Jyrki J.J. Kasvi Jyrki J.J. Kasvi (vihreät, Espoo)

Liettuanmaalla on jotain mätää

[Paha moka eli sotkin Liettuan ja Latvian akuperäisessä kirjoituksessa - korjasin tuntia myöhemmin... Riikan pride-kieltojupakka oli vielä liian hyvässä muistissa, ja luin uutisen Latvian Liettuaksi...]
Minun piti kirjoittaa tavoista ja niiden mahdollisesta puutteesta, mikä on puhuttanut kesän yleisönosastoja, mutta sitten löysin tämän minulle facebookiin lähetetyn uutisen, jota en ollut viime viikkojen univajeenhoitotalkoissa huomannut. Eihän siitä ole kuin muutama kuukausi, kun Riikan valtuusto yritti kieltää Baltic Pride -marssin. Mikä ihme Baltiaa oikein vaivaa?!

Ensin Riikan valtuusto yritti kieltää Baltic Pride -marssin, ja nyt Liettuan parlamentti on kumonnut presidentin veton ja vahvistanut lain, joka kieltää homoseksuaalisuudesta kertomisen lapsille. Uusi laki pistää Liettuassa homouden samaan laariin muiden lapsille vaarallisten kauheuksien kuten kuoleman, kiroulun, epäterveellisen ruoan ja moniavioisuuden kanssa.

Liettuan parlamentin enemmistön mielestä jokaisen ihmisen nahan alla ilmeisesti piileskelee homo tai lesbo, joka heti tilaisuuden tullen heittää heterouden pakkokaavun yltään. Asiallinen tieto, suvaitsevaisuus ja inhmillisen moninaisuuden hyväksyminen on siksi torjuttava heti alkuunsa. Mikään muu ei mielestäni selitä tätä lakia.

Kuitenkin nimenomaan lapsena ja nuorena on tärkeää saada asiallista faktapohjaista tietoa seksuaalisuuden monimuotoisuudesta. Lapselle tai nuorelle on erittäin traumatisoivaa, kun heräävät seksuaaliset tuntemukset eivät istukaan siihen ainoaan ympäröivän yhteiskunnan antamaan seksuaalisuuden muottiin. Kun lapsi kokee olevansa jotenkin viallinen, ainoa omituisuudessaan ja tuomittu elämään yksin erilaisuutensa kanssa.

Liettuan parlamentti on unohtanut myös Liettuan allekirjoittamat kansainväliset ihmisoikeussopimukset, jotka kieltävät seksuaalivähemmistöjen syrjinnän. Haluaako Liettua tosiaan kuulua maailman silmissä samaan kastiin Iranin, Venäjän, Latvian ja muiden homofobisten maiden kanssa?

Liettuan ihmisoikeusrikkomukset kuuluvat myös Suomelle. Suomi ei voi katsoa pois, kun toinen EU-maa rikkoo Euroopan ihmisoikeussopimusta. Suomen tuleekin sekä EU:ssa että kahdenvälisessä diplomatiassa painottaa Liettuan hallitukselle, että ihmisoikeudet eivät ole minkään maan yksityisasia.

Demokratia ei ole vain enemmistön valtaa, vaan siihen kuuluu myös vahva vähemmistöjen suoja. Muuten demokratia muuttuu enemmistön diktatuuriksi, jossa vähemmistöjen sortoa perustellaan enemmistön tahdolla. Miten helposti me unohdammekaan, että me kaikki kuulumme johonkin vähemmistöön.

PS: Tulin tehneeksi mökillä pönttöinventaarion, jonka tuloksena oli 15:

  • Kahdeksan peruspönttöä, joissa tänä kesänä ainakin kolme kirjosiepon, yksi talitiaisen ja yksi sinitiaisen pesä.
  • Puukiipijän pönttö, jossa ilmeisesti on pesitty, mutta ei puukiipijä.
  • Västäräkin ”pönttö”, johon on risujen koosta päätellen yrittänyt pesiä rastas tai jokin muu varsin iso lintu ilman menestystä.
  • Punarinnan pönttö, joka on niin hyvin piilossa vatukossa, että en osaa sanoa.
  • Telkkäpönttö, joka on jo kolmannessa paikassa odottamassa asukkaita.
  • Lehtopöllön pönttö, siltä varalta että täällä aiemmin nähdyt lehtopöllöt jonain keväänä palaisivat.
  • Lepakkopönttö, joka täytyy ilmeisesti siirtää toiseen paikkaan. Vaikka täällä on paljon lepakoita, pöntön alle ei ole ilmestynyt jätöksiä.
  • Siilipönttö, jonka ampiaiset viime kesänä valtasivat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (70 kommenttia)

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Minä ajattelin heti kun näin blogisi, että kirjoittanet hieman
tarkemmin, yksilöidymmin palkkakuopasta vaikka näennäisesti
työskentely tapahtunee mäellä. Siitä on ollut läystäkkeissä jos
jonkinlaista epämääräistä puhetta ja huhuilua.

Mutta asiasta yhdeksänteen, itse tein kottaraispöntön.
Ja omasta päästä. Tosi kiva seurata kun lusikoi samalla
kaalisoppaa.

klerk (nimimerkki)

Mitä sä siellä puskassa teet toi hölmö kaupoihattu päässä?

M.Heikka (nimimerkki)

"Latvian ihmisoikeusrikkomukset kuuluvat myös Suomelle. Suomi ei voi katsoa pois, kun toinen EU-maa rikkoo Euroopan ihmisoikeussopimusta."

"Demokratia ei ole vain enemmistön valtaa, vaan siihen kuuluu myös vahva vähemmistöjen suoja. Muuten demokratia muuttuu enemmistön diktatuuriksi, jossa vähemmistöjen sortoa perustellaan enemmistön tahdolla. Miten helposti me unohdammekaan, että me kaikki kuulumme johonkin vähemmistöön."

Latvia kuuluu näinollen EU:n toisinajattelevaan vähemistöön, mikä tulisi nuijia EU:n toimesta.

Onko EU pelkästään kaiken omintakeisen ja yksilöllisen alistava koneisto. Koneisto, mikä määrittää, miten kansalaiset kussakin EU-maassa saavat ajatella.

Miten on, Jyrki Kasvi? Etkö näe TÄSSÄ mitään pelottavaa?

Ymmärrän, että puhut homoista, mutta saako kukaan EU:ssa ajatella mistään asiasta "väärin"?

Käyttäjän jyrkikasvi kuva
Jyrki Kasvi

Tuo "pöpelikkö" on lempipaikkani eli kesämökin kasvihuone.

Ja hölmö hattu ei ole suinkaan "kaupoihattu" vaan australialainen ratsastuskäyttöön suunniteltu hellehattu. Amerikkalainen hattukulttuuri on urbanisoitunut niin pilalle, että esimerkiksi Stetsonin valmistamat hatut eivät enää kestä räntää tai hellettä yhä hyvin kuin vaikkapa australialaiset Akubrat.

Käyttäjän mctimo kuva
Timo Korpelainen

Kyseinen linkki johtaa uutiseen:

"Liettuan parlamentti hyväksyi homosensuurin "
"Vilna. Liettuan parlamentti hyväksyi tiistaina toistamiseen lain, joka kieltää seksuaalivähemmistöistä kertomisen alaikäisille nuorille. "

Onko kyse Latviasta vai Liettuasta? :)

Vai eikö sillä ole väliä?

M.Heikka (nimimerkki)

Hatusta "se" vaan vastas. Hattu on ihan komea ja mieskin ja kuvakin nyt...Naan ajatukset ovat niin kovin ahdasmielisiä.

Eikö "ahtaita" ihmisiä tulisi yhtään suvaita. Pitäisikö itsenäisen maan lainsäädäntöön puuttua. Onko EU oikeutettu viemään lopunkin vapauden jäsenmailtaan. Ja kysymysmerkit päälle.

marme...niinpäniinpä.

Käyttäjän jyrkikasvi kuva
Jyrki Kasvi

@Harmaasusi

Jos seminaarin aiheena on vaalirahoitussotkut ja vaalirahan vaikutus politiikkaan eli korruptio, totta kai siinä keskustelussa pohtii asioita nimenomaan korruption näkökulmasta, myös edustajien palkkausta. Sääli että koko muu keskustelu on jäänyt tämän yhden peukalon asennon varjoon. Opimpahan olemaan jatkossa paljon varovaisempi, kun on kyse tabuista aiheista.

Kun olen maailmalla kollegoja tavannut ja olemme keskutelleet mm. edustajien palkoista, keskustelussa on nostettu usein esiin erilaiset keinot korruption torjumiseksi parlamenteissa. Esimerkiksi Etelä-Koreassa lakien ostaminen oli iso ongelma, kunnes palkat ja muut edut moninkertaistettiin. Jos emme ole Suomessa tarkkana ja saa vaalirahoituksen liettymistä alkuunsa aisoihin, voimme vähitellen ajautua yhtä huonoon tilanteeseen ja yhtä huonoihin ratkaisuihin.

Sillä ei Suomi tai suomalaiset ole yhtään sen puhtoisempia kuin korealaiset. Vieelä 60/70-luvulla Suomen politiikkaan ja lainsäädäntöön vaikutettiin sekä maan rajojen sisä- että ulkopuolelta puolueiden pimeällä rahoituksella. Se on iso syy siihen, miksi puolueille alettiin maksaa Suomessa puoluetukea, siis korruption kitkeminen Suomen puoluejärjestelmästä.

Jotta saamme estettyä saman toistumasta, meidän on uskallettava puhua korruptiosta oikeilla nimillä, ilman tabuja, joihin poliitikot eivät uskalla tarttua.

Käyttäjän jyrkikasvi kuva
Jyrki Kasvi

@M.Heikka:
"Ymmärrän, että puhut homoista, mutta saako kukaan EU:ssa ajatella mistään asiasta ”väärin”?"

EU:n jäseniksi päästäkseen jäsenmaat ovat sitoutuneet noudattamaan tiettyjä perusarvoja kuten demokratiaa ja ihmisoikeuksia. Ihmisoikeuksia turvaavat myös useat kansainväliset ihmisoikeussopimukset. Ne sopimukset sitovat jäsenmaita - jos ei aio niitä noudattaa, niitä ei pidä myöskään allekirjoittaa.

Jussi Jalonen (nimimerkki)

Terve, Jyrki. Alkajaisiksi pitää todeta, että kirjoittelit hauskoja juttuja Pelit-lehteen muinoin 1990-luvun alussa. Itse en diggaillut Space Questeja ihan niin paljon kuin sinä, mutta arvostelujasi oli kiva lukea. Satutko tietämään mitä niille muille jätkille, kuten Niko Nirville kuuluu?

Sitten asiaan: kyseessä ei ole Latvia, vaan Liettua. Siihen nähden, että asia oli mainittu varsin selkeästi linkittämässäsi jutussa, on hankala käsittää miksi olet johdonmukaisesti kirjoittanut "Latvia". Takaisin maantiedon tunnille?

Mitä tulee Riian "Baltic Pride"-tapahtumaan, sen mainitsemasi kieltoaloitteen taustalla oli paikallinen roomalaiskatolinen kirkko. Eipä siinä mitään suurta ihmettä ole, samanlaillahan meilläkin päin uskonnolliset yhteisöt ovat olleet kiukkupäissään näiden asioiden tiimoilta. Latvia on pääosin protestanttinen ja sekulaarinen maa, mutta katolisuudella on vahva asema Latgalessa ja myös Riiassa. Tapahtumaa ei lopulta kuitenkaan kielletty.

Semmoista. Itse asiasta, eli LGBT-ryhmien itseilmaisun oikeudesta, olen kanssasi totaalisen samaa mieltä, mutta korjaa nyt herran tähden tuo tekstisi niin että siellä lukee oikean maan nimi.

Kerro terveisiä Nousiaisen Jussille, mikäli hän vielä toimii avustajanasi. Opiskelimme samaan aikaan historiaa Mansessa. Takavuosilta muistan Jussin blogissaan julistaneen "Puola on paska maa" ja kehottaneensa kaikkia boikotoimaan Puolaa maassa tapahtuvan seksuaalivähemmistöjen sorron vuoksi. Kuriositeettina voin mainita, että itse olen vieraillut Puolassa säännöllisesti, ja kirjoitan aika ajoin sikäläiselle liberaalikatoliselle "Tygodnik Powszechny"-viikkolehdelle, joka on ottanut myös vähemmistöjen oikeudet asiakseen. Mielestäni se on paljon hedelmällisempää kuin koko kansakunnan moralisoiminen ja boikotoiminen.

Cheers,

Jussi Jalonen
fil. lis.

Historiatieteen ja filosofian laitos
Tampereen Yliopisto
-------------------
jussi.jalonen at uta.fi
j.o.jalonen at gmail.com

Jussi Jalonen (nimimerkki)

Heh, korjasit tekstin täsmälleen samaan aikaan kun kirjoitin tuota palautettani. No, eipä mitään. Jussille kumminkin terveiset.

Cheers,

J. J.

M.Heikka (nimimerkki)

10. Eikö uskonvapaus ole perusoikeus sitten? Latvialaisethan vain toteuttavat uskoaan käytäntöön.

Miten sitten eri uskontokuntien edustajat...vaativatko vihreät esimerkiksi EU-kansalaisilta, jotka ovat muslimeja, kunnioittaan homojen oikeuksia täysimääräisesti? Saako joillekin uskontokunnille antaa erioikeuksia, mitä ei sitten esimerkiksi ortodokseille suoda EU:n sisällä?

M.Heikka (nimimerkki)

ei kun liettualaisset, sorry.

Sami Haapavaara (nimimerkki)

Vai niin,
Niiin Kyllähän 60 ja 70-luku oli koruptonuitta. 80-luvallakin sitä oli, mutta ei kuule vapaasta suomesta siitä kertovaa kirjaa löydy.

Maailaman sivuun, suosittelesin kuuntelemaan mitä pohjalla tapahtuu? Taidat olla virheiden aino heteroa. Vaikka Hautala heitää kovaa juttua, niin vitut sulle haluta lisää palkaa maksaa.

Jos olet tohtorin paperit turhanpäiväisestä lipastosta hankkinut, kertoo vain lipastosta, ei sinusta. Rappio alkaa ylhäältä.

Nosthan omaa palkkaa, ja älä kuules hämmästy kun duunari haluaa omansa seuraavassa neuvottelu kierroksessa.

Helvetti, jos ei kansanedustaja tajua kansantaloutta...

M.Heikka (nimimerkki)

Jos Kasvi on ainoa hetero porukassa, kannattaa vaihtaa vaikkapa Kokoomukseen. Et olisi niin sorrettu ja pääsisit ministeriksikin.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Luulin, että tekniikan tohtori Jyrki Kasvi olisi palannut asialinjalle kolumneissaan, mutta provosointi jatkuu kuin Ilta-Sanomien toimittajalla iltapäivälehtimiehen kohuilun ja kauhistelun tapaan. Jokohan taksisetelit on vaihdettu polkupyörään ja otettu rennommin? Tuskinpa.

Kehottaisin kunnianarvoisaa alustajaa tutustumaan tutkijakoulutuksensa tarkkuudella siihen, miksi kyseinen lakiesitys lähti liikkeelle. Se ei tosiaankaan lähtenyt pelkästä Gay Pride -homomarssista, vaan se lähti liikkelle aivan muusta.

http://en.wikipedia.org/wiki/King_&_King
http://www.politika.lv/blogi/index.php?id=61278

Kannattaako Espoon kaupunginvaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja, tekniikan tohtori Jyrki Kasvi, kirjan King & King ottamista oppimateriaaliksi myös Espoon kaupungin päiväkodeissa? Miksi ei kannata?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Pirkkalan_moniste

Käyttäjän jyrkikasvi kuva
Jyrki Kasvi

Juuri tästä syystä kannatan sekularismia. Uskonnolliset argumentit, eivät katoliset, eivät islamilaiset, eivät protestanttiset saa mennä päätöksenteossa ihmisoikeuksien, tasa-arvon ja demokratian edelle.

Mistä tahansa aatteesta, uskonnollisesta tai poliittisesta tulee vaarallinen, jos se nostetaan ihmisen omantunnon yläpuolelle, fundamentiksi.

työttömyyseläkeläinen (nimimerkki)

10. Kuuluuko uskonvapaus ihmisoikeuksiin? Uskonvapauden nimissä voi olla suvaitsevainen, suvaisematon ja jopa tuomita toisin uskovia ja käyttäyviä.

Uskonnollisen vakaumuksensa mukaan voi hyväksyä ja olla hyväksymättä monta asiaa.

Se on osa uskonvapautta, ihmisoikeutta?

M.Heikka (nimimerkki)

Ymmärrän tuon tietystikin, mitä avauksessasi oli...ja olen enemmän samaa mieltä kuin toista mieltä. Kumminkin ymmärrän uskonnollisen näkökannankin asiaan. Uskovien vainotkaan eivät aikaansaa kivoja värinöitä. Jos ajatellaan esim. lestadiolaisia, joita luonnollisesti tunnen. Ahdistaa jo ajatus, että ulkoa päin tultaisiin heille määrittämään, mikä on oikea tapa ajatella. Sitäpaitsi, on täysin turhaa yrittää muuttaa uskovien ajatuksia. On parempi antaa jokaiselle oma reviirinsä kuten lapin marjamaillakin, ettei tule konflikti.

M.Heikka (nimimerkki)

Kiitos kun vastailit...nämä on hiukan hankalia asioita.

riku (nimimerkki)

Puoluetuki nimenomaan on korruptiota. Julkinen raha on yksityistä likaisempaa, koska se ei ole antajan omaa, vaan on otettu veronmaksajilta väkisin. Korruptiota on varsinkin miljoonien tuet suurten puolueiden nuorisojärjestöille, koska siellä kasvatetaan juuri niitä poliittisia broilereita, jotka eivät erota Latviaa ja Liettuaa toisistaan. Pääasia, että taistellaan kuviteltua pahaa vastaan vaikka parlamentaarista demokratiaa ja itsenäisen maan itsemääräämisoikeutta halvelksuen. Ja eduskuntaan päästyään nämä tyypit vaativat palkankorotuksia. Varmaan hienoa huomata, että äänestämänsä henkilö tekeekin politiikkaa rahan takia ja ajelee yksityisiä taksimatkoja veronmaksajien piikkiin. Suomenmaalla on jotain mätää.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Edellä taisi tulla todetuksi, ettei Lätin ja Liettuan ero taida olla selvä, vaikka historiallisesti Liettua on kyllä ensin itse ja sitten yhdessä Puolan kanssa ollut suurvalta Mustaltamereltä Moskovaan.

Ilmeisesti ajatellaan niin - päinvastoin kuin aina niin tunnollinnen Jarmo Koponen linkkeineen - ettei asialla sinänsä ole väliä, kunhan voidaan profiloitua.

Minkä verran Jyrki Kasvi arvostaa sananvapautta?
http://keskustelu.suomi24.fi/node/8338427

Kansanedustajien palkkauksen osalta sanoisin, että ei ole olemassa sellaista ylärajaa, jolla joku ei korruptoituisi. Esimerkiksi vähittäiskaupan työaika, jota Kesko ja SOK suurten halliensa mutta tahtomattaan myös Ideaparkkien ja Tokmannin Robin Hoodin ja Tarjoustalojen mahdollistamiseksi Kokoomukselta ostaa, on niin arvokas, että palkkaa pitäisi korottaa puoluekurin vuoksi myös puolueille eikä pelkästään kansanedustajille. Näin ollen eduskunnasta ja puolueista tulisi niin kallista kansanvalta, että olisi luonnollista tehdä säästöpäätös ja anoa jäseneksi joko Saksan liittotasavaltaan, Amerikan Yhdysvaltoihin tai Venäjän federaatioon.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

ad JJJK
Inimisoikeuksiin:
Ehken suuren yleisön silmissä, josta reilusti yli puolet osoitti
edesmenneissä €U-vaaleissa €U:n merkityksen eli painoarvon
itseensä nähden, ei kannata perustella inimisoikeuksia pelkällä
kuulumisella mokomaan HUI-HAI-yhteisöön.

Sivistys on enemmän kuin haitaksi kun siihen väkisinkin tukkii
sekaan myös inhimillisyys ja sosiaalisuus, inimislajin ies, sillon
kun valitaan oikeassa olemisen puolta.

Inimisryhminä kaikki ovat oikeassa ja väärässä, homofobikot
ja homot, mustakaavut ja pakanat ym. ym.
Kaikki ovat paavillisempia kuin paavi itse, vaikka kakitaan
siitä Vatikaanissakin.

Kommendeeraukseesi:
Älä heittäydy vastauksessasi liian nokkelaksi Jyrki-Boy,
horisontaalisesti leveä vastaus on veden kaatamista
hanhen niskaan. Tämän yli 6 miljoonaisen kansan rupu-
sakista suurin osa tietää korruption yleisyyden, oli sen
muoto mikä hyvänsä, voitelusta Hyvä Veli-systeemiin.

Elikkä lähdemme siitä että korruptio on olemassa muodossa
tai toisessa ja ongelma on löytää siihen ratkaisu. Eliminoida
se. Sehän ei suinkaan tarkoita korruption poistamista koska
se nykyinimisen ahneusperimän mukaan jo on mahdotonta
ja vaikka se onkin vain yhden ainoan nisäkäslajin ongelma.

Pysykäämme siis yhä lahjonnassa, korruptiossa, palkkiossa,
palkassa tai korvauksessa - sama sille millä nimellä.

Ainoa ongelma meillä kustantajapuolella on se, että me,
määrällinen enemmistö, koko lystin maksajat, me emme
tiedä aikuisten oikeesti mikä teidän hintanne on.

Emme tiedä mistä hinnasta te suostutte toimimaan lojaa-
lista vain rahoittajaanne kohtaan ettekä niitä jotka teidän
kanssanne yrittävät iskeä suonta kansakunnan yhteisistä
varoista Hyvä Veli-kimpoissa ja vastaavissa...

Sen kun selvität meille, lojaalisuuden hinnan, me teemme
sinusta kuninkaan ja maksamme iloisena sen minkä pyydät.
Mutta - hinnan tulee olla yleisesti kaikkien tiedossa ennen
kuin annamme hegemonian avaimet.

Niin tollo tämä nykyinen rupusakki ei enää ole, että se
vielä uskoisi sellaiseen heimon, kansan ja isänmaanrak-
kauteen perustuvaa pyyteettömyyteen jota Arkaadian-
mäen sinnikkäimmät ja yltiöpäisimmät suomalaiset sisu-
pussit yrittävät syöttää.

Kaikella on hintansa, inimisellä, kansan "edustajalla"
kuin millä muulla tahansa. Kerro Jyrki meille hinta!

Harmaasusi™

MarkkuM (nimimerkki)

"Demokratia ei ole vain enemmistön valtaa, vaan siihen kuuluu myös vahva vähemmistöjen suoja."

Jos nyt pysytellään alueilla joihin Sinullakin on teoriassa valtaa, niin mitä mieltä ole siitä ettei Ahvenanmaalle saanut perustaa suomenkielistä seurakuntaa eikä sinne hyväksytä myöskään suomenkielisiä kouluja suomenkieliselle vähemmistölle?

Tauno O. Mehtälä (nimimerkki)

JJJK: "Jos emme ole Suomessa tarkkana ja saa vaalirahoituksen liettymistä alkuunsa aisoihin, voimme vähitellen ajautua yhtä huonoon tilanteeseen ja yhtä huonoihin ratkaisuihin.

Sillä ei Suomi tai suomalaiset ole yhtään sen puhtoisempia kuin korealaiset. Vieelä 60/70-luvulla Suomen politiikkaan ja lainsäädäntöön vaikutettiin sekä maan rajojen sisä- että ulkopuolelta puolueiden pimeällä rahoituksella. Se on iso syy siihen, miksi puolueille alettiin maksaa Suomessa puoluetukea, siis korruption kitkeminen Suomen puoluejärjestelmästä.

Jotta saamme estettyä saman toistumasta, meidän on uskallettava puhua korruptiosta oikeilla nimillä, ilman tabuja, joihin poliitikot eivät uskalla tarttua."

Kyllä tuo ylläoleva menee tyhjänpäiväisen höpöttelyn piikkiin, kun katselee ryhmätoverisi oikeusministeri Tuija Braxin toimintaa vaalirahoituslain uudistamisessa. Ei päätä eikä häntää.

Koettakaa harrastaa jonkinlaista ryhdistäytymistä korruption suhteen, muuten teidät sekoitetaan samaan jengiin näiden konsensuskorruptiivisten puolueiden kanssa. Herrahissihommissanne olette ne jo toki saavuttaneet.

Tuija Brax ja koko ryhmänne voisi aloittaa vaikkapa vaatimalla kattavaa poliisitutkintaa koko KMS-vaalilahjussotkun osalta, ja kaikkien KMS-lahjusrahaa saaneiden ministerien, kansanedustajien ja kansanedustajaehdokkaiden toimien tutkintaa ko. rahapooliin rahaa lahjoittaneiden 'liikemiesten' bisnesten edistämiseksi.

Naama (nimimerkki)

Oisko syytä vaihtaa otsikko vielä toisenkin kerran:

Lätissä on jotain mätää -> Liettuanmaalla on jotain mätää ->
Arkadianmäellä on jotain mätää

#24, bravo! Ei äänestysaktiivisuuden nostamisessa ole mitään muuta ongelmaa kun tuo etteivät ehdokkaat reilusti ilmoita lojaalisuutensa hintaa...

Käyttäjän mctimo kuva
Timo Korpelainen

"PS: Tulin tehneeksi mökillä pönttöinventaarion, jonka tuloksena oli 15:"
Hmmm..laskit väärin, oikea luku on 16....... :)

Erkki K. Laakso (nimimerkki)

Voi herttileijaa sentäs! Kyllä sitä taas mennään *kaukomaille*, kun omassa maassa olisi korjattavaa ja puututtavaa PIO- oikeuksissa haitalle saakka?

J.J. Kasvis on siis sitä mieltä, että Suomessa saa pedofiilit: (lapseen sekaantuja) peuhata ja rellestää aina eduskuntaa myöden ja sehän ei kuulu kenellekään, NIINKÖ?
http://erkkikalevilaakso.blogspot.com/

kapi (nimimerkki)

"Mistä tahansa aatteesta, uskonnollisesta tai poliittisesta tulee vaarallinen, jos se nostetaan ihmisen omantunnon yläpuolelle, fundamentiksi."

Poislukien "suvaitsevaisuususkonto?" Useimmiten näyttää vähän siltä että se vaarallisuus koskee aina muita aatteita, politiikkaa ja arvomaailmaa kuin sitä omaa. Oma ahteri ei tunnetusti haise ja vaarallista on se, jos jonkun omatunto tai aate muodostaakin omista arvoista poikkeavia käsityksiä. Tavallaan se on tietysti hilpeää että monimuotoisuuden ja suvaitsevaisuuden edistämiseksi on ryhdyttävä ehdottomasti toimiin ja väkisin vaiennettava vääränlaiset näkemykset. Luonnollisesti poislukien eräät tietyt suojellut ryhmät, joita on pakko sietää ja puolustaa jotta se suvaitsevaisuusliturgia ei olisi niin epäuskottava... tosin kukaan ei ole vielä osannut kertoa miten voidaan pitää tuplastandardeja ilman että ollaan hölmöjä. :)

Ukko-Paavo (nimimerkki)

Kasvi: "Mistä tahansa aatteesta, uskonnollisesta tai poliittisesta tulee vaarallinen, jos se nostetaan ihmisen omantunnon yläpuolelle, fundamentiksi."

Liettuan parlamentti on toiminut omatuntonsa mukaan. Olettekohan te nyt, arvoisa kansanedustaja, tekemässä sekulaarista humanistisesta "suvaitsevaisuudesta" fundamenttia, jonka edessä omatuntojen on taivuttava, tarvittaessa pakolla?

Mielenkiintoinen tulkinta suvaitsevaisuudesta!

H. Aukia (nimimerkki)

Täällä ihmiset iloisesti kommentoivat henkilökohtaisten vakaumusten puolesta, kun Kasvin kirjoitus ihmetteli valtion virallista linjaa. Yksilön "vapautta" rasismiin, toisten ihmisoikeusien sortamiseen ja niin edelleen ei mikään taho pysty rajoittamaan. Ei edes tämä kauhea EU. Kuitenkin valtion laikiin kirjattava ihmisen henkilökohtaisimman asian, seksuaalisuuden, kieltäminen ei ole "oikean" tai "väärän" ajattelutavan kysymys. Kantsantokannasta riippumatta toisen ihmisen oikeutta itseensä ei voi missään nimessä hyväksyä. Jokainen joka täällä vähättelee Latvian sekä Liettuan toimintaa sopisi katsovan elokuvan "Milk". Kerrassaan.

Naama (nimimerkki)

Tähän mennessä on mennyt pieleen ainakin:
maantiede
aritmetiikka
moraalifilosofia

Miten ihmeessä tämmöinen mies voi pyytää lisää liksaa ns. kansan edustamisesta? Ei todellakaan vakuuta, olisipa hyvä jos joku henkilö joka meni äänestämään Kasvia (s.o. on ollut valitsemassa häntä nykyiseen tehtäväänsä) voisi joko a) täydennyskouluttaa Jyrki-boyn tai b) antaisi hänelle potkut (äänestäneille pitäisi todellakin antaa mahdollisuus peruuttaa äänensä mikäli kansanedustaja osoittautuu epäpäteväksi).

karjalain (nimimerkki)

Liettua on roomalaiskatolinen ja yhtenäinen ja vanhoillinen maa. Latvia eli Lätti on monesta palasesta kursittu kansojen, kirkkojen ja kirkottomien valtakunta. Lätin pääkaupunkin on Riika ja sen taipuu Riika: Riian.

Kuten kristinuskon Jeesuskin aikoinaan köyhistä loihe lausumaan: "Köyhät teillä on aina keskuudessanne", niin sama pätee myös homoihin. Katsokaa ympärillenne ja arvioikaa vaikka sukulaisianne, niin saatte valaistuksen. Miksi pitäisi aiheuttaa ylimääräistä kärsimystä ihmisille, joille jo muutenkin on vaikeaa. Ja mihinkä koira karvoistaan pääsisi? Homot vat mitä ovat eivätkä pysty muuksi muuttumaan. Paikkansa heilläkin on yhteiskunnassa ja sanoisinpa että heidän panoksensa on varsin myönteinen. Homojenseksuaalien yms. ihmisoikeudet ovat perusoikeuksia.

Erkki K. Laakso (nimimerkki)

Sopisi kyllä "H.Aukia" sinunkin katsoa vaikkapa "Valtion vihollinen" (USA). Se kertoo asianajajasta, jonka haltuun joutui "luontokuvaajan filmi", johon oli tallentunut vahingossa USA:n turvallisuuspalvelun pomon salamurhahanke, kun valvontalakia vastustanut senaattori tapettiin..

Ei vähempää, eikä enempää, että sellaiseksi se meno voi äityä täällä *lintukodossammekin*, kun hypit liian suurille saappaille ja vaadit oikeutta!

Kyllä tässä on saantu *senaattoreista* ihan tarpeeksi. Lisää aiheesta löytyy täältä, jota päivitän paraikaa: http://erkkikalevilaakso.blogspot.com/

Paavi III (nimimerkki)

Ensin malka omasta puolueesta, sitten vasta hyökkäile muita vastaan.

Homofobisin ryhmä Riian kaupunginvaltuustossa on ForHRUL. Tämä puolue on yksinomaan Latvian venäläisten etuja ajava puolue, ja Europarlamentissa sen edustaja, Tatiana Zdanoka (kaveeraa myös erään Johan Bäckman-nimisen henkilön kanssa) kuuluu samaan Euroopan vihreiden ryhmään kuin mihin Jyrkin edustama puolue.

ForHRUL (PCTVL lat., ZaPTsEL ven.) muuten tarkoittaa ”ihmisoikeuksien puolesta yhtenäisessä Latviassa”

vihertävä (nimimerkki)

Korruption torjunnassa voisi muistaa vanhan suomalaisen sananlaskun: "tilaisuus tekee varkaan".
Eli ei ole väliä kuinka suuri se kansanedustajan palkka on, mutta jos hyötyy suosimalla sukulaista tai kaveria tai rakennusfirmaa ja jää kategorisesti ilman rangaistusta, niin kyllä aika moni korruptoituu. kun näkee että tuo toveri kansanedustajakin suosi lääkefirmaa ja sai palkakseen eläkeduunin ja kukaan ei puuttunut siihen, niin tyhmähän sitä olisi suorastaan jos ei itse toimisi samoin.
Eli korruptiota karsii se, että siihen puututaan ja että siitä saa rangaistuksen.
Tällä hetkellä kansanedustajilla tuntuu olevan tilaisuutta vaikka minkälaiseen korruptioon ilman rangaistusta.
Ja ihan hyvä on puhua korruptiosta, mutta palkka on vain pieni osa korruptiosta. Mitä se palkka muuten on kuin vain keino hyvään elintasoon ja hyvän elintason voi saavuttaa muutenkin kuin rahalla. Vaikkapa rakennusfirman halvalla asunnolla.
Isompi palkka on perusteltu jos me maksajat saamme jotain vakuuksia vastineeksi.

Mitä tulee Liettuan lakiin, niin mielestäni on omituista (tuon homouden lisäksi) jos lapsille ei saa puhua kuolemasta tai epäterveellisestä ruuasta?
En kyllä tajua tuota homofobiaa yhtään, mutta vähintäänkin omituinen laki se muutenkin tuntuu olevan. Saisi laittaa noottia sinne päin.

Ukko-Paavo (nimimerkki)

#32 H. Aukia

”Täällä ihmiset iloisesti kommentoivat henkilökohtaisten vakaumusten puolesta, kun Kasvin kirjoitus ihmetteli valtion virallista linjaa.”

- Liettuan parlamentin päätös on Liettuan virallinen linja. Demokratiassa valtion linjan tuleekin muodostua kansan enemmistön henkilökohtaisten vakaumusten mukaan.

” Kuitenkin valtion lakiin kirjattava ihmisen henkilökohtaisimman asian, seksuaalisuuden, kieltäminen ei ole ”oikean” tai ”väärän” ajattelutavan kysymys. Katsantokannasta riippumatta toisen ihmisen oikeutta itseensä ei voi missään nimessä hyväksyä.”

- Se, että homojärjestöille ei haluta antaa oikeutta tulla ”valistamaan” alaikäisiä oppilaita ei kiellä homoseksuaalien oikeutta itseensä eikä mihinkään muuhunkaan. Kristillisiltä järjestöiltä ko. oikeus on viety jo paljon aikaisemmin.

”Jokainen joka täällä vähättelee Latvian sekä Liettuan toimintaa sopisi katsovan elokuvan ”Milk”. Kerrassaan.”

- Suurimmat vähättelijät ovat ne, jotka eivät halua hyväksyä, että Liettuan päätös on kuin onkin demokraattinen enemmistöpäätös. Tosin EUvostoliitossa demokratialla ei näytä muutenkaan ole paljon merkitystä.

Dr. Schmidt (nimimerkki)

--Tähän mennessä on mennyt pieleen ainakin:
maantiede
aritmetiikka
moraalifilosofia

Miten ihmeessä tämmöinen mies voi pyytää lisää liksaa ns. kansan edustamisesta? Ei todellakaan vakuuta, olisipa hyvä jos joku henkilö joka meni äänestämään Kasvia (s.o. on ollut valitsemassa häntä nykyiseen tehtäväänsä) voisi joko a) täydennyskouluttaa Jyrki-boyn tai b) antaisi hänelle potkut (äänestäneille pitäisi todellakin antaa mahdollisuus peruuttaa äänensä mikäli kansanedustaja osoittautuu epäpäteväksi).

Joidenkin maiden perustuslaissa on ollut (muistaakkseni NL:ssa ainakin) nk. takaisinkutsu, eli äänestäjillä on mahdollisuus valitsemansa edustaja kutsua takaisin epäpätevyyden vuoksi.

Krista Emilia Katainen (nimimerkki)

Yes, We Did Score

To be truthful,
I think that was a little bit
too prying of you,
my friend.

If he claims to have scored with me,
he must be talking about football.

riku (nimimerkki)

Kyse on lastensuojelusta. Pikkupojalle tytönkin pussaaminen on "ällöä", joten voi vain kuvitella miten ahdistavina lapset kokevat homoparaatit ja peppuseksin ihanuudesta "valistavat". On valitettavaa, että EU ja Jyrki Kasvi halveksivat sitä demokratiaa, jonka Baltian maat luulivat saavansa Venäjästä vapauduttuaan.

Käyttäjän simonelo kuva
Simon Elo

Viestissä 30 tiivistettiin osuvasti Kasvin ajattelun ongelmakohdat.

Erkki K. Laakso (nimimerkki)

Koska Kasiville on tuiki sydäntä lähellä ihmisoikeudet, niin miksei hae Euroopan Neuvoston Suomen valtuuskunnan *asiamieheksi*, siinähän sitä olis miehelle oiva homma: http://erkkikalevilaakso.blogspot.com/

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Koska Espoon kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Jyrki Kasvi aloittaa Kuningas & Kuningas -kirjalla homokasvatuksen Espoon kaupungin päiväkodeissa Liettuan tapaan? Suomessahan ei ole tällaista lakia, joka sen estäisi!

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Dr. Schmidt kommentoi:
27.7.2009 11:31

–Tähän mennessä on mennyt pieleen ainakin:
maantiede
aritmetiikka
moraalifilosofia

=> Suomi on siinä tilassa, ettei tekniikan tohtorikaan osa enää laskea. Onko kukaan koskaan laskenut, mitä hyötyä Suomelle oli tohtorintutkintojen lisäämisestä? Miten paljon Jyrki Kasvi ja Sanna Perkiö ovat tuottaneet Martti Tiuriin verrattuna?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Miten paljon palkkaa pitäisi maksaa ahneudesta ja epäpätevyydestä?

Vanha demari (nimimerkki)

"Ensin Riikan valtuusto yritti kieltää Baltic Pride -marssin, ja nyt Liettuan parlamentti on kumonnut presidentin veton ja vahvistanut lain, joka kieltää homoseksuaalisuudesta kertomisen lapsille. "

Voisitko kertoa, miksi lapsille pitäisi kertoa homoseksuaalisuudesta eli parin prosentin marginaalisesta vähemmistöstä? Vai onko niin, että kun mielipide on Poliittisesti Korrekti, sitä ei tarvitse perustella?

Jos vaikka poika kysyy, kuinka lapsia tehdään, pitäisikö hänelle kertoa ensin itse asia ja sitten se, että paitsi vaginaan voi yhtä hyvin työntyä toisen miehen takapuoleen? Eli muotiako tässäkin pitää seurata?

En ota kantaa itse kieltoon, mutta kysyn eräiden muiden lailla: miksi Liettuan parlamentti ei saisi säätää tällaista lakia? Onko (Suomen) vihreillä ja muulla huuhaaporukalla jonkinmoinen veto-oikeus Liettuan parlamentin päätöksiin?

Erkki K. Laakso (nimimerkki)

Hyvä "vanha demari"!

Pitäisikö pikkulapsille tarhassa tai koulussa alaluokilla jo siis opettaa, miten "Terttu ja Leena"- tekevät lapsia ja "Veijo ja Yrjö"!! Perkele että ottaa päähän nämä..

Pitääkö lapset tehdä jotenkin tunnevammaisiksi ja kasvattaa kieroon, että he varhaisimmassa kehitysvaiheessa luonnottomasti lähtisivät *kokeilemaan* Leon ja Pertin antamaa "kotikasvatus" tai tarhasta saatua oppia/mallia ja tökkisivät kikkeleillä leikisti toisiaan, sen sijaan, että raaputtelisivat kirkkoveneitä pulpetinkanteen, joka on normaalia varhaismurrosiän toimintaa ja uteliaisuutta..

Antaa niiden 1-2 % populaation väestöstä tehdä ihan mitä vaan, mutta ei lapsia peliin ja adobtio-oikeutta. Mun puolesta homot ja lesbot saisivat marssia käsikynkkää vaikka joka päivä. Ei häiritse, mutta jos tässä ryhdytään jotenkin heidän erityisoikeuksien ajajiksi ym. niin heikosti on asiat! Tässä maassa luulisi (omissa PIO- oikeuksissa) olevan ihan riittämiin parannettavaa ja vihreät vois aloittaa siitä tai muuttais sit sinne Liettuaan ja Latviaan ihan täyspäiväisesti valvomaan heidän seksuaalivähemmistöjensä asiaa..
http://erkkikalevilaakso.blogspot.com/

siviilitarkkailija (nimimerkki)

pervojutuille ei tarvi antaa kuin pitkät, mutta lasten edun nimissä on syytä huomauttaa sitten kun piltit kasvavat ja kysyvät itse, että homoja on ja sillä hyvä. On elämän perkelettä että lapsille pitää tuputtaa seksuaalisuutta ennenkuin he ovat itse valmiita siihen. Heti kun tämän toteaa, on valistaja-tu(m)puttajien mielestä vanhoillinen natsifasisti.

Seksuaalisuudessa on aina ollut joukko lapsista sairaalloisen kiinnostuneita häiriköitä. Reilut homot eivät suinkaan ole tällaisia vaan pedofiilit ja muuten vaan vinksahtaneet. Mutta koska mediamaailmamme ei ole terve, vaan pienimmän mahdollisen nimittäjän rakentama, ihmisten kokemustieto seksuaalisuuden laajuuteen vääristyy. Siten voidaan alkaa vaatimaan yhtä jos toista tiedotusoikeutta riippumatta siitä onko sille mitään perustetta.

Maailma ja seksuaalisuus ovat oikeasti saatanan yksinkertaisia asioita. Ruuvi menee mutteriin ja siinä se. On hillitön miljardibisnes että tästä inhimillisestä toimituksesta saadaan aikaan se julmettu kalabaliikki.

Erkki K. Laakso (nimimerkki)

Sähän tulit niin ku "nurkantakaa vetämäst kuivat"..

Ei ole mistää "pervojutuist" ollut kyse, vaan siitä, että tarviiko lapsille opettaa kun *uroskurre tekee toisen uroskurren kanssa sitä".. Pakaripojat ja tytöt tehkööt vain, mutta ei siitä mitään saatan oppikirjaa tarhoihin ja kouluihin/kirjastoihin tarvitse tehdä ja LAILLA säätää..

Tämä on sitä "tiedotus oikeutta" ja luulenpa enemmistön olevan kanssani samaa mieltä..
http://erkkikalevilaakso.blogspot.com/

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Ensin malka omasta puolueesta, sitten vasta hyökkäile muita vastaan.

* Kasvin arvovalta perustuu siihen, että hän uskoo, että lukijat uskovat, että tekniikan tohtori, joka on vielä tietokonetaitoinen ja hauska, on aina oikeassa. Ei siis mikään ihme, että kaikessa välinpitämättömyydessä Latvia ja Liettua menevät sekaisin, ja moni muukin. Kaikilla kansanedustajilla on yksi yhteinen poliittinen ohjelma: palkankorotus, lyhyt työaika ja eläkekertymä.

Homofobisin ryhmä Riian kaupunginvaltuustossa on ForHRUL. Tämä puolue on yksinomaan Latvian venäläisten etuja ajava puolue, ja Europarlamentissa sen edustaja, Tatiana Zdanoka (kaveeraa myös erään Johan Bäckman-nimisen henkilön kanssa) kuuluu samaan Euroopan vihreiden ryhmään kuin mihin Jyrkin edustama puolue.

* Vihreät ovat niin epämääräinen sakki homoja ja heteroita, ettei siitä kannata juuri puhua. Rii'assa valtaan nousivat venäläiset liettualaisten äänin, koska olivat kyllästyneet rahat ryöstäneisiin nationalisteihinsa.

ForHRUL (PCTVL lat., ZaPTsEL ven.) muuten tarkoittaa ”ihmisoikeuksien puolesta yhtenäisessä Latviassa”

* Niinpä. Heillä on ohjelmassaan heterovenäläisten ihmisoikeudet, eivät niinkään liettualaishomojen.

Evelina (nimimerkki)

Ymmärrän, että lapsille on kerrottava elämän ilmiöistä, eivätkä ilmiöt katoa vaikenemalla. On kuitenkin virkistävää havaita, että edes jossakin vedetään homohypen köyttä myös toiseen suuntaan ja voimakkaasti.

Varsinkin Yleisradio on ottanut asiakseen ajaa vasemmistolaisuuden lisäksi myös homojen asiaa. Jopa niin pitkälle, että aamutelevision juontajat pyritään valitsemaan samaa sukupuolta, senkin uhalla, etteivät nämä tulisi keskenään toimeen, kuten tänäkin aamuna kävi. Heterona minusta olisi kivempi katsella mieluummin edes yhtä miesjuontajaa, kuin kahta keskenään kinastelevaa akkaa, mutta Yleisradio haluaa mieluummin piilovaikuttaa ihmisten asenteisiin.

Yleisradiolla on, toisin kuin esim. vanhusten hoidolla valtion rahoitusautomaatti, joten se voisi perustaa homoille oman kanavan. Liekö tarua vaiko totta, mutta seksuaalivähemmistö on merkittävästi suurempi kuin kielivähemmistö, joten eikö se ansaitsisi tällöin oman kanavan? Ikärajaksi voisi kanavalle laittaa K16 ja nimeksi Kaappikanava. Näin me heterot saisimme olla rauhassa ja sulkea silmämme homohypen maailmalta.

Uuden Suomen lööppi (nimimerkki)

(joka sijaitsee Uuden Suomen etusivulla: Lapsena ja nuorena on tärkeää saada asiallista faktatietoa seksuaalisuuden monimuotoisuudesta. Sitten itse juttu kertoo Liettuan parlamentista. Missä mentiin metsään? Epäluotettavaa ja harhaan johtavaa uutisointia ja journalismia viralliselta taholta!

Luulen, että tämä ei ole ongelma, ainakaan Suomessa, ainakaan nuoremmilla sukupolvilla. Vanhemmilla ehkä on tiedoissa paikkaamista, kun sivistystä/valistusta/tuputusta ei ollut samaan tapaan, mitä nykyään voi törmätä. Seksitietoutta tuli mielestäni liikaakin, ainakin omilla kouluajoilla, eikä kovin fiksussa paketissa kyllä. Mitä puuttui? Ihmissuhdetietous, ystävyyden alkeet -kurssi, joka olisi kyllä ollut tarpeellinen monelle, niin nuorelle kuin vanhallekin.

Ja kysymykseeni siitä, ovatko kaikki muutkin lapset sellaisia, että "boing boing, mitään vaan ei tapahdu", niin kyllä Suomessa moni joutuu valitettavan aikaisin kantamaan vastuuta, eikä mahdollisuutta leikkimiseen, kasvamiseen ja olemiseen ole. Miksi? Historiallisia syitä, elintasoeroja, sitä, kun Suomessa täytyy tuottaa tehokkaasti sitä ja tätä ja olla paras siellä ja täällä, niin ystävyydelle ja yhteistyön rakentamiselle ei jää aikaa. Maaseudulla myöskin ihmiset voivat elää hiljaisempaa eloa, ja Suomi ei ole aina = usein kovin suvaitsevainen erilaisuutta kohtaan, vaikkapa vaatetuksessa tai kulttuurissa, kiusaamista esiintyy, mihin vaikkapa kilttien naisopettajien saattaa olla hirvittävän vaikea puuttua, enkä tiedä, näkevätkö/osaavatko miesopettajatkaan aina paljon mitään asialle tehdä.

Ilkka K. (nimimerkki)

Ei Baltiaa vaivaa yhtään mikään. He haluavat vain suojella lapsiaan homoseksuaalien propagandalta. Se osoittaa pelkästään tervettä itsesuojeluvaistoa ja vastuullista aikuisuutta. Mitä kohtaa Kasvi ei tässä ymmärrä?

Jukka (nimimerkki)

Lapsille ei ehkä pitäisi kertoa seksistä ollenkaan paitsi jos kysyvät.

Ymmärrän että edistysmieliset näkevät lapset poliittisina välineinä ilman itsenäistä arvoa. Kun edistyksen lippu liehuu siinä ei perheet, miehet ja lapset juuri merkitse mitään kun edistyksellisemmät "rodut" (naiset, homot, lesbot afrikkalaiset) astuvat historian näyttämölle.

Arhi Kuittinen Finnsanity-blogi (nimimerkki)

Neitsyenä naimisiin - dokumentti:

http://www.katsomo.fi/?treeId=102

Yksi pahimmista nuorten seksuaalisuuden vääristäjistä ja sukupuolitautien levittäistä on suomalainen ev.lut. kirkko. Se sallii viidesläisten nuoriso-ohjaajien vapaasti painostaa nuoria pakkoneitsyyteen uskovaisuuden ja kelpaavuuden ehtona.

Eli tämä tyypillinen jenkkikieroutuma, ainoaa seksivalistusta on pidättäytyminen. Ja sitten nuoret hilluu ilman kondomia.

Lisäksi Opetusministeriö sallii rehtorien kieltää koulussaan seksuaalivalistuksen. Kokonaan. On tämäkin maa, vielä kirkon perinteisen seksuaalikielteisen loitsun vallassa. On se kumma.

Suomessakin viranomaiset ovat sallineet piispojen erottaa tai estää homoseksuaaleja työstä. Työpaikoilla kovin harva uskaltaa puhua seksuaalisesta suuntautuneisuudestaan, koska tietää kuinka ankaraa ja säntillistä kiusaaminen Suomessa on kaikkea erilaista kohtaan.

Käytännössä emme eroa paljoakaan muista Euroopan seksuaalifobisista maista.

Akateeminen pätkätyöläinen (nimimerkki)

Jyrki Kasvi: Haluaako Liettua tosiaan kuulua maailman silmissä samaan kastiin Iranin, Venäjän, Latvian ja muiden homofobisten maiden kanssa?

Miksi homoseksuaalien syrjintää kutsutaan homofobiaksi? Onko syrjinnän tosiaan osoitettu perustuvan kohtuuttoman vahvaan pelkoon, kammoon tai kauhuun, jota pelko-oireinen ei pysty hallitsemaan, kuten Wikipediassa fobia määritellään? Hirtetäänkö Iranissa homoja pelkästään siksi, että Iranin kansa ja/tai valtaapitävät ovat ahdistuneisuushäiriön vallassa?

Arto (nimimerkki)

Kannatan lämpimästi puheenvuoron nro. 30 näkökulmia. Olen siitä onnellinen, että omat lapset alkavat jo olla vihreän suvaitsevaisuus-indoktrinaation ulottumattomissa, joten kasvatuskysymyksellä ei ole enää omakohtaista merkitystä. Pelottaa silti, mihin Kasvin opeilla ollaan menossa. Milloin koulussa aletaan toden teolla opettamaan homoseksiä ihan vain varmuuden vuoksi, jos jollekulle pienokaiselle joskus sattuisi tulemaan sellaisia ajatuksia mieleen, että osaa sitten toimia...?

Mikko Ahola (nimimerkki)

Faktapohjaista tietoa koululaisille seksistä:

Porno ei ole katsojilleen vaarallista tai vahingollista.

Seksin harjoittaminen lukuisten tilapäisten kumppanien kanssa ei ole mielenterveydellisesti vahingollista miehille tai naisille.

Seksiä voi hyvin harjoittaa ilman rakkaussuhdetta, on jopa hyvä, jos ihminen osa tehdä eron seksin ja rakkauden välille.

Hiv-tartunnan saamisen riski on vain yksi miljoonista, jos käyttää tilapäisissä suhteissa kondomia.

Merihämeestä (nimimerkki)

”Ymmärrän, että puhut homoista, mutta saako kukaan EU:ssa ajatella mistään asiasta ”väärin”?”

"EU:n jäseniksi päästäkseen jäsenmaat ovat sitoutuneet noudattamaan tiettyjä perusarvoja kuten demokratiaa ja ihmisoikeuksia. Ihmisoikeuksia turvaavat myös useat kansainväliset ihmisoikeussopimukset. Ne sopimukset sitovat jäsenmaita - jos ei aio niitä noudattaa, niitä ei pidä myöskään allekirjoittaa." - Kasvi

Ihmisoikeuksien ydin on yhdenvertainen kohtelu lain suhteen ja viranomaisten toimesta. Tämä pitää paikkansa myös pedofiileistä.

Ihmisoikeuksiin ei ole kirjattu oikeutta tuputtaa lapsille sukupuolista luonnottomuutta kuten pedofiliaa tai homoseksuaalisuutta.

Molemmat ovat luonnottomuuksia. Ne ovat yksilöiden seksuaalisuutta, joka ei voi johtaa lisääntymiseen. Ihmislajin perustava ominaisuus on se, että jokainen yksilö on mies tai nainen. Tämä takaa lisääntymisen. Vaikka yksilön kannalta sukupuolisuus on myös ja usein vain nautinnon tavoittelua, lajin kannalta sen tavoitteena on lisääntyminen. Se, että jokainen on mies tai nainen osoittaa sen, että esim nekrofilia, pedofilia ja homous ovat ihmisen fyysisen ja biologisen olemuksen, lisääntymisen, vastaisia toimintoja ja siksi luonnottomuuksia.

Siksi ei ole ihme se, että pedofiilit syyllistyvät 10 kertaa enemmän pedofiliaankin kuin heteroväestö keskimäärin.

melkein viipurilainen (nimimerkki)

" pedofiilit syyllistyvät 10 kertaa enemmän pedofiliaankin kuin heteroväestö keskimäärin. "

Kyllä varmaan pedofiilit syyllistyvät pedofiiliaan enemmän kuin heteroväestä.

mies54 (nimimerkki)

Jyrki Kasvi on siis sitä mieltä että kasvavalle lapselle pitäisi heti syöttää koko seksuaalisuuden kirjo. Ehkäpä pitäisi vielä kehottaa tutkiskelemaan itseään, olisko joku muu kuin heterous kuitenkin se "juttu". Tämä homostelu kun on nyt niin "populääriä". Miksi pysähtyä tähän? On olemassa vielä muitakin perversiteetin muotoja joita kasvavalle piltille voisi suositella mutta joita en viitsi mainita koska täällä saattaa olla myös lapsilukijoita. Osoitat luuloni todeksi että täytyy olla hieman nyrjähtänyt jos joku mies vihreissä viihtyy.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Jyrki Kasvi on siis sitä mieltä että kasvavalle lapselle pitäisi heti syöttää koko seksuaalisuuden kirjo. Ehkäpä pitäisi vielä kehottaa tutkiskelemaan itseään, olisko joku muu kuin heterous kuitenkin se ”juttu”."

- Ei koulua, vaan elämää varten. Jos esimerkiksi rippikoulussa kerrottaisiin kaikki, ei asioita pitäisi enää ihmetellä Sofi Oksasen ja ja Anna Kontulan tai Osmo Kontulan kirjoituksista 40-vuotiaana. Se, että Jyrki Kasvi ei ole vielä kertonut, että Liettuan reaktiot johtuvat pääasiassa siitä, että tämä valistus vietiin päiväkoteihin, johtunee sakeasta Gay Pride-propagandasta. Seitsemällä tietokoneella cyber-avaruudessa valonnopeudella kiitävälle taksisetelijoukkoliikenteen kannattajalle ei ole vielä täsmentynyt Latvian ja Liettuan ero poliittisesti ja kansallisuuspoliittisestikaan. Palkkaa pitäisi saada kuitenkin lamassakin lisää, jottei Kallasvuo palkkaisi työpsykologia Nokian tuotekehitykseen, joka on nimenomaan tunneälypuhelimissa jäljessä.

- Eduskunta tarjoaa tietokoneet, eduskunta tarjoaa mahtavan tietopalvelun ja kirjaston. Jos jotain puuttuu niin kannattaa kysyä Yhdysvaltain kongressin kirjastosta - tai Venäjän federaation Helsingin suurlähetystöstä :-).

- Kansanedustajuus on luottamustehtävä, jossa ei voi olla pätevyysvaatimuksia. Ei kukaan voi pakottaa kansanedustaajaa totuudellisuuteen tai edes huolellisuuteen julistuksessaan.

O (nimimerkki)

Halpaa populismia! Kun koulutettu ihminen höpöttää "ihmisen omantunnon yläpuolelle, fundamentiksi. " -litaniaa, niin voisi sitten kysyä: Mitä tarkoitat? Kenen, tai minkä ryhmän omantunnon? Mitä on omatunto? Onko se jotain "annettua", jumalaista, tai biologis-geneettistä, vai Kulttuurista? Jos ensimmäistä (synnynnäistä), niin silloinhan kaikki kannat ovat oikeutettuja ja puolustettavia, jos toinen (kulttuurinen, opittu) niin silloinhan jokaisen ryhmän ristiriitaisetkin opit ovat vain opetuksen tulosta. Opetammeko siis vastedes lapsille homoilua tai himoilua vain, noin yleensä, mitä kenenkin nyt sitten milloinkin tekee mieli ihan vapaasti.
Jos omatunto muodostuu molemmista niin keskustelu taitaa siirtyä Kasvia ylemmälle tietoisuuden tasolle.
Tietämättömyys ei ole "syntiä", mutta tyhmyys...

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Kyse ei voi olla tyhmyydestä, kun kysymys on maailman parhaan koulutusjärjestelmän tuottamasta tohtorista, joihin lukeutuu myös maailman parhaita päivystäviä dosentteja.

Simo Mäkelä, Kankaanpää (nimimerkki)

Suomen mediailmasto on hyvin homomaaninen. Erityisesti YLE ja Helsingin Sanomat.

Simo Mäkelä, Kankaanpää (nimimerkki)

Homomaniaa potee myös Jyrki J. Kasvi.

Sami (nimimerkki)

"Demokratia ei ole vain enemmistön valtaa, vaan siihen kuuluu myös vahva vähemmistöjen suoja."

Ahaa. Koskeeko tämä suoja myös ampumaurheilijoita ja aseharrastajia, jotka Vihreät katsovat vähemmistöksi, jonka voi uhrata alttarille "paremman yhteiskunnan puolesta"?

Lasit eivät aina olekaan yhtä vihreät, vaikka jutut olisivatkin.

Mikko Ellilä (nimimerkki)

Jos vihreät ovat kiinnostuneita homojen oikeuksista, miksi vihreät eivät ole koskaan sanoneet sanaakaan muslimien harrastamasta homojen väkivaltaisesta vainoamisesta?

Islamin mukaan homoseksuaalisuus on kuolemantuomiolla rangaistava synti.

Miksi kukaan vihreä ei ole koskaan puhunut tästä mitään?

Miksi kukaan vihreä ei ole koskaan kritisoinut muslimeja yhtään mistään?

Miksi kannatatte fasistista ideologiaa nimeltä islam?

juuh (nimimerkki)

Voihan perskeles ton Kasvin kirjoituksia. Etteikö voitaisi puhua? Totta kai voitaisiin mutta kun kuulijat(lapset) eivät sitä ymmärrä. Voiko lapselta vaatia 15- vuotias että pystyy ymmärtämään homoja ja lesboja. Lisääntymistä ilman isää tai äitiä? Väitän ettei voi vaatia. Jos vastaus on luokkaa ihan sama, pitäisi äkkiä alkaa miettimään sitä ymmärsikö vastaaja kysymyksen vai vastasiko ymmärtämättömyyttän niin. Kysynkin näin että jos kadulla saa naida heterot,lesbot, homot ja ohikulkeva hevonen pillastuu äänistä joita kyseinen toiminta voi aiheuttaa ihmisissä, juoksee jotain päin ja kuolee olemmeko silloin valmiita suojelemaan eläimiä etteivät ne näkisi moista. Pitikö hevonen toimintaamme luonnottomana vai pidämmekö sitä itse. Jos pidämme sitä itse luonnollisena niin miksi laatia laki suojelemaan hevosta moisen näkemiseltä. Ainakin minusta tuntuu että sellainen laki tai ajatus saisi kannatusta Kasvin päässä. Provo. On hyvä laatia lakeja heikompien puolesta mutta laatia ne ymmärtämättä asiakokonaisuuksia hipoo jo tilaa täyttä ymmärrystä vailla sen tehdessään.Toinen ajatus siitä ettei uskonto saisia ohjata meitä tehdessämme ratkaisuja koska se on muka väärin on myös väärä tulkinta. Samalla tavalla myös vihreät toimivat väittämällä että vain vihreys pelastaa yksilön ja yhteiskunnat. Jos uskonto ei sovi kaikille ei myöskään vihreys sovi kaikille. Se on tapa elää mutta on käytössä totaalisesti niinkuin on kehitys osoittanut. Miten se poikkeaa uskonnon leviämisen suhteen Eikö se silloin ole pakottavaa toimintaa ilman vaihtoehtoja? On älyllistä huijausta väittää minun toiminnan vaikuttavan sateisiin ja niistä johtuviin tulviin. Hehkulamppujen kielto energian säästämiseksi on tästä hyvä esimerkki. Energialampuissa onkin elohopeaa joka vapautuu huoneilmaan jos lamppu menee rikki pudotessaan lattialle. Elohopea on käsittääkseni ympäristömyrkky. Jos vain kulutamme hehkulamppuja käyttämällä energiaa emmekä tuota ympäristömyrkkyjä niin kumpi vaihtoehto on järkevämpi. Juu totta kai voidaan vaatia rikkoutumattomia lappuja mutta ne maksavat vieläkin enemmän. Ja takaan, kyllä ne hehkulamput sammuvat kunhan sähkönhinta nousee taivaisiin verottamalla sitä muka pelastakaa ympäristöteemalla. Samanlainen ylilyönti on tämä mökkien jätevesien käsittely asia,teitte vain muoviteollisuudelle lisää bisnestä ja sehän ei aiheuta ollenkaan öljyn kulutuksen lisääntymistä. Mutta mökille pitää päästä akkuja lataamaan ekologisesti kestävällä tavalla. Kuka huijaa ketäkin?
Olisit siellä eduskunnassa vastustanut sitä Lex-Nokiaa pontevammin joka oli vaikutuksiltaan paljon suurempi kuin se että saako sukupuolivähemmistöt marssia kaduilla vai ei. Suurin osa ihmisistä käyttää tietokonetta mutta kaikista ei tule luonnonvalinnan kautta poikkeavia,toistaiseksi.

Petri Krohn

Liettuan ihmisoikeusrikkomukset kuuluvat myös Suomelle. Suomi ei voi katsoa pois, kun toinen EU-maa rikkoo Euroopan ihmisoikeussopimusta. Suomen tuleekin sekä EU:ssa että kahdenvälisessä diplomatiassa painottaa Liettuan hallitukselle, että ihmisoikeudet eivät ole minkään maan yksityisasia.

Miksi Baltian maiden homofobia on Suomelle niin tärkeää? Miksi Suomen ei tule puuttua Baltian maiden russofobiaan tai Latvian ja Viron apartheid-järjestelmiin?

Elina (nimimerkki)

Riika taipuu Riian...

En luota ihmisiin, jotka eivät osaa kirjoittaa äidinkieltään. Varmasti on aika moni muukin asia mennyt ohi, jos mediassa jatkuvasti käytetyn sanan taivutus on mennyt. Useimmat toki oppivat tuon jo koulussa.

Eli yksi ääni meni!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset