpuhdistusvaatimusten kuvitukseksi on photosopattu Tuomiokirkon taustalle tulenpalava taivas.

Miten Tosimiehen arvot sitten näkyvät lehden sisällössä? Esimerkiksi elokuvakriitikko ruttaa Avatar-elokuvan roskaksi nimenomaan epäkristillisen sisällön vuoksi. Jo elokuvan nimikin, Avatar, on hindiä ja tarkoittaa lihaksi tullutta jumalaa. Elokuva onkin varsinainen Pandoran lipas, joka opettaa ”pahaa-aavistamattomalle yleisölle, että kaikki on jumaluutta, että me kaikki olemme yhtä isoa perhettä – olipa sitten kyseessä murhanhimoinen hyeena, lohikäärme tai banaanipuu, kaikissa on sama henki. Varsin selkeä sanoma on, että eläminen sovussa ’luonnon’ (kreikkalainen jumala Pan) kanssa koituu pelastukseksemme.” Sitten todetaan koko Pandoran sininen ja lonkeroita pursuva maailma helvetilliseksi ja Navi’en kulttuurin esikuvaksi arvellut Maapallon intiaanikulttuurit epähumaaneiksi, verenhimoisiksi ja kykenemättömäksi ymmärtämään mitään rauhassa elämisestä ja harmoniasta luonnon kanssa.

Tosimiehestä ei fantasialukemisto parane.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Sami Haapavaara (nimimerkki)

Vai niin, no tässä on sitten ihan totuuden mukainen valokuva vihreästä puolueesta vai mistä liikkeestä nyt olettekin
http://haapavaara.wordpress.com/2010/06/15/vihrea-...

Onks toi skifii?

Maailmanmies (nimimerkki)

Vihreälle mieskäsitykselle nauravat kaikki. Myös vihreät naiset. Vihreät miehet vain ovat niin tyhmiä etteivät sitä ymmärrä.

Pekka Manner

Hyviä fantasialehtiä ovat mm. Maaseudun Tulevaisuus, Verkkouutiset, Suomenmaa, näitä lukiessa saa nauraa usein, tahatonta komikkaa ja absurdia maailmankuvaa....

M-T Heikka

Tosimiesten maailma ja vihreiden miesten maailma on tasantarkkaan yhtä kaukana maailmankuvastani. Vihreät miehet kumminkin pupputtavat (aatemaailmaansa) enemmän. Tosimiehet eivät niinkään ärsytä, heidän olemassaoloonsa on tottunut.

Tosimiehet ovat vain umpivanhoillisia, vihreissä taas olen näkevinäni jopa fasistisia sävyjä.

Tosimiehissä on hyvätkin puolensa. Tosimies pystyttää talot ja ampuu sudet. Mitä hyötyä on vihreistä miehistä?

Jorma Tapio (nimimerkki)

Johtopäätös? Olisiko tämä lehti lailla kiellettävä vihreiden arvojen vastaisena?

K Veikko

"Tosimies"

Pitäisikö meidän muidenkin julkisesti paheksua tuota vähemmistöä, joiden arvot poikkeavat valtavirrasta?

M-T Heikka

6. Meidän tulisi varmaan viherintelligentisti nauraa uskonnollisille "kalvinisteille", mutta samalla tehdä selvän eron huvittavien "tosimiesten" ja hame ja lätsä -jengin kanssa, mikä on kulttuuriin kuuluvaa. En uskalla mainita kyseistä uskonnollista ryhmää nimeltä. Minulla ei näin köyhänä yh:na ole vara maksaa sakkoja.

M-T Heikka

...unohin, etten ole enää yh, vaan ei olis siltikään varaa.

Vapaa äänestäjä (nimimerkki)

Alustaja onnistui ensikerran kirjoituksissaan löytämään keskeiset asiat. Siinä kuitenkin näkyi vihree uskonnollinen viha toisuskoista kohtaan. Vanha ja uusi uskonto kisailivat. Luulisi, että venäläinen öljyteollisuus ja sen tuoteiden hyvä menekki olisi jotenkin vihreille tärkeää samalla tavalla kuin venäläisen säätö- ja ydinenergian myynti. Onko niillä tuotteilla erimyyjä?

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

MHeikka #4 kirjoitti
> Tosimiehissä on hyvätkin puolensa. Tosimies pystyttää talot ja ampuu sudet. Mitä hyötyä on vihreistä miehistä?

Vihreistä miehistä on ehkä se hyöty etteivät ole liian innostuneita rakentamaan taloja ja ampumaan susia. Silloin kun ihmiskunta valloitti maapalloa olivat tosimiehet tarpeen. Vihreät pehmomiehet ovat ehkä nykyään toivotumpia. Täyteen pakattu yhteiskunta ja alakynteen jäänyt luonto eivät ehkä kestä kovin suurta määrää tosimiehiä.

Tosimies-lehden tosimiehet voivat olla ("normaalimiehen" näkökulmasta) huvittavia ja harmittomia vihreiden miesten tapaan - ehkä harmittomampia kuin vapaan maailman tosimiehet. Vaikka toisaalta uskonnollisissa piireissä vihreästä näkökulmasta katsottuna haittana on ollut vaatimus lisääntyä vapaasti ja täyttää maa.

M-T Heikka

11.Juho,

ehkä olin liian julma. Meillä tosinaisilla voi mennä joskus ööveriksi nämä hommelit.

Kyllähän ehkä vihreistä miehistäkin olisi potunnosthoon, jos perunat ensin olisi koneellisesti nakeltu vakoihin. Kuokkaa tuskin moni osaisi käyttää, ainakaan oikeaoppisesti, ja hevonen jäisi varmasti valjastamatta auran eteen muilla kuin Linkolalla, hän ei eikä hän ole vihreä...enemmänkin tosimiehiä.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Olen kauan epäillyt, ettei TkT Kasvi harjoita akateemiselle tieteenharjoittajalle tyypillisellä tavalla lähdekritiikkiä
http://www.faktapro.fi/?id=13

En usko, että Espoon postmodernissa ja jumalattomassa ilmapiirissä, voisi muodostua Kristuksen seurakuntaa, joka oikeassa hengessä tekisi Tosimiehestä kristillisen julkaisun.

Minä etsin miehen mallia lukemalla Uudesta Suomesta Oras Tynkkysen ja Jukka Relanderin kirjoituksia. Mietin, miten heidän edustamallaan arvomaailmalla olisi eletty esimerkiksi 1990-luvun siirtymäkauden Moskovassa tai soditti talvisota kohtuulliseen tappioonsa asti. Miten heidän ohjelmallaan olisi hoidettu bilateraalikauppaa ja valtionyhtiöitä?

FT Päivi Lipposen kirjoituksita etsin vastausta siitä, miten kokoomuslaisesta, jolla ei ole uskovaisen eikä sosialistin filosofista tasoa käytännöllisessä ajattelussaan, voi kasvaa sosialistiksi vanhoilla päivillään, joka ymmärtää myös sosialismin ja kristinuskon virtuaalisen ulottuvuuden.

TkL Satu Hassin ja TkT Jyrki Kasvin kirjoituksista etsin sitä kovaa kaupallis-teknistä järkeä, joka on totuttu liittämään korkean koulutustason ekonomeihin ja diplomi-insinööreihin toivona Suomen kehittämisessä siedettäväksi länsieurooppalaiseksi maaksi Ruotsin tasolle.

Anu Palosaaren ja Jyrki Kasvin kirjoituksissa en huomaa terää enkä viekkautta enkä pelin poliittista järkeä, joka on niin Satu Hassin kuin Eija-Rittta Korholankin viekasteluissa ja vedätyksissä.

Bjarne Kalliksen kirjoituksissa alan jo aistia vakavaa huolta isänmaan tilasta. Se on myönteinen poikkeus henkilölle, joka on kunnostautunut aikaisemmin hevosilla ja alushousujen myynnillä kauppaopiston rehtorina vaalikampanjoissaan. Kallis alkaa integriteetiltään poistua äärimmäisestä populismista ja lähenemään puoluetoveriaan ja edeltäjäänsä puheenjohtajana Kankaanniemeä.

Suomessa on kymmeniä kertoja yritetty perustaa miesten elämäntapalehtiä, mutta yleensä aina se on epäonnistunut falskiuttaan. Oikeita suomalaisia miestenlehtiä ovat Tekniikan Maailma, MikroBitti ja ehkä Ase & Erä sekä Erä, ehkä myös Reserviläisliiton ja Reserviupseeriliiton Reserviläinen-lehti.

Se, että joku espoolainen mainostoimisto jakelee Tosimiestä espoolaiselle Jyrki Kasville ei oikeastaan kerro paljoa, ei kritillisyydestä eikä lehdestäkään. Tampereen vapaa-ajattelijatkaan eivät ole noteeranneet lehteä vielä rienaysvälineeksi koko kristikuntaa vastaan.

Jotekin epäilen, että Jyrki Kasvilla on kaikesta oppineisuudestaan huolimatta edelleen fokus kahdoksissa: hanskat ja hohtimet hukassa.

Nyt kannattaisi oman eduskuntaelämänkerran sijaan tai ohella kirjoittaa myös valtionvelasta, leikkauksista ja elvyttämisestä niin kuin SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungner tai kansanedustaja Bjarne Kallis.

On jotenkin ihmeellistä, miten konservatiivinen kirkko-Kokoomus eli Suomen Kristillinen liitto on yhdessä SDP:n kanssa vahvemmin ajassa mukana kuin puisto-Kokoomus, VIhreä liitto.

Vaihtoehtoisen ajattelun lehtenä itse pidän Jehovan todistajien "Herätkää!" ja "Vartiotorni"-lehtiä. On ollut mielenkiintoista seurata, miten tavallaan tapa, jolla Pyhää henkeä ja Jeesusta käsitellään, on pehmentynty vuosien kuluessa puhuttelevammaksi.

Suomessa suurin teologinen juopa on Jehovan todistajien ja Helluntai-liikkeen välillä, koska siinä kärjistyy kolminaisuusoppi äärimmilleen.

Taustavaikuttaja (nimimerkki)

Suosittelen lukemaan sitä murharyhmää. Se kertoo rehellisempiä asioita tosielämästä kuin yksikään muu julkaisu tässä maassa.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Kävin poimimassa vinkin perusteella lehden pari numeroa ja näytin niitä kotilabran jäsenille (15, 16 ja 22v).
"Häh! Höh!"
"Liian loivaa."

Kaikki esilukijat ovat kastettuja ja rippikoulun käyneitä, kirkonveroa maksavia.

"Voisi sen jämymminkin sanua, mutta hyvä että joku kirjoittaa selkeästi - väärin tai oikein"

Että olisi siinä ehkä - asian perillemenon varmistamisessa - Vihreälle langallekin pohtimista?

M-T Heikka

13. "Valtionvelasta" hupputärkeenä jauhajia on kyllä näillä sivustoillakin ihan nokko. Mie kumminkin tykkään Jyrki Kasvin blogi-tyylistä. Onhan niissä kumminkin jotain persoonallista, ei-tärkeilevää, jopa hauskaa.

Valtiovarainministeriön nettisivuilta varmaan löytyy kaikki referoitava, jos sellaista kaipaa.

YYA-Nevalle ei tosin yhtään mitään.

Lauri Rahkonen (nimimerkki)

Moni kristitty mies, kuten minä, ei varmaankaan pidä jatkuvaa runsaasti kuluttavien ajoneuvojen esittelyä päästöiltään pienempien kustannuksella kaikilta osin omien arvojensa mukaisena, mutta voi hyväksyä, että ne jutut ovat siltä osin edustamassa kirjoittajiensa ajatuksia. Oleellisia uskonkysymyksiä koskevissa asioissa on sitten kristilliseksi tunnustautuvassa lehdessä pidettävä kiinni kristinuskosta.

Monille luontoaiheiset jutut ovat kiinnostavia, ja niitäkin julkaistaan lehdessä.

En kuulu Tosimiehen toimitukseen tai julkaisevaan yritykseen, mutta olen toisinaan lueskellut lehteä, ja pidän todella hyvänä asiana, että miehiä kiinnostavaa kristillistä lehteä julkaistaan. Voi tosin olla, että jos itse olisin vastuussa lehden sisällöstä, tietyn tyyppisiä juttuja olisi vähemmän.

P. S. Osallistuin vuosina 1996-1997, tuolloin 16-vuotiaana, Usenetissä keskusteluihin, joista osaan myös Jyrki Kasvi osallistui, enkä nyt ole kaikkien silloin esittämieni näkemysten tai niitä esittäessäni käyttämieni ilmaisujen kannalla.

Justiina (nimimerkki)

Hahhhahaha! Vai että oikein Tosimies? xD Miten joku kehtaa laittaa lehdelle nimeksi Tosimies - jollei kyse ole ironisesta stereotypioiden tuulettamisesta? Vahvasti epäilen ettei krisuilla ole kykyä moiseen itseironiaan. Pakko kaivaa ko. lehti vielä jostain, kiitos vaan vinkistä.

Ja mitä tulee vihreisiin miehiin... (katsoo omaa Tosimiestänsä, joka tuossa sängyllä köllöttää) en kyllä ikinä vaihtais siniseen, punaiseen, homeenvihreään, mustaan enkä keltaseen. Vihreät tosimiehet on useimmiten tajunneet katsoa vähän ympärilleen, fundeeranneet asioita ja päivittäneet 30-luvulta peräisin olevan miehen mallin modernimpaan versioon.

Lauri Rahkonen (nimimerkki)

Tuossa viitatussa Tosimiehen numerossa oli muuten artikkeli ainakin tyypillisiä citymaastureita huomattavasti vähäpäästöisemmän Dacia Logan MCV
Laureate 1.6 Hi-Flex -henkilöauton koeajosta. Lehdessä esiteltiin myös "ympäristöä vähemmän kuormittavia puhelimia".

Rolleri (nimimerkki)

Palautemahdollisuus on pelastettava!

Nykyisellään tuntuu, että kaikkiin vähänkin mielenkiintoisia juttuja kommentoiva palaute on pelkästään "tupauunojen" pommittamaa. On masentavaa lukea kymmeniä käsittämättömiä kommentteja asiallisten juttujen kommentteina. Onko mielenteveysongelmaisten annettu ottaa nettikeskustelussa ylivalta? Itse en jaksa lukea keskusteluja, joissa ensimmäiset kommentit ovat tämän jutun kommenttien kaltaisia. Kyse on jokin laisesta terrorismista, jolla älyllinen keskustelu tyrehdytetään ennen sen syntymistä.
Mitä tehdä?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

#20 Ellet ole itse kansanedustajaehdokas huhtikuussa 2010 niin sinun ei tarvitse kärsiä avohoidossa olevien äänioikeutettujen mielipiteistä. Hakeudu Pekka Siikalan tapaan Uudesta Suomesta jonkin länsimaisen laatujulkaisun äärelle.

Poliitikot ovat niin "boring" ja Stubbinkin nuorekas imago alkaa lakastua auringon paisteessa, että pakko on parodisoimalla repiä huumoria irti miten tylsästä ja irrelevantista avauksesta huolimatta.

Antti Liikkasen kotilaboratorio oli melko uskottava otos siitä, miten oikea yleisö suhtautuu machoileviin painotuotteisiin. 3JK:lle miinukset siitä, että ilmeisen tahallaan pitää jotain Tosimiestä kristillisenä julkaisuna. En usko, että siitä kiihoittuisivat maastoautoilevat vihreät, Vesa Hack tai Tarja Cronbergkaan.

On kuitenkin niin, että lähestyvät eduskuntavaalit 2011 pakottavat veistämään jutuntynkää, mistä tahansa: vaalimainontaan voi mennä neljäsosa kansanedustajan palkasta, joten profiloituvaan tekstimainontaan pitänee panostaa entistä enemmän ja entistä vähemmän poliittisista turhista aiheista.

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusi...

Ellu Perälä (nimimerkki)

heh heh.. onko niissä autokonkuvissa nunna koristeena? Kun Dolly Parton tuskin saa olla? Tosimieheydestähän ei puutu kuin tisukat tuossa... jos tappaminen (metsästys), autot ja homokammoisuus on mukana?

J (nimimerkki)

Jyrki, ei tuo vielä mitään. Jos haluat tutustua todelliseen hardcore-fantasiaan, niin surffaapa tänne: http://www.vihreat.fi/poliittinenohjelma

Humppaveikkonen (nimimerkki)

Vihreät puolustaa sananvapauden nimissä pornografiaa ja kehtaavat arvostella pehettä ja aviouskollisuutta kunnioittavia Tosi miehiä!

Justiina (nimimerkki)

20: Jokainen itsesuojeluvaistolla ja toimivalla paskapuheensuodattimella varustettu terve ihminen poistuu täältä välittömästi havaittuaan keskustelujen tason. Usari on naistenkipeiden, elämään pettyneiden työttömien perussuomalaismiesten kansoittama. Jokainen keskustelu onnistutaan jotenkin kääntämään maahanmuuttoon ja ulkomaalaisten, naisten, homojen, yksinhuoltajien ja vihreiden haukkumiseen. Argumenttien ja ymmärryksen taso ei päätä huimaa. Usarin uutisetkin valikoidaan ja otsikoidaan kiihottamaan juuri tätä porukkaa.

(Ai miksikö minä olen täällä? Olen masokisti.)

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Sä oot Justiina kokoomuslainen masokisti, joka ei ahneuksissaan kansanedustajaehdokkaan tapaan jätä pienintäkään tilaisuutta käyttämättä valtakunnanjulkisuuden hankkimiseen.

Toinen selitys on sitten se, että kyllä säkin täällä vonkaat jotain fiksuna ja filmaattisena.

Hmm (nimimerkki)

"Autojuttujen ristiriita lehden luotojuttujen välillä on häkellyttävä. Painopiste on metsästyksen ja kalastuksen asemesta luonnossa liikkumisessa ja luonnon kokemisessa."

No nyt en ihan ymmärtänyt, miten on ristiriitaista tykätä luonnossa vaeltelusta ja isoista autoista.

"...Suhdetta luomakuntaan sävyttää kuitenkin vahva kreationistinen pohjavire. Häkellyttävimpiä ovat kuitenkin Tosimies-lehden arvot. Esimerkiksi viimeisimmän numeron pääkirjoituksessa puolustetaan Luther-säätiön itselleen vihkimää piipaa nimenomaan siksi, että hänen mielestään homous on vamma."

Mitä "häkellyttävää" on siinä, että uskovaisten lehdessä uskotaan luomiseen ja että homous on väärin. Tietenkin voi olla eri mieltä, mutta mikä tästä vanhasta jutusta tekee "häkellyttävän"?

No, kaikenlainen häkeltyminen ja loukkaantuminen ja muu moralisointi on virheää uskontoa parhaimmillaan :-).

Skywalker (nimimerkki)

Tämä perunanenäinen juntti on ainakin valmis uskomaan, että Justiina pitää oikeastikin juuri kuvailemansa kaltaisista miehistä! Siitäkin huolimatta, että aika monet muutkin naiset haluaisivat kovasti uskoa itsestään samaa.

Remember Byron

Käyttäjän elukka kuva
elukka elukka

Virheet varmaankin alkavat jo mobilisoimaan Mika Illmannia Tosimies -lehden kimppuun? Pian saamme nyky-englantilaisen lain, jossa "homofobia" muuttuu rangaistavaksi ajatusrikokseksi....

Tosimies (nimimerkki)

Tule vaan kaapista ulos ei meitä kaikkia tosimiehiä haittaa kun ei kiinnosta raamatun kaltaiset satukirjat.
Lehden nimi voisi olla "Satumies".

Avarakatseinen (nimimerkki)

Kristillinen kirkko on ollut väärässä aikojen akusta ja on edelleen.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Galileo_Galilei

Omituinen Sikaileva uskonlahko maailman uskontojen joukossa:
Ihmisruumista syödään ja verta juodaan!

Erkki Lankinen (nimimerkki)

Tosimiehethän on vähemmistönä kun kaikki on nykyään jotain ihme liimaa haistelevia pitkätukka-hinttareita.

Tosimiehille täytyy saada etujärjestö.

Eiväthän ne rassukat ny muuten pärjää.

Minä vaadin että he saavat valtionapua toimintaansa tosimieheyden puolesta, mieluten paljon, koska heitä on niin vähän. Se on vähintä mitä kansa voi tehdä korvatakseen sen että......en tiedä, mutta onhan heidän kulttuuriaan tuettava, hyvänen aika, se katoaa kohta!
-Vaadin teeveeseen tosimies- TV-kanavan, kansan rahoilla! meidän TÄYTYY tukea vähemmistöjä ja kohdella heitä vertaisinamme!
Se on rikkautta, ja loputon voimavara!

tosi pieni, vihreä mies (nimimerkki)

Olipa raskas ja terätön sepustus, JJ. Käypä lukemassa KD Vikkolehteä ja arvostele sitten KD:tä asiasta, kun kerran koet Kristillisdemokaatit Vihreiden vaalimenestyksen uhkaksi.

Tai lue vaikka vantaalaisen Muinosen Petrin blogia (otsikko "Humanae Vitae") ja arvostele sitä. Siinäkin on ilkeän jämäkkää KD-asiaa, joka nakertaa pikku hiljaa Vihreiden kannatusta ja juuri Uudellamaalla. On tuo kaveri nimittäin jo käynyt tekemässä pari samoilua teidän virttyneessä päihdepoliittisessa ohjelmassa!

happosai (nimimerkki)

"Autojuttujen ristiriita lehden luotojuttujen välillä on häkellyttävä. Painopiste on metsästyksen ja kalastuksen asemesta luonnossa liikkumisessa ja luonnon kokemisessa."

Saattaa tulla yllätyksenä, mutta jos sinne luontoon todella haluaa syvälle, maasturi on käytännössä välttämätön. Ruuhkasuomen ulkopuolella julkinen liikenne kulkee kerran päivässä, eikä pikkuautollakaan pääse kovin pitkälle metsään. Ei toki selitä miksi tuo kombat katsottiin tarpeelliseksi katsastaa...

JuhaM (nimimerkki)

Lueskelin ton kreationistipätkän tuolta ja eihän siinä mene edes faktoiltaan perusasiat oikein. "naisen ja miehen dna eroaa 15-20%" No hohhoijaa. Ei edes naurata kun jotkut ottaa nämä hörhöt ihan todesta.

Ei tollanen syvästi uskonnollinen lehti ja sana "tosimies" oikein sovi keskenään.

Itteeni kovasti kiinnostaa kaiken näkönen tekniikka ja moottoriurheilu katsottuna tai koettuna. Mut sitä varten on maailman paras tv-ohjelma Top Gear ja lehdet tuulilasi, tekniikanmaailma ja tieteenkuvalehti + (tieteenkuvalehti historia, joka on mun mielestä paras lehdistä joita luen).

En tiedä koittaako "tosimieslehti" meikäläisiä tavotella lukioikseen teknisellä esittelyllä. Ei oikein onnistu, en moottorijuttuja jaksanu paljon lukee, mut jos biologiasta kusee faktat noin pahasti, niin mitenhän ne ymmärtää mitään moottoreista.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

#34 Vihreän liiton luontonäkemys painottuu Nuuksioon. Sinne pääsee Espoon kaupungin liikennevuorolla 85 A. Jopa Osmo Soininvaarakin löytäisi sinne perille.

No tosiasiassa on niin, että jos kalastaa, metsästää, soutaa tai valokuvaa hieman syvemmällä luonnossa niin aina ei riitä aivan tavallisen Volkswagenin, Volvon tai Ladan maavara, vaan varmuuden vuoksi pitää olla jotain vanhaa Pajeroa, Nivaa, Landcruiseria jne. niin kuin Suvi-Anne Siimeksellä köyhyytensä huippukautena, Tarja Cronbergila tai monella muulla.

Harvat lehdet kuitenkaan esittelevät Nettiauto-sivuston halvimmat menopelit, vaan joukkotiedotusvälineet elävät uusien rojuden myynnistä, minkä vuoksi ne teksimainostavat niitä.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Vihreän langan päätoimittaja voisi tehdä esittelyn FIat Bravon ja Alfa-Romeo 147:n noin 145 hv - 155 hv tuottavasta ekologisesta ja tehokkaasta moottorista, joka tulee myös Chryslerille Dodgeen ensi vuonna. Se, että Fiat on saanut otteen Mercedes-Benzin jälkeen Chrysleristä, on vain hyväksi ekologialle.

Vihreä liitto, myös Vihreän liiton miesliikkeen johtaja Jukka Relander ja Vihreä lanta on hieman "ulkona" tosimiesten valtavirrasta, kun keskittyy pääasiassa homoihin, luomuun ja tuuleen.

Pitää kirjoittaa miestenlehti Tekniikan Maailman aiheista vihreästi ja koneenrakennusinsinöörin kannalta uskottavasti.

Ruukinmatruuna (nimimerkki)

Ruukinmatruunalla näin naisena on oma tietty käsityksensä siitä, millainen on tosimies.

Ja se ei todellakaan ole vihreiden miesideaali.

Sami H. (nimimerkki)

Että näin kirjoittaa J. Kasvi, joka itse ajelee Hondalla. Olette te city-vihreät ihmeellisiä.

Hakka (nimimerkki)

Vihreiden ei yksinkertaisesti kannattaisi ottaa kantaa mieheyteen. Mies voi olla hyvin luonnonsuojelija (monet Miehet ovatkin) mutta poliittinen vihreys, se on jotain muuta, ja lähes vastakohta mieheydelle.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Itse ripustin kopion Tosimies-lehden jutusta "Jumalasuhteen hoitoa metsällä", jossa isossa kuvassa mies tähtää kiväärillä pellon reunaan. Siinä tuli selvästi Jumalasuhde hoidettua. Monikohan kuoli... ;)

Reiska (nimimerkki)

" Hyviä fantasialehtiä ovat mm. Maaseudun Tulevaisuus, Verkkouutiset, Suomenmaa, näitä lukiessa saa nauraa usein, tahatonta komikkaa ja absurdia maailmankuvaa…. "

Hsravdasta nyt kirjoittamattakaan.

Hudson (nimimerkki)

Olin hetken, että ei kait tuollaista lehteä voi olla sivistyneessä Suomessa, mutta mitä ihmettä? Löytyykö Suomesta todella näin taantunutta porukkaa?
Samoin useat kommentit ovat todella absurdeja..

Lasse (nimimerkki)

Yäh, tuo kreationistiartikkeli sai kyllä veren kiehumaan. ONNEKSI suomessa tämä potaska pysyy vielä kulttijulkaisujen sivuilla. Ehkä me ihmiset tullaan vielä joskus järkiimme.

Käpälämäen tarkkailija (nimimerkki)

Tuo kuulosti minusta kyllä hyvin kiinnostavalta lehdeltä. Eikö siinä lehdessä tosiaankaan ole yhtään kiintiöhomoa stailaamassa meitä persjalkaisia makkaraasyöviä suomalaisreppanamiehiä ? Mistä voisi tilata näytenumeron?

Lauri Rahkonen (nimimerkki)

PDF-muodossa löytyy useampiakin numeroita lehdestä, ilmeisesti kaikki viimeistä numeroa lukuun ottamatta vuodesta 2005 alkaen.

http://www.tosimies-lehti.fi/artikkelit.html

Kalevi (nimimerkki)

Minua on aina hämmentänyt tosimiesdiskurssissa eräänlainen paapova terapeuttisuus, jolla se aihettaan lähestyy. Miksi se alistaa aikuisen miehen puberteetti-ikäisen pojan asemaan? Jos ideana on kerran hehkuttaa, että miehissä on munaa, niin miksi miehuutta sitten käsitellään jonain hauraana sosiaalisena konstruktiona, joka tarvitsee jatkuvaa suojelua ja psykologista tukea?

Kenen tarvitsee mennä metsälle tai hankkia maasturi SUKUPUOLENSA takia? Eikö ole hieman ristiriitaista, että jos mies kerran on "tosimies", niin hän kuitenkin tarvitsee tällaisia ulkoisia miehuuden jatkeita? Tosimiesdiskurssin mies kaipaa jatkuvaa vakuuttelua siitä, että hänen pippelinsä on todellakin isompi kuin naisilla, homoilla ja vauvoilla. Miksi tällainen pelleily esitetään jonain väkevänä miehuutena? Sehän on miehen surkein alennustila!

Miestenlehtien metsästys- ja autoilujutut kertovat jotain traagista modernista miehuudesta. Näissä jutuissa ESITETÄÄN miehuutta. Miehuudesta tehdään niissä sosiaalista PERFORMANSSIA. Näytelmän sanomana on, että miehen on jatkuvasti toistettava tiettyjä sosiaalisia rituaaleja ja asenteita, jotta hänen miehuutensa hauras rakennelma pysyisi koossa. Se mitä sanotaan tosimiehuudeksi on itse asiassa neuroottinen käyttäytymismalli.

ErkkiS (nimimerkki)

Kasvi on näköjään lähtenyt yksinomaan loanheittolinjalle (tulevien vaalien takia?) näissä blogikirjoituksissaan. Ei sen puoleen, yhtä vähän asiaa Kasvin muissakin jutuissa on.

Itse aiheeseen sen verran, että lapsellisista scifi/fantasia-julkaisuista tulee ensimmäisenä mieleen Vihreä Lanka. Erikoisinta ko. julkaisussa on se, että sitä kuulemma julkaistaan ihan tosissaan ja kaikki sen jutut esitetään kumoamattomina faktoina, aika lailla samaan tapaan kuin sen aatteellista edeltäjää Völkischer Beobachteria.

Katja (nimimerkki)

Kirjoittaja ei ole ilmeisesti huomannut, kenelle Tosimies-lehti on suunnattu. Kyseessä ovat kristityt miehet, HOX! miehet. En halua yleistää, mutta miehillä tuntuu riittävän mielenkiintoa autoihin ynnä muihin luettelemiisi asioihin. Kristilliset lehdet eivät sisällä pelkästään uskonnollisia aiheita, koska kristityt itsekin elävät aivan normaalia arkea, vaikkakin uudestisyntyneinä.

Ja sitten tuo asia homoseksuaalisuudesta. Suomessa on tietääkseni uskonnonvapaus, ja homoseksuaalisuutta pidetään useasti kristityissä piireissä syntinä. Haluan huomauttaa, että syntinä pidetään useita muitakin asioita, ja tämä ei ole mitenkään kiellettyä. Homofobisuus on ainakin omasta mielestäni samantasoista syrjintää kuin tämä kirjoittajan hieno idea kutsua Tosimies-lehteä fantasialukemistoksi. Reaalimaailmassa kohtaamani ateistit ja agnostikot ovat olleet lievästi sanottuna kunnioittavampia.

Joni Pelkonen (nimimerkki)

Kristityt ovat viimeiset 2000 vuotta eläneet maailmanlopun odotuksessa, joten ei heitä luonnonsuojelu kiinnosta. Pikemminkin päinvastoin, sehän on lopunaikojen merkki kun alkaa oikein kunnolla maapallo tuhoutua.

Jotenkin masentavalla tavalla hellyyttävä tuo fundamentalistikristilliskonservatiivisen miehen maailmankuva: saastuttaa saa ja pitää koska muuten ei ole mies.

Sama onnettoman heikon itsetunnon peittelemiseen pohjaava maailmankuva paistaa useimpien kommentoijien mielipiteistä: heitä ei kiinnosta sallitut asiat sen vertaa että viitsisivät kertoa niitä, mutta *edhtottomasti kiellettyjä asioita* kyllä riittää. Ne ovat siis kaikki niitä joita persumiehen itsetunto ei kestä.

Kaikkinainen pehmeys, kiltteys, lempeys on poisluettua, se on akkojen käytöstä! Persulainen tosimies on kovis, ilkeä, räyhää kaikille, inhoaa oikein monia asioita, huutaa sen kaikkien kuuluville koska Tosimies uskaltaa huutaa ja nauttii siitä! Aah!

Kerkko-koira. (nimimerkki)

Suvaitsevaisuutta peliin, parahin herra Kasvi. Annetaan kaikkien kukkien kukkia, eikös? Mutta kun nyt kerran aloitit niin kirjoita samalla kaavalla juttu myös vaikka islamista ja heidän mieskuvastaan.

Jaakko kustaa (nimimerkki)

Olen yrittänyt miettiä pääni puhki, mitä Jyrki haluaa itsestään kertoa tämän kirjoituksen julkaistessaan, mutta en saa siitä ajatuksesta millään kiinni. Miksi Jyrkin tarkoittama funktio ei aukea?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset